Costa Blancan parhaat rannat

Espanjan Costa Blancan yli 200 kilometriä pitkä rannikko on täynnä toinen toistaan upeampia rantoja. Rannikolta löytyy myös valtava määrä aurinkovarmoja lomakohteita, jotka nauttivat Välimeren ilmaston helteistä vielä pitkälle syksyyn. 

Olemme laatineet listan Costa Blancan upeimmista rannoista. Valinnanvarassa vara parempi. 

Playa de Levante - Levanten ranta, Benidorm

Playa Levanten ranta, Benidorm

Saammeko esitellä sykkivän Benidormin ylpeyden, alati aurinkoisen Levanten rannan jota kutsutaan myös auringonnousurannaksi. Levanten edessä kulkevalla rantapromenadilla on lukuisia erilaisia ravintoloita, baareja, kahviloita ja butiikkeja, jotka nekin houkuttelevat alueelle valtavia ihmismassoja.

Levante on erityisesti matkailijoiden suosima ranta, kun taas sen rauhallisempi naapuriranta Poniente on paikallisten mieleen. Levantelle on myönnetty oma sinilippu-ympäristömerkki rannan kattavien palvelujen ja siisteyden ansiosta ja sitä vartioivat hengenpelastajat kiireisimpinä kesäkuukausina. 

Playa de San Juan, Alicante

Costa Blanca, San Juanin ranta Alicantessa

Yli viisi kilometriä pitkä Playa San Juanin ranta sijaitsee aivan Alicanten kaupungin lähellä. Paikalliset suuntaavat tänne viikonloppuisin koko perheen voimin pystyttämään oman "rantaleirinsä" retkituoleineen ja pöytineen päivän ajaksi.

Rannan toisesta päästä löytyy jonkun verran palveluita, mutta muuten sen edessä kulkevalta promenadilta ei paljonkaan kuppiloita ja kauppoja löydy. Vesi on San Juanin rannalla kesäisin yllättävän lämmintä ja oma paikka auringossa löytyy ilman suurimpia ponnisteluja. 

Cala Ambolo, Jávea

Ambolon ranta Javeassa, Costa Blancalla  

Playa Ambolon 300 metriä pitkällä rannalla uimapuvun käyttö on vapaaehtoista. Sen kirkas vesi ja värikäs merenpohja houkuttelee usein snorklaajia ja sukeltajia rannalle. Edessä lepää taianomainen Isla Descubridorin saari ja rannan suojainen sijainti pitää suuremmat ihmismassat loitolla.

Ambololle pääsee laskeutumalla jyrkkiä portaita pitkin eikä hengenpelastajia tai muita palveluita ole lähellä. Ranta sopii loistavasti niille, jotka haluavat nauttia hiljaisuudesta syrjäisemmässä paikassa - vaikka sitten ilman rihman kiertämää.

Playa de la Fossa, Calpe

Calpen Playa de la Fossa-ranta

Lähde nauttimaan henkeäsalpaavan Peñon de Ifach-vuoren tarjoamasta jylhästä maisemasta, joka nousee merestä kuin Poseidon. Playa de la Fossa tarjoaa erinomaiset pysäköintimahdollisuudet rannalle saapuville auringonpalvojille ja satamasta löytyy monipuolisia vesiurheilulajien harrastusmahdollisuuksia. Ranta on 950 metriä pitkä ja myös Fossan rannalla liehuu ympäristöystävällinen sinilippu, joka takaa hyvät palvelut ja puhtaan meriveden. 

Playa de la Albufereta, Alicante

Alicanten Albufereta-ranta

Alicanten keskustasta pääsee muutamassa minuutissa linja-autolla tai ratikalla läheiselle Albuferetan rannalle. Tämän pieni ja sievä ranta näyttää olevan pääasiassa paikallisten suosiossa sen syrjäisen sijainnin ansiosta. Rannan edessä olevalta kadulta löytää muutaman ravintolan ja putiikin, mutta paremmat palvelut löytyvät läheisestä Alicantesta. Tien toisella puolella sijaitseva Ravintola Rudy´s tarjoaa erinomaisia pizzoja vaativampaan nälkään. 

Albuferetan edessä on alueelle tyypillisiä, korkeita asuintaloja. Alicanten loma-asunnot varataan jo hyvissä ajoin ennen kesäsesonkia ja niiden edessä on tavanomaisesti kaunis ranta ja palvelut kivenheiton päässä. 

Cala Finestrat, Benidorm

Benidorm - Finestratin ranta

Cala Finestratin ranta sijaitsee Benidormissa, noin kolmen kilometrin päässä kaupungin vilkkaimmasta vilinästä. Finestrat on erityisesti loma-asunnon Costa Blancalta vuokranneiden lapsiperheiden suosiossa, jotka arvostavat sen rauhaa ja matalahkoa rantaa. Cala Finestrat on myös lähellä Benidormin suosittuja teemapuistoja, kuten hauskaa Terra Miticaa. 

