Loma Cambrilsissa: aurinkoa, kulttuuria ja rantaelämää Costa Doradalla

Cambrils on yksi Costa Doradan upeimmista Välimeren rannikkokaupungeista, jossa loma taittuu loistavasti kohteen aktiviteeteista, rannoista ja nähtävyyksistä nauttien. Cambrils on täynnä tarjontaa taiteen, kulttuurin ja hauskanpidon ystäville. Täällä ei aika käy pitkäksi!
 
Olemme koonneet yhteen parhaimmat tärpit ikimuistoiselle lomalle viehättävässä Cambrilsin lomakohteessa
 
Cambrilsin merenrantabulevardi

Aurinkoisia rantapäiviä Cambrilsissa

Pieni Cambrilsin lomakohde Costa Doradalla pitää hallussaan jopa 9 kilometriä kaunista Välimeren rannikkoviivaa, jonka toinen toistaan kauniimmat rannat houkuttelevat kaupunkiin tuhansia matkailijoita vuosittain. Cambrilsin rantojen loistavat palvelut ja Välimeren rannikkokaupungin huoleton ja rento tunnelma kuuluvat kohteen vahvoihin valttikortteihin.
 
Cambrilsin pääranta Playa del Regueral sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja sen vieressä kulkee viihtyisä merenrantabulevardi. Jopa 1,2 kilometriä pitkälle Regueralille on helppo päästä, jonka vuoksi se on erityisesti matkailijoiden ja perheiden suosiossa. Rannan varrelta löytyy kaikki tarvittavat palvelut, kuten yleiset wc- ja suihkutilat, vuokrattavia aurinkotuoleja, ravintoloita, baareja ja chiringuitoja. 
 
Cambrilsin suosituimpiin rantoihin kuuluvat myös yli 1,5 kilometriä pitkä Playa Vilafortuny, rauhallisempi Playa El Cavet sekä La Llosan ja Cap de Sant Peren rannat. Kaikilla näistä sinilippu-ympäristömerkin omaavista rannoista pääsee nauttimaan kirkkaasta vedestä, kattavista palveluista ja ne sopivat myös liikuntaesteisille. 
 
Cambrilsin ranta

Cambrilsin merenrantabulevardi

Cambrils oli aikoinaan vilkas kalastajakylä Costa Doradan rannikolla joka tuotti myös oliiviöljyä ja viiniä vientiin. Nykyisin kaupungin pääelinkeino on matkailu, joka tuo kaupunkiin valtavan määrän unohtumatonta rantalomaa kaipaavia turisteja. Parhaiten kaupungin merihenkinen, vanhan kalastajakylän tunnelma on havaittavissa Cambrilsin upealla merenrantabulevardilla. 
 
Cambrilsin merenrantabulevardi jatkuu koko matkan aina Saloun suosittuun lomakohteeseen asti. Moni ottaa lomatehtäväkseen reippailla bulevardin päästä päähän ja reitti tarjoaakin alueen parhaimmat näköalat merelle ja molempiin kaupunkeihin. Bulevardille kerääntyy ihmisiä erityisesti auringonlaskun aikaan, jonka jälkeen bulevardin ravintolat täyttyvät nopeasti illastavista matkailijoista ja paikallisista. 
 
Cambrilsin merenrantabulevardi
 
Valokuvauksen ystävät viihtyvät erityisesti Faro Rojon majakan maisemissa, joka on Cambrilsin maamerkki. Samalla kannattaa myös vierailla bulevardin varrella sijaitsevalla Pino Redondon satavuotisella mäntypuulla, joka on paikallisten vakiintunut tapaamispaikka Cambrilsissa. Cambrilsin Puerto Náuticon edestä löytyy myös Argentiinasta tuotu upea La Phitolatan puu, joita löytyy vain muutama Kataloniassa. 

Välimeren loistavan gastronomian aarteet

Cambrilsin kalastajakulttuuri on luonut alueelle upeita gastronomisia perinteitä, jotka loistavat vieläkin kaupungin ravintoloiden listoilla. Cambrilsia on luonnehdittu koko Costa Doradan gastronomiseksi pääkaupungiksi, jonka vuoksi kannattaa rohkeasti kokeilla sen upeita herkkuja.
 
Yksi Cambrilsin perinneannoksista on nimeltään Fideus Rossos. Tämä ohuesta pastasta, kalaliemestä ja punaisesta paprikasta valmistettu herkku on todella yksi alueen taivaallisimmista annoksista. 
 
Cambrilsin satama

Cambrilsin museot henