Välimeren tunnelmaa Cambrilsin rannoilla

Pieni Cambrilsin lomakohde Costa Doradalla pitää hallussaan jopa 9 kilometriä kaunista Välimeren rannikkoviivaa, jonka toinen toistaan kauniimmat rannat houkuttelevat kaupunkiin tuhansia matkailijoita vuosittain. Cambrilsin loistavat palvelut ja Välimeren rannikkokaupungin huoleton ja rento tunnelma takaavat onnistuneen loman koko perheelle.
 
Niiden lisäksi täältä löytyy pitkä lista laadukkaita sinilippu-ympäristömerkin omaavia rantoja. Cambrilsin rannat ovat matalia ja vesi tyyntä, ne siis sopivat loistavasti lapsiperheille. Cambrilsin edestä alkava ja seuraavaan Saloun lomakohteeseen jatkuvat rantabulevardi on täynnä pikkuliikkeitä, loistoravintoloita ja kahviloita, joissa voi viettää aikaa ihaillen tämän hurmaavan kylän mutkatonta elämää. Jos etsit sopivaa lomakohdetta Costa Doradalta, Cambrils saattaa olla juuri etsimäsi aurinkovarma kohde. 
 
Tässä artikkelissa tutustumme lähemmin Cambrilsin viehättäviin rantoihin, jotka kuuluvat Costa Doradan suosituimpiin ja laadukkaimpiin. 
 
Playa de la Llosan ranta

1. Playa del Regueralin ranta

Cambrilsin rantojen listamme alkaa kaupungin päärannan esittelyllä. Playa del Regueral sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja sen vieressä kulkee Cambrilsin upea merenrantabulevardi. Jopa 1,2 kilometriä pitkälle Regueralille on helppo päästä, jonka vuoksi se on erityisesti matkailijoiden ja perheiden suosiossa. Rannan varrelta löytyy kaikki tarvittavat palvelut, kuten yleiset wc- ja suihkutilat, vuokrattavia aurinkotuoleja, ravintoloita, baareja ja chiringuitoja. Regueral on tyypillinen Välimeren kultahiekkainen ranta palmuineen ja turkooseine vesineen. 
 
Playa del Regueralin ranta ei tosin ole paras vaihtoehto rauhaisaa rantapäivää kaipaaville. Rannalla on varsinkin kesäaikaan ruuhkaa ja vesiurheilijat ja pallottelijat hauskuuttelevat rannalla aamusta iltaan. Niiden lisäksi kesäaikaan rannalle tuodaan valtava puhallettava vesipuisto, johon jokainen lapsi tahtoo temmeltämään.  

 
Playa de Cambrilsin ranta

2. Playa del Cavetin ranta

Playa del Cavetin ranta on Regueralia paljon pienempi ja rauhallisempi. Cavet on myös 600 metrin pituudellaan puolet Regueralia pienempi ja tänne tullaan viettämään rentoa rantapäivää snorklauksen tai SUP-lautailun merkeissä. Cavetilta löytyy myös suppailuun erikoistunut koulu, josta voi vuokrata lautoja tai osallistua kursseille. Cavetilla näkee suppailijoita erityisesti auringonlaskun aikaan, jolloin myös vesi on tyynimmillään. 
 
Playa del Cavetilla on kaunis mäntypuiden varjostama piknik-alue, jossa voi nauttia eväitä tai levähtää polttavalta auringolta. Snorklaajat usein suuntaavat rannan pohjoisosan kallioille, jossa vesi on kirkkaimmillaan ja kivien välissä näkee paljon erilaisia kaloja. 
 
Cambrilsin rannat

 3. Playa del Esquirolin ranta

Playa del Esquirol löytyy noin kilometrin matkan päässä Cambrilsin keskustasta. Jopa 1,5 kilometrin pituinen Esquirol on yksi Cambrilsin parhaimmista rannoista. Rannalla on Regueralin tapaan loistavat palvelut ja viihdykkeet, mutta Cavetin rannan tapainen rento ja rauhallinen tunnelma. 
 
Playa del Esquirolilla voi harrastaa purjelautailua, lähteä banaaniveneen kyytiin tai vaikka vesihiihtämään. Niiden lisäksi rannan lähellä on pieni huvittelupuisto perheen pienimmille, joten myös lapsiperheille Esquirol sopii loistavasti.  
 
Eikä siinä kaikki. Pienessä Playa del Esquirolin chiringuitossa järjestetään kesäviikonloppuisin elävän musiikin iltoja. Paikka täyttyy jo hyvissä ajoin ennen auringonlaskua sangriaa siemailevista chillailijoista.
 
Cambrilsin rannat

4. Playa de Vilafortunyn ranta

Cambrilsin pohjoisosassa löytyy 1450 metriä pitkä Playa de Vilafortunyn kaunis ranta. Myös tämä ranta tarjoaa kaikki mahdolliset palvelut rentoa rantapäivää kaipaaville, kuten yleiset suihku- ja wc-tilat, leikkipuistoja, vuokrattavia aurinkotuoleja ja ravintoloita. Vilafortuny kuuluu kaupungin sinilippu-rantojen kokoelmaan, joka sekin kertoo rannan laadusta ja palvelujen tasosta. 
 
Lähellä Vilafortunyn rantaa löytyy upea Castillo de Vilafortunyn linna 1100-luvulta. Vaikka linna ei ole auki yleisölle, kannattaa sitä käydä ihailemassa lähempää.
 
Cambrilsin rannat

5. Playa Cap de Sant Peren ranta

Cap de Sant Peren ranta on aivan lähellä Saloun lomakohdetta. Tämä 760 metriä pitkä ranta on varsinkin kesäaikaan auringonpalvojien ahkerassa käytössä, johtuen juuri sen sijainnista lähellä Salouta
 
Kuten jo mainitsimme, Cambrilsista lähtevä merenrantabulevardi jatkuu koko matkan aina Saloun suosittuun lomakohteeseen asti. Moni ottaa lomatehtäväkseen reippailla bulevardin päästä päähän ja reitti tarjoaakin alueen parhaimmat näköalat merelle ja molempiin kaupunkeihin.
 
Saloulla on jopa 14 kilometriä kaunista rantaviivaa ja se on turistikohteena Cambrilsia vilkkaampi. Saloun rantaoppaastamme löytyy lista alueen upeimmista rannoista.  
 
Cambrilsin rannat

6. Playa de la Rieran ranta

Nyt kun olemme jo tutustuneet Cambrilsin pohjoispuolen rantoihin, voimme palata takaisin Playa del Esquirolille, josta alkaa eteläisen Cambrilsin rantojen kokoelma. Heti kalastajasataman jälkeen saavutaan upealle Playa de la Rieralle, joka on myös Cambrilsin pienin ranta
 
Playa de la Rieran ranta on yhdistelmä pieniä kiviä ja kultaista hiekkaa, jotka reunustavat turkoosin sinistä rantaa. Aivan rannan vieressä on koripallokenttä, josta avautuu upea näköala merelle. Jos nälkä yllättää, rannalla oleva ruokarekka myy kesäaikaan loistavia patatas bravas-perunoita, hampurilaisia ja muuta pikkupurtavaa.
 
Cambrilsin satama

 7. Playa de Horta de Santa Marían ranta

Kun jatketaan etelään päin rantabulevardia pitkin, törmää seuraavaksi pieneen Playa de Horta de Santa Marían rantaan.  Horta de Santa Marían ranta ei ole listamme parhain hiekkaranta, mutta senkin vuoksi tämä vajaa 400 metriä pitkä ranta on harvoin ruuhkautunut
 
Horta de Santa Marían rannalla sijaitsee loistava chiringuito El Marino, joka on erikoistunut alueen gastronomiaan. Talon suosikkeihimme kuuluu arroz con bogavante (suom. hummeririisi), cigala de Cambrilsia (suom. piikkimarkrillia Cambrilsin tapaan) ja muita chiringuiton merenruoka-tapaksia. Iltaisin chiringuito järjestää elävän musiikin esityksiä, jolloin tunnelma muuttuu karibialaismaiseen tyyliin rennoksi ja riemukkaaksi.
 
Cambrilsin rannat

8. Playa de la Llosan ranta

Playa de la Llosan viehätys piilee sen rauhallisessa tunnelmassa ja yksityisyydessä. Noin 1100 metriä pitkällä Playa de la Llosalla löytyy paikka jokaiselle auringonpalvojalle eikä suurista matkailijamassoista ole täällä merkkiäkään. Llosalta löytyy aallonmurtajia ja ranta on muutenkin verrattain matala, tehden siitä täydellisen paikan myös lapsiperheille
 
Playa de la Llosa on saanut nimensä Llosan roomalaisen huvilan mukaan, joka sijaitsee aivan rannan vieressä. Huvilaa kannattaa käydä ihailemassa auringonlaskun aikaan, jolloin paikalta saa myös upeita kuvia. Myös Llosalla on viihtyisä ranta-chiringuito, jossa voi käydä juomassa jotain virkistävää tai nauttimassa herkullisia tapaksia. Playa de la Llosa soveltuu myös loistavasti snorklaukseen.
 
Cambrilsin rannat

9. Playa de l’Ardiacan ranta

Playa de l´Ardiacan ranta on Cambrilsin eteläisin, noin 1400 metriä pitkä ranta. Myös Playa de l´Ardiacalla on aallonmurtajia ja ranta syvenee hitaasti, joten myös tämä ranta kuuluu lapsiperheiden suosikkikohteisiin Cambrilsissa. 
 
L´Ardiacalla näkee kesäaikaan paljon myös matkailijoita, sillä rannan vieressä on lukuisia camping-alueita. Rannalla on kaikki tarvittavat palvelut, kuten yleiset suihku- ja wc-tilat, pysäköintialue ja ranta soveltuu myös liikuntaesteisille. L´Ardiacalla on myös viihtyisä chiringuito rannan lounaispäässä, jossa voi nauttia virvokkeita ja naposteltavaa auringonoton lomassa.
 Costa Doradan rannat
 
Laadukkaiden rantojensa ja kattavien palvelujen ansiosta Cambrilsista on tullut vuosi vuodelta suositumpi Costa Doradan matkailijoiden joukossa. Varaa loma-asuntosi Cambrilsista ja nauti näistä upeista rannoista ja viehättävän pikkukaupungin rennosta Välimeren tunnelmasta yhdessä perheesi tai ystävien kanssa.

Cambrilsin kartta