Playa del Postiguet, Alicante

Alicanten el Postiguet ranta

Alicanten kuuluisin ja suosituin ranta El Postiguet tarjoaa upean näköalan jylhälle Santa Barbaran linnoitukselle. Rannan edessä kulkeva rantapromenadi sekä viereinen satama tarjoavat monenlaisia palveluja ja myös tämä ranta on palkittu sinilippu-ympäristömerkillä. Postiguetilta on vain lyhyt matka kaupungin tasokkaisiin ravintoloihin ja sen suosituimmille nähtävyyksille. 

Playa del Portet, Moraira

Morairan ranta

Morairan 350 metriä pitkä Playa del Portet on näkinkengän muotoinen pieni ranta, joka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Playa del Portet sijaitsee Morairan sataman ja Torre de Vigilancia del Cap d’Orin tornin välissä. Lähietäisyydeltä löytyy mukavia ravintoloita ja baareja, jossa voi nauttia herkullisen lounaan tai virkistävän lasillisen. Rannan molemmissa päädyissä olevat kivikot tarjoavat upeita vedenalaisia maisemia snorklaajille. 

Playa del Albir, Benidorm

Playa del Albirin ranta

Playa del Albirin 500 metriä pitkä ranta voi käydä ahtaaksi kesäkuukausien aikana, mutta täältä voi löytää paikan rantapyyhkeelle helpommin kuin läheisen Benidormin vilkkailta rannoilta. Albirin välittömässä läheisyydessä ei ole satamaa, jonka vuoksi rannan vesi on kirkasta ja puhdasta. Rannan edessä kulkeva rantapromenadi tarjoaa paljon palveluita, mutta pysäköinti voi olla joskus haastavaa. 

Playa del Moraig, Javea

Benitachellin Moraig ranta

Kun saapuu Jáveaan ja jatkaa etelään ohi kaupungin päärannan El Arenalin, päätyy lopulta upealle Moraigin poukamalle. Moraig on erityisesti sukeltajien ja snorklaajien suosiossa sen kirkkaiden vesien ja rikkaan vedenalaisen elämän ansiosta. 

Playa el Paraiso, Villajoyosa

Playa El Paraiso (suom. paratiisiranta) ei ole saanut nimeään sattumalta. Paraiso tarjoaa kilometrin verran kultaista hiekkaa, turkoosia vettä sekä loistavan palveluvalikoiman. Myös tämä sinilippuranta on perheiden suuressa suosiossa, jotka saapuvat Paraisolle Villajoyosan läheisestä lomakohteesta tai vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevasta Alicantesta. 

Playa la Granadella, Javea

Cala Granadellan ranta, Jávea - Costa Blanca (Espanja)

Kaunis Granadellan ranta kuuluu suositulle rannikkokaupunki Javealle, joka on rauhallista rantalomaa ja aurinkovarmaa kohdetta arvostavien lomalaisten klassikkokohteita Costa Blancalla. Granadella on vaalea pikkukiviranta, jota suojelevat jylhät kalliojyrkänteet sekä rannan vieressä sijaitseva kaunis mäntymetsä. Rannalla on harvoin aallokkoa ja kirkas vesi tarjoaa snorklaajille runsaasti vedenalaista silmänruokaa. 

Playa Les Rotes, Dénia

Playa Les Rotesin ranta, Dénia - Costa Blanca (Espanja)

Suositun rannikkolomakohteen Denian kaunis Les Rotesin ranta houkuttelee rauhaa arvostavia auringonpalvojia kauempaakin. Kivikkoinen ranta on myös nudistien suosiossa, mutta myös alueen sukeltajat ja snorklaajat saapuvat Les Rotesille tutkimaan rannan mielenkiintoista merenpohjaa ja värikästä vedenalaista elämää. 

Playa El Carabasí, Santa Pola

Playa  El Carabasí, Santa Pola - Costa Blanca (Espanja)

Playa el Carabasín upea ranta sijaitsee hiljaisessa Santa Polan lomakohteessa, lähellä Alicantea. Kaunis, kultahiekkainen Carabasí soveltuu hyvin uimareille ja lapsiperheille sen rauhallisen veden ansiosta. Carabasílta löytyy nudisteille omistettu osa, jossa voi istuskella hiekkadyynien suojassa ihan omassa rauhassa. Carabasílle pääsee läheiseltä pysäköintialueelta pitkää puuramppia pitkin. 

Costa Blancan rantojen kartta