Benidorm - juhlien ja pilvenpiirtäjien mekka Costa Blancalla

Costa Blancan vauhdikas Benidorm on kuuluisa mainion sijaintinsa, putipuhtaiden rantojensa, ystävällisten paikallisten ja monipuolisen palvelutarjontansa ansiosta. Benidormiin voi lähteä niin luksus- kuin budjettimatkallekin ja täältä on mukava lähteä tutkimaan muita Costa Blancan nähtävyyksiä. 

Öinen Benidorm

Jotkut mediat ovat viime vuosina kirjoittaneet vähemmän imartelevasti Benidorimsta ja sen vauhdikkaista, kellon ympäri jatkuvista juhlista. On totta että Benidorm on erityisesti polttariryhmien ja muiden juhlijoiden suosiossa, mutta onko tässä koko totuus tästä Costa Blancan suosituimmasta matkakohteesta?

Totuus on, että Benidormin rannikkokaupunki on todella suuri ja jos tiedät minne mennä ja mitä välttää, pystyt varmasti löytämään Benidormista viehättäviä piirteitä ja mieluisia nähtävyyksiä.  

Esittelemme seuraavaksi viisi mukavaa, edullista tai ilmaista asiaa mitä voit tehdä Benidormissa seuraavalla lomallasi. 

Uimarannalle! Mutta mille niistä?

Benidorm view

Yksi ensimmäisistä asioista mitä ihmiset haluavat nähdä Espanjan lomakohteestaan on ranta. Benidormissa he tulevat yllättymään positiivisesti, nimittäin sen ranta on kuin pala Hawaiita keskellä Espanjaa. Benidormin edessä avautuu kokonaiset 6 kilometriä kultaista, hienohiekkaista rantaviivaa, joita reunustaa palmupuiden koristama rantabulevardi. 

Benidormin rantaviiva jakautuu kolmeen eri uimarantaan: Levanteen (tarkoittaa auringonnousua), Ponienteen (tarkoittaa auringonlaskua) ja Finestrat-rantaan, joka on paljon rauhallisempi ja sijaitsee tämän vilkkaan ranta-alueen eteläisellä puolella. 

Levanten ranta, Benidorm

Levante on näistä rannoista suosituin ja vilkkain mutta ei välttämättä parhain. Sen rantaviiva on täynnä meluisia ja hinnakkaita rantabaareja ja yökerhoja. Mikäli et ole valmis juhlimaan vuorokauden ympäri, ehdotamme että suuntaat jollekin muulle rannalle.  

Rauhallisemman rannan maine on Ponientella, joka on myös paikallisten suosiossa. Poniente näkyy yllä olevassa kuvassa vasemmalla ja kahden rannan välissä olevassa vanhassa kaupunginosassa voi myös ihailla aidompaa espanjalaista tunnelmaa.  

Huvipuistoon! Mutta mihin niistä?

Seikkailunhaluisille lapsille ja lapsenmielisille on Benidormissa paljon tarjottavaa. Huvipuistojen taso täällä on päätä huimaavaa ja laitteita ja vesiliukuja löytyy joka lähtöön. 

Benidorm - Terra Mitica 

Benidormin teemapuistot sijaitsevat kaupungin laitamilla ja niihin kuuluvat:

  • Aqualandia: kuumille kesäpäiville täydellinen vesipuisto joka on täynnä erilaisia vesilaitteita ja liukumäkiä. 
  • Terra Mitica: perinteinen huvipuisto jossa paljon erilaisia laitteita, näytöksiä ja muita viihdykkeitä. Alueelta löytyy myös paljon kauppoja ja ravintoloita. 
  • Terra Natura: 79 hehtaarin teemapuisto jossa on 1500 eläintä jotka kuuluvat 200 eri lajiin ja joista 50 ovat uhanalaisia lajeja. Teemapuistossa voi myös tutustua eri maiden kulttuureihin, gastronomiaan ja kasvistoon. 
  • Mundomar: Aqualandian vieressä sijaitseva mini-merimaailma jossa voi nähdä delfiinejä, pingviinejä ja merileijonia.
  • Aqua Natura: vesipuisto joka on linkitetty Terra Naturaan. Aqua Natura on 49 000 neliömetrin kokoinen vesipuisto, jossa on akvaario ja yli kilometrin verran vesiliukumäkiä. Aqua Naturassa voi myös uida haiden keskellä. 

Ratsastusretkelle!

Benidormista puhuttaessa ei välttämättä tule ratsastus mieleen, mutta kaupungin läheisyydessä on paljon ratsastuskouluja jotka tarjoavat valikoiman erilaisia hevosaktiviteetteja, kuten ponivaelluksia, kouluratsastusta ja hevosajeluja. 

Ratsastusta Benidormissa

Sinun ei tarvitse olla kovinkaan taitava hevosten kanssa päästäksesi mukavalle hevosvaellukselle vaikka meren rannalle. 

Bongaa Benidorm-sarjan tähtiä!

Ylen TV1:lläkin pyörivän Benidorm-sarjan tähtiä voi bongailla Benidormin kaduilla. Sarja on yksi Iso-Britannian suosituimmista komediasarjoista ja kaupungissa on monia paikkoja joista tähtiä voi löytää. 

Hotelli jossa sarjaa kuvataann on nimeltään Sol Pelicanos, joka on noin kolmen kadun päässä Levanten rannalta, Rincon de Loix-alueella. 

Benidorm tv-sarja

Muita paikkoja missä sarjan tähtiä voi bongata on vanha kaupunginosa, jossa kannattaa käydä kävelyllä muutenkin. Sarjaa kuvataan myös Morgan´s Tavernissa, joka on eräänlainen Cabaret-showbaari. 

Shoppaile itsesi pyörryksiin!

Benidormin alue on hyvin laaja ja senkin vuoksi sieltä löytyy paljon erilaisia liikkeitä ja ostoskeskuksia. Benidormin kaduilla on paljon erilaisia espanjalaisia pikkuliikkeitä vieri vieressä Euroopan maineikkaimpien merkkiliikkeiden kanssa. Benidormista löytää muutamia harvinaisempiakin liikkeitä kuten Eurotabacon, josta voit ostaa tupakkatuotteita tukkuhintaan kotiin vietäväksi. 

Ostoksilla

Hyvin suosittuja alueita ostoksien tekemiseen löytyy vanhasta kaupungista, lähellä Avenida Martinez Alejosia, pääaukio Plaza Mayoria ja Passaig de la Carreteraa. Myös Rincon de Loixin alueelta löytyy erilaisia liikkeitä, englantilaisbaareja ja kiinalaisia halpatavaramyymälöitä. 

Jos sinulla on auto käytössäsi, voit hurauttaa sillä La Marinan ostoskeskukseen, joka sijaitsee lähellä Finestratia. Sieltä löytyy monia tuttuja liikkeitä kuten Mango, Zara, Casa ja H&M. Ostoskeskuksessa on myös erinomainen ravintolamaailma sekä ilmastoitu elokuvateatteri. 

Benidormin kaupallisen julkisuuskuvan takana löytyy pala aitoa Espanjaa. Pienet tapas-baarit kuhisevat niin turisteja kuin paikallisiakin ja lyhyen ajomatkan päästä löytää aitoja espanjalaisia vuoristolaiskyliä. Muun muassa Altean ja Calpen pienemmät kaupungit ovat vierailemisen arvoisia paikkoja lähietäisyydellä. Tuntuu siltä että Benidormissa ihmiset ovat aina hyvällä tuulella, ja se näyttää olevan hyvin tarttuvaa. Benidorm on kieltämättä yksi Costa Blancan suosituimmista nähtävyyksistä