Cádizin 2019 karnevaalit Costa de la Luzilla

Cádizin 11 päivää kestävät karnevaalit ovat yksi Andalusian odotetuimpia tapahtumia. Läntisen maailman vanhin kaupunki Cádiz on tunnetusti Espanjan iloisimpia kaupunkeja. Positiivinen elämänasenne heijastuu myös kaupungin tärkeimpään juhlaan.

Cádizin karnevaaleja vietetään tänä vuonna 28.2.2019 - 10.3.2019. Puolentoista viikon ajan kaupungin kadut, aukiot ja rannat täyttyvät naamiaisasuisista juhlijoista, rytmikkäästä musiikista ja erilaisista karnevaalifestivaaleista. 

Katsasta upea videomme Cádizin karnevaaleista! Vaikka videosta voi saada hahmotelman juhlan tunnelmasta, täytyy se kuitenkin itse kokea ainakin kerran elämässä!

Video: Cadizin karnevaalit

Cádizin karnvaalien historia

Sanotaan että Cádizin karnevaalit saivat alkunsa 1400-luvulla kun italialaiset kaupankävijät olivat asettautuneet kaupunkiin. Cádiz ja Venetsia olivat aikoinaan hyvin läheiset kauppakumppanit. Italialaiset kaipasivat niin kovasti perinteisiä karnevaalejaan, että he päättivät luoda oman perinteen joka on tänä päivänä yksi koko Espanjan hauskimmista karnevaaleista

Cádizin karnevaali nimettiin virallisesti matkaiijoille suunnatuksi, kansainväliseksi tapahtumaksi 16. helmikuuta 1980. Sen jälkeen karnevaalit vain paisuivat entisestään, kun paikallisten lisäksi myös matkailijat saapuivat kaupunkiin nauttimaan vuoden iloisimmasta tapahtumasta. 

Cádizin karnevaalit

Tunnetusti espanjalaiset juhlat jatkuvat aina aamun pikkutunneille saakka tai sitten eivät lopu ollenkaan. Cádizin 11 päivää kestävien karnevaalien aikana kaupunki on jatkuvasti ruuhkautunut juhlivasta kansasta ja katujen varsille paraateja seuraamaan saapuneista perheistä. Paraatien lisäksi ohjelmassa on ilotulitusnäytöksiä, erilaisia hauskoja komediaesityksiä, akrobaattishowta ja erilaisia rytmikkäitä musiikkikonsertteja. 

Mitä karnevaaleihin kuuluu pukea?

Pukeutuminen on karnevaalien tärkein osa. Jos haluat todella olla osa näitä hulvattoman hauskoja juhlamenoja, sinun kannattaa panostaa pukeutumiseen. Enemmän joukosta erottuvat ne, jotka talsivat väen paljoudessa ilman naamiaispukua. Laita siis päällesi vaatekomerosi hullunkurisin vaatekappale ja liity juhlaan!

Cádizin karnevaalien pukuja

Karnevaalipuvut vaihtelevat hullunkurisista laseista ja hatuista aina huolellisesti valittuun pukukokonaisuuteen. Monesti perheet pukeutuvat saman teeman mukaisesti aina vauvasta vaariin. Jotkut viettävät koko vuoden illat näpertäen omaa ainutlaatuista pukuaan. 

Cádizin karnevaalien pukuja

Älä epäröi valita hullunkurista asua, mitä hassumpi sen parempi. Lähde seikkailemaan iloiseen väkijoukkoon, pysähdy välillä seuraamaan hauskoja komedianäytöksiä, tanssi- ja musiikkiesityksiä ja muista tankata välillä lasillisella ja herkullisella tapas-annoksella. Äläkä epäröi heittäytyä paikallisten joukkoon hassuttelemaan. Tässä juhlassa kaikki ovat parhaita ystäviäsi!

Paraateja, esityksiä ja musiikkia

Cadizin karnevaalit

Karnevaalien suosituimmat ohjelmanumerot ovat värikkäät paraadit ja tasokkaat musiikkiesitykset, joissa nähdään suosittuja paikallisia artisteja ja salsabändejä. 

Paraatien aikana näkee huolellisesti suunniteltuja tanssinäytöksiä, värikästä pukuloistoa, laulajia ja akroaatteja. Koko paraadin ohjelma on todella hienosti toteutettu ja nähtävää riittää niin pienille kuin aikuisillekin. Lasten h-hetkiin kuuluu muutaman karamellin löytäminen kadulta karkkisateen jälkeen. 

Cadizin karnevaalien ryhmäesiintyjiä

Musiikilla onkin hyvin tärkeä rooli cádizin karnevaaleilla. Sen painon voi huomata parhaiten juhlan virallisessa kilpailussa, joka järjestetään kaupungin Grand Teatro Falla-talolla.

Kolme suosituinta musiikkiryhmää ovat chirigotasit, jotka laulavat koomisesti ajankohtaisista, aluetta koskevista tapahtumista, coros-kuoro, joiden laulut vaihtelevat vakavista hassuihin teemoihin sekä comparsasit, joiden laulut pilkkaavat pääasiassa poliitikkoja. Kaikilla ryhmillä on omanlainen vaatetus ja he kiertävät kaupunkia laulaen katujen kulmilla, aukioilla ja rannoilla koko karnevaalien ajan. 

Cuartetos-kvartetit esittävät hassuja, lyhyitä ja vitsikkäitä lauluesityksiä ja heillä on usein mukanaan vain muutama instrumentti. Romancerosit taas tunnistaa siitä, että he kantavat mukanaan valtavia julisteita, jotka demonstroivat heidän esittämänsä laulujen tarinaa.

Cádizin parhaimpia makuelämyksiä

Cádizissa makunystyrät pääsevät todelliselle hemmottelumatkalle. Maakunta on tunnettu upeista viineistään ja myös herkullisista kala- ja äyriäisruuistaan. 

Karnevaalien aikana myös suurin osa paikallisista nauttii ruuan kaupungin ravintoloissa ja juhla tarjoaa myös matkailijalle erinomaisen mahdollisuuden tutustua alueen gastronomiaan. Cádizissa on valtava määrä loistavia tapas-ravintoloita, joiden valmistuksessa käytetään tuoreimpia, paikallisia eineksiä ja valtava määrä mielikuvitusta! Liity siis gaditanosten (Cádizin paikallisten) seuraan maistelemaan paikallisia herkkuja ja jatka sitten tanssimista!

Cadizin karnevaalit

Cádizin parhaimpiin tapas-annoksiin kuuluvat mm. espanjalaiset uppopaisteut rapukakkuset, erilaiset kala- ja äyriäistapakset herkullisilla marinadeilla sekä loistava fritura, joka koostuu uppopaistetuista pikkukaloista. 

Tässä muutama vinkki Cádizin parhaista tapas-paikoista: 

  • Casa Manteca
  • El Faro
  • Mesón Las Américas
  • Atxuri
  • Balandro
  • Sopranis

Jos haluat todelliselle historiamatkalle tapasten maailmaan, käy illallistamasssa El Ventorrillo del Chatossa, joka on tunnetusti Espanjan tapasten historian edelläkävijä ja tiennäyttäjä. 

Missä majoittua Cádizin karnevaalien aikana?

Jos kysyt espanjalaisilta, missä voisit yöpyä karnevaalien aikana, vastaus on että silloin ei mukuta ollenkaan. Pieni lepo suuren juhlahumun keskellä ei kuitenkaa ole ollenkaan pahitteeksi. 

Voit käydä katsastamassa vuokrattavat asunnot Cádizissa, jolloin voit majoittua isommassakin ryhmässä ja vaikkapa kaupungin laitamilla tai läheisissä, viehättävissä kylissä. Ole kuitenkin ajoissa liikenteessä, sillä et ole ainoa joka haluaa kokea ikimuistoisen karnevaalihuuman kauniissa Cádizissa!