Lajittele: Costa Blanca

Costa Blancan 10 parasta rantaa

Espanjan Costa Blanca (suom. valkoinen rannikko) sisältää yhteensä noin 200 kilometriä toinen toistaan upeampia rantoja. Kaikki alueen rannat sijaitsevat Alicanten maakunnassa, joka nauttii kesäisin lempeästä Välimeren ilmastosta. Esittelemme seuraavaksi Costa Blancan kymmenen upeinta rantaa.

Levanten ranta, Benidorm

Saammeko esitellä sykkivän Benidormin ylpeyden, alati aurinkoisen Levanten rannan jota kutsutaan myös auringonnousurannaksi. Levanten edessä kulkevalla rantapromenadilla on valtava määrä erilaisia ravintoloita, baareja, kahviloita ja butiikkeja. Levante on erityisesti matkailijoiden suosima ranta, kun taas sen rauhallisempi naapuriranta Poniente on paikallisten mieleen. Levante on palkittu sinisen lipun ympäristömerkillä ja sitä vartioivat hengenpelastajat vuoden ympäri. 

Playa de San Juan, Alicante

Playa San Juan Alicanten lähellä on yli 5 kilometriä pitkä. Paikalliset suuntaavat tänne viikonloppuisin koko perheen voimin pystyttämään oman "leirinsä" päivän ajaksi. Alicantesta tullessa rannalle löytää sen alkupäässä jonkun verran palveluita, mutta muuten sen edessä kulkevalta promenadilta ei paljonkaan kuppiloita ja kauppoja löydy. Vesi on San Juanin rannalla kesäisin yllättävän lämmintä ja löydät varmasti rauhaisan paikkasi valtavan pituiselta ja levyiseltä rannalta. 

Cala Ambolo, Jávea

  

Playa Ambolon 300 metriä pitkällä rannalla uimapuvun käyttö on vapaaehtoista. Sen kirkas vesi ja värikäs merenpohja houkuttelee snorklaajia ja sukeltajia rannalle. Edessä lepää taianomainen Isla Descubridorin saari ja rannan suojainen sijainti pitää suuremmat ihmismassat loitolla. Rannalle kulkee verrattain vaikeakulkuiset portaat eikä hengenpelastajia tai muita palveluita ole lähellä. Ranta on kuitenkin erinomainen niille, jotka haluavat nauttia hiljaisuudesta ja auringosta - kokonaisvaltaisesti!

Playa de la Fossa, Calpe

Nauti henkeäsalpaavan Peñon de Ifach-vuoren tarjoamasta jylhästä maisemasta, joka nousee merestä kuin Poseidon. Playa de la Fossa tarjoaa erinomaiset pysäköintimahdollisuudet rannalle saapuville auringonottajille ja satamasta löytyy kaikenlaisia vesiurheilumahdollisuuksia. Ranta on 950 metriä pitkä ja tälläkin rannalla liehuu sininen ympäristölippu, joka takaa hyvät palvelut ja puhtaan meriveden. 

Playa de la Albufereta, Alicante

Alicanten keskustasta pääsee muutamassa minuutissa linja-autolla tai ratikalla läheiselle Albuferetan rannalle. Tämän pieni ja sievä ranta näyttää olevan pääasiassa paikallisten suosiossa sen syrjäisen sijainnin ansiosta. Rannan edessä olevalta kadulta löytää muutaman ravintolan ja putiikin, mutta paremmat palvelut löytyvät läheisestä Alicantesta. Ravintola Rudy´s tarjoaa erinomaisia pizzoja vaativampaan nälkään. 

Cala Finestrat, Benidorm

Cala Finestrat  sijaitsee teknisesti Benidormissa, mutta noin kolmen kilometrin päässä sen raivokkaammasta vilinästä. Siksi se sopii enemmänkin lapsiperheille, jotka arvostavat sen rauhaa ja matalahkoa rantaa. Ranta on myös lähellä Benidormin lukuisia teemapuistoja, kuten Terra Miticaa. 

Playa del Postiguet, Alicante

Alicanten kuuluisin ja suosituin ranta El Postiguet tarjoaa upean näköalan jylhälle Santa Barbaran linnoitukselle. Rannan edessä kulkeva rantapromenadi sekä viereinen satama tarjoavat monenlaisia palveluja ja myös tämä ranta on palkittu sinisen lipun ympäristömerkillä. Olet myös lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja Alicanten mukavimmista nähtävyyksistä. 

Playa del Portet, Moraira

Morairan 350 metriä pitkä Playa del Portet on näkinkengän muotoinen pieni ranta, joka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Playa del Portet sijaitsee sataman ja Torre de Vigilancia del Cap d’Orin tornin välissä. Lähietäisyydeltä löytyy mukavia ravintoloita ja baareja, jossa voi nauttia herkullisen lounaan tai virkistävän lasillisen. Rannan molemmissa päädyissä olevat kivikot tarjoavat katseltavaa snorklaajille. 

Playa del Albir, Alfaz del Pi

Playa del Albirin 500 metriä pitkä ranta voi käydä ahtaaksi kesäkuukausien aikana, mutta saatat löytää täältä paikan rantapyyhkeellesi paremmin kuin läheisestä Benidromista. Rannan välittömässä läheisyydessä ei ole satamaa, joten vesi on hyvin kirkasta ja puhdasta. Rannan edessä kulkeva rantapromenadi tarjoaa paljon palveluita, mutta pysäköinti voi olla joskus haastavaa. 

Playa del Moraig, Benitachell

Kun saavut Jáveaan, jatka etelään ohi kaupungin päärannan El Arenalin ja päädyt upealle Moraigin poukamalle. Moraig on erityisesti sukeltajien ja snorklaajien suosiossa sen kirkkaiden vesien ja rikkaan vedenalaisen elämän ansiosta. Voit myös istua kuivalla maalla ihaillen viereisiä jylhiä jyrkänteitä ja turkoosia Välimerta miettien, mille Costa Blancan nähtävyydelle suuntaisit seuraavaksi. 

Jaa artikkeli

Kommentit

X
Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op €750 voor je volgende vakantie naar Spanje.

 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!