Costa Blancan top 5 nähtävyyttä

Costa Blanca on ollut jo pitkään hyvin suosittu matkailukohde, johon on matkustettu niin Euroopasta kuin kauempaakin. Costa Blancalla on paljon nähtävää sekä loistava ilmasto, jonka Maailman terveysjärjestö WHO vastikään nimesi koko maailman parhaimmaksi.

Costa Blancan pohjois- ja eteläosan alueet ovat täysin erilaiset, vaikka koko Costa Blancan rantaviivan pituus on vain 200 kilometriä. Esittelen tässä artikkelissa Costa Blancan viisi parhainta nähtävyyttä, joihin kannattaa tutustua vieraillessa tällä suunnattoman kauniilla alueella.

1. Guadalestin kylä

Guadalestin kylä 

Guadalestin kylästä ja laaksosta on tullut hyvin suosittu matkakohde Costa Blancalla. Benidormista on helppo saapua Guadalestiin 30 minuutissa ajaen, ja monet Benidormin matkatoimistot myyvätkin päiväretkiä tähän paratiisimaiseen laaksoon.

Guadalestin viehättävä kylä sijaitsee korkean vuoren huipun kärjessä ja sieltä avautuu uskomattoman kaunis näkymä Guadalestin laaksoon. Guadalestin kylästä löytyy kaksi päänähtävyyttä: Maurien 1300 vuotta sitten rakentama Guadalestin linna (Castell de Guadalest) ja Peñon de la Alcalan valkoinen kellotorni, joka sijaitsee suippomaisen kallionjärkäleen huipulla. Guadalestin kylästä avautuu henkeäsalpaava näkymä Guadalestin laaksoon ja sen järvelle. 

2. Calpe ja Peñon de Ifach

Calpe - Peñon de Ifach

Calpen pienen rannikkokaupungin maisemaa hallitsee jättiläismäinen 332 metriä korkea Peñón de Ifach-kallio, jota luonnehditaan usein koko Costa Blancan maamerkiksi ja joka on myös suosittu patikointikohde.

Calpen edessä avautuu 11 kilometriä kaunista rantaviivaa, jossa kallioiset merenrantapoukamat vuorottelevat paratiisimaisten hiekkarantojen kanssa. Calpen historiallinen keskusta on täynnä pieniä, kapeita katuja ja sitä ympäröi muuri, joka rakennettiin alun perin suojelemaan kylää merirosvojen hyökkäyksiltä.

Calpen historiallisessa kaupunginosassa sijaitsee myös arkeologinen museo, jossa voi matkustaa ajassa taaksepäin aina kolmannelle vuosisadalle asti.  Calpessa sijaitsee myös Las Salinasin luonnonpuisto, jossa on havaittu yli 170 eri lintulajia, mukaan lukien flamingoja. 

3. Santa Barbaran linnake

Alicante ja Postiguetin ranta

Alicanten päärannan El Postiguetin edessä kohoavan Benacantil-vuoren huippua koristaa vaikuttava Santa Barbara-linna, jota pidetään Alicanten symbolina. Santa Barbara kuuluu koko Euroopan suurimpiin keskiaikaisiin linnoituksiin.

Linnoitus sijaitsee 160 metriä merenpinnan yläpuolella ja se tarjoaa lyömättömät näkymät yli Alicanten kaupungin. Linnoituksen herruudesta on taisteltu useaan otteeseen ja se on toiminut vuosisatoja sitten vankilana. Linnoitus avattiin yleisölle vuonna 1963, jolloin vihittiin myös linnoitukselle vievät hissit. Linnoituksen muurien sisällä vallitsee hyvin satumainen tunnelma. Sen tornit, laskusillat, piilotetut käytävät ja puutarha luovat taianomaisen ympäristön jossa voi viettää tunteja kävellen ja tutkiskellen.

4. Algarin vesiputoukset

Algarin vesiputoukset

Algarin vesiputoukset ovat Costa Blancan kauneimpia luonnonnähtävyyksiä. Vesiputoukset löytyvät aivan Callosa d´en Sarrian kylän vieressä, joka sijaitsee lähellä Guadalestin laaksoa. Monet saapuvat putouksille viilentymään Costa Blancan kesän kuumimmilta helleaalloilta.

Vesi on aina suhteellisen viileää ja putoukset ovat täydellinen paikka paeta turistien täyttämiä rantoja. Algarin putouksilla on pieni virkistäytymispaikka, piknik-alue sekä leirintäalue. Kannattaa myös varata aikaa tutustua Callosa d´en Sarrian kylään ja sen viereisellä vuorella sijaitsevaan Bérnian linnakkeeseen, joka rakennettiin aikoinaan suojelemaan kylää merirosvoilta.   

5. Benidorm

Benidorm

Benidormin rantaviivaa voisi helposti verrata vaikka Miamin South Beachiin. Korkeat pilvenpiirtäjät reunustavat pitkää, vaaleaa rantaviivaa bulevardeineen. Benidorm on kuuluisa sen upeasta rannasta, ympäri kellon jatkuvista juhlista ja erinomaisista palveluistaan. Benidormin kaksi päärantaa Poniente ja Levante houkuttelevat kuitenkin vuosittain niin matkailijoita kuin paikallisia espanjalaisiakin, jotka tulevat viettämään viikonloppua "suuren kaupungin" vilinään. 

Benidormissa voi myös viettää aikaa jossain kaupungin viidestä huvipuistosta tai sitten suunnata vaikka shoppailemaan jonnekin kaupungin lukuisista ostoskeskuksista. Mikäli haluat tutustua historialliseen Benidormiin, suuntaa kahden päärannan väliin jäävään kaupunginosaan, jossa voit ihailla aidompaa espanjalaista tunnelmaa.