Valencian 5 parhainta rantaa

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki ja myös Espanjan kuuluisimman ruuan, paellan kotikaupunki. Valencialla on monta uimarantaa, jotka ovat kaikki hyvin perinteisiä ja lapsiystävällisiä. Valencia ei ole koskaan oikein onnistunut mainostamaan itseään rantalomakohteena, joten olemme koonneet tähän artikkeliin muutaman kauniin rannan, jotka löytyvät aivan kaupungin läheisyydestä. 

Valencia beach

Malvarrosa

Suurin osa Valencian matkailijoista käy tällä rannalla vieraillessaan kaupungissa. Malvarrosa on aivan Valencian keskustan edessä ja sinne pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä. 

Malvarrosa ei ole koskaan kokenut esimerkiksi Benidormin kaltaista valtavaa kehitystä ja rakennusbuumia, joten se on vieläkin hyvin puhdas, turvallinen ja enemmänkin suosittu paikallisten kuin turistien keskuudessa. 

Rannan läheisyydessä löytyy vain peruspalveluita ja vain muutama rantabaari, jotka ovat kuitenkin melko hintavia. Yleensä paikalliset espanjalaiset perheet, jotka tulevat viettämään päivää rannalle, tuovat oman piknik-korin mukanaan. 

Valencia - Malvarrosa Las Arenas

Malvarrosa on jaettu kolmeen eri alueeseen: Malvarrosaan, Las Arenasiin ja Patagonaan. Kaikki nämä rannat ovat hyvin siistejä ja mukavia rantoja. 

Valencian ulkopuolelta löytyy paikallisten ja aluetta enemmän tuntevien suosima ranta: El Saler. 

El Saler

Salerin ranta sijaitsee kaupungin eteläpuolella ja sinne pääsee ajamalla ensin Valenciasta tietä V-30 ja sen jälkeen kääntymällä El Salerin suuntaan tielle CV-500. Valenciasta kulkee linja-auto El Saleriin ja se sijaitsee aivan Albufera-luonnonpuiston sydämessä. Tämä ranta on 5-6 kilometriä pitkä ja mäntypuut ja hiekkadyynit suojelevat sitä kovilta tuulilta. 

El Saler-ranta - Valencia

Rannalta löytyy myös hyvin suosittu golfkenttä Campo de Golf El Saler, joka on ammattipelaajien vakiopaikkoja. 

El Saleria voidaan pitää hyvin luonnollisena ja rauhallisena rantana, jolle on helppo ajaa vajaassa 10 minuutissa Valenciasta. Mikäli kaipaat vähän elävämmälle rannalle, kannattaa suunnnata vähän pohjoisempaan päin Port Saplayalle. 


Port Saplaya

Myös tämä ranta on rauhallinen mutta sen palvelut ovat El Saleria ja Malvarrosaa paremmat. Port Saplaya oli alunperin vanha satamakylä josta vietiin ulkomaille alueella kasvatettuja tiikeripähkinöitä (kutsutaan myös maamanteleiksi). Näistä tiikeripähkinöistä valmistetaan perinteistä valencialaista mantelimaitoa Horchataa. Sittemmin kylän viereen rakennettiin lomakeskus ja matkailijat löysivät tämän kauniin alueen hyvin nopeasti.

Port Saplayaan pääsee helposti Valenciasta V-21 tietä pitkin tai voit vaihtoehtoisesti ottaa metron Rafel Bunyoliin ja sieltä linja-auton rannalle. Port Saplayan lähellä sijaitsee myös Al Campon valtava ostoskeskus, josta löytyy paljon erilaisia liikkeitä, ravintoloita ja kahviloita. 

Port Saplaya-ranta - Valencia

Por Saplayan edessä on paljon erilaisia kahviloita joissa voi nauttia kylmän oluen tai vaikka edellä mainittua Horchataa. 

Yllä olevan kuvan rakennuksen takaa löytyy kaunis satama ja lomakeskus jossa kannattaa käydä kävelyllä. Port Saplaya on saanut matkailijoiden keskuudessa lempinimen Pikku-Venetsia, johtuen sen sataman erityisestä rakennustyylistä. 

Sagunto

Sagunton ranta löytyy hieman kauempana Valencian kaupungista. Sinne löytää helposti ajamalla tietä V-23 tai junalla. Sagunto on ikivanha roomalainen siirtokunnan aikoinaan asuttama kylä, jonka jäljiltä kukkulan päällä sijaitsee vieläkin sen rakentama linnake sekä ikivanha teatteri. Sagunton ranta on noin 1200 metriä pitkä ja kesäisin se on ajoittain hyvinkin ruuhkainen. 

Valencia beach

Jos käyt Sagunton rannalla, kannattaa käydä tutustumassa tämän pienen kylän mielenkiintoiseen historiaan. Kylän pääaukiolla on useita roomalaisia raunioita ja varsinkin roomalainen teatteri on vierailun arvoinen kohde. Rannan viereisen tien varrelta löytyy paljon baareja ja ravintoloita jokaiseen makuun. Sagunto on myös monelta osin esteetön ja rannalle on rakennettu puuramppeja liikuntarajoitteisia ja lastenvaunullisia ajatellen. 

Seuraavakin kohteemme sijaitsee idyllisen kylän sydämessä. Nyt matkaamme takaisin etelään, viehättävään Culleran kylään. 

Cullera

Kuten moni muukin Välimeren kylä, myöskin Cullera on jaettu kylän keskustaan ja ranta-alueeseen. Kylän viereinen kukkula Munt de l´Or dominoi kylän maisemaa. 

Kylän nimi lausutaan "Kuijjera". Täällä voit ihailla aidon espanjalaisen pikkukylän elämää. Culleraan tulee vieraita viikonloppulomalle Madridista asti. On melkein outoa kuulla muun maan kieliä tässä kylässä, jossa tunnelma on perin alkuperäinen. 

Cullera view

Täältä ET löydä McDonald´sia tai muita pikaruokalaketjuja. Sen sijaan täällä voit nauttia Espanjan gastronomian parhaimmista herkuista kohtuuhinnoin. Cullera on erinomainen rantalomakohde, jossa kannatta viettää useampikin päivä. Culleran vuokra-asuntoja löydät täältä. Suosittelemme käymään Santa Anan tornissa, josta näkee kauas merelle ja Dragatin luolassa, joka oli joskus piraattien piilopaikka. 

Kun lomailet Valencian alueella, voit myös käydä vierailemassa San Lorenzon laguunilla, joka sijaitsee Albuferan kansallispuiston laidalla.

Cullera-ranta

Valencian läheisyydestä löytää helposti todella hienoja rantoja jokaiseen makuun. Valenciassa voit yhdistää ranta- ja kulttuuriloman ja nauttia aidosta espanjalaisesta tunnelmasta!