Tehtävää ja nähtävää Costa Blancan Morairassa

Hieno ja rauhallinen Morairan merenrantakaupunki sijaitsee suojaisalla alueella Espanjan itärannikolla, Costa Blancalla. Moraira on englantilaisten, saksalaisten ja hollantilaisten suosikkikohde ja tämän entisen kalastajakylän vierailijat ovat niin perheitä kuin hinnakkaampaa matkustamista arvostavia matkailijoita.

Morairan kylä sijaitsee noin 80 kilometriä Alicantesta pohjoiseen ja sen etäisyys Valenciaan on 100 kilometriä. Morairaan pääsee molempien kaupunkien lentoasemalta noin 50 minuutissa autolla.

Moraira

Morairan rannat

Espanjaan suuntaavat matkailijat etsivät usein kohteensa sen rantojen perusteella. Moraira on siksi erityisen varteenotettava kohde, sillä tällä pienellä kylällä on jopa kahdeksan eri kokoista, kaunista rantaa. Listaamme ne seuraavaksi, jotta sinulta ei jäisi yksikään väliin.

Morairan ranta

  1. Playa del Portet - pieni simpukankuoren muotoinen ranta, jossa ei ole kovinkaan paljon palveluita. Rannalle on mukava poiketa pulahtamaan sen turkoosin väriseen mereen.
  2. Club Nautica beach - tälle rannalle pääsee vain kävellen yksityisen sataman läpi. Satamassa on palveluita, joista jotkut ovat tarkoitettu vain sataman veneilijöille, mutta kannattaa aina silti varmistaa asia.
  3. Torre Cap d' Dor - pieni ranta jolle pääsee nopeasti kävelemällä El Portetin rannalta. 
  4. La Cala - myöskin pieni ranta jonka vesi on hämmentävän kirkasta. Ranta on kivikkoinen ja sinne on vaikeampi päästä kävellen. Mikäli sinulla on vene, tämä on sinun paikkasi.
  5. Platgetes - tälle rannalle on hyvin helppo tulla. Sen edessä on pysäköintialue, muutamia ravintoloita ja palveluita, kuten yleiset suihkut.
  6. Cap Blanc - pieni ranta jossa voi käydä pulahtamassa virkistävässä meressä. Ranta sijaitsee kallioiden juurella, joten aja auto lähelle ja kävele kalliota alas suoraan rannalle.
  7. L'Andragó - melko kivikkoinen ranta. Sen edessä on ravintola, josta avautuu kauniit näkymät merelle..
  8. L'Ampolla - ranta lähellä kylän maamerkkiä, linnaa ja sen kävelykatua. Tämä ranta on suurin ja suosituin Morairassa. Rannalta löytyy leikkikenttä ja läheltä paljon liikkeitä ja ravintoloita.

Ostoksilla Morairassa

Kuten lähes kaikissa Espanjan suosituissa lomakohteissa, myös Morairassa on paljon erilaisia liikkeitä moneen makuun. Morairasta järjestetään paljon erilaisia ostosmatkoja läheiseen Valencian kaupunkiin, jonne pääsee helposti myös autolla tietä AP7 pitkin.

Näköala Morairasta

Morairassa on hieno valikoima erilaisia liikkeitä joista saat kyllä varmasti kaiken tarvittavan rentouttavaa lomaa varten. Lisäksi alueella on paljon kahviloita, baareja, pankkeja, kiinteistövälitysfirmoja ja alueen matkailuun erikoistuneita yrityksiä. Monet matkailijat vuokraavat Morairasta auton ja lähtevät tutkimaan alueen pieniä espanjalaisia kyliä. 

Voit myös suunnata lähemmälle Benissaan ostoksille, johon pääsee ajamalla tietä CV-743 pitkin. Benissan kaupungin reunalta löytyy myös suosittu englantilainen elintarvikekauppa Iceland.

Veiurheilua Morairassa

Moraira on erikoistunut kaikenlaisiin vesiurheiluaktiviteetteihin. Täältä löytyy kaikkea ammattisukelluksesta banaaniveneajeluihin. 

Morairan rannikkoa 

Morairasta on helppo löytää vesiurheilupalveluja tarjoavia matkailuyrityksiä. Jos olet oman urheilulajisi ammattilainen, suosittelemme ottamaan yhteyttä paikallisiin yrityksiin jotka vuokraavat sinulle välineet ja joilla on paljon kokemusta alueen vesistä.

Osa vesiurheilulajeista toteutetaan lähellä olevilla Calpen ja Denian rannoilla. Voit lähteä vesiskootteriajelulle, sukeltamaan, riippuliitämään, purjelautailemaan ja voit jopa vokrata pienen purjeveneen Les Besetistä, joka sijaitsee noin kilometrin päässä Calpesta.

Ravintoloita Morairassa

Lomalla täytyy myös syödä hyvin! Morairassa on paljon erilaisia tapas-ravintoloita sekä kansainvälisiä ruokapaikkoja. Koska alueella on todella suuri saksalais- ja hollantilaisväestö, voit myös kokeillä Morairasssa näiden maiden erikoisuuksia.   

Äyriäisruokaa Morairassa.

Parhaat tapakset löydät Meson el Refugiosta (Almacenes-kadulla) tai Bar Costa Blancasta (Dr Catalud-kadulla) sekä useimmista baareista lähellä Teuladaa. Kaupungissa on suuri "eurooppalainen ostoskeskus", josta löytyy paljon merkkiliikkeitä sekä mm. kiinalaisia ja intialaisia ravintoloita.

Morairan yöelämä

Morairassa kannattaa lähteä tutkimaan tämän pienen kylän yöelämää. Täältä löytyy pienempiä yökerhoja ja monet ravintolat soittavat elävää musiikkia asiakkaiden iloksi. Mikäli halajat suuremmille klubeille, kannattaa sinun suunnata Benidormiin, joka on maailmankuulu vauhdikkaasta yöelämästään.

Yökerho

Espanjassa kannattaa aina rohkaistua kysymään paikallisilta, mihin yökerhoon tai ravintolaan kannattaa suunnata. Espanjan epävakaan tilanteen takia moni yökerho sulkee nopeasti ovensa suuremman suosion laannuttua, ja siksi emme listaa tähän artikkeliin Morairan tarjontaa sen tarkemmin.

Moraira on aivan loistava lomakohde, joka on suomalaisille vielä hieman tuntemattomampi. Moraira on perinteinen, ei liian ruuhkautunut lomakohde ja sillä on aivan upeat rannat jokaiseen makuun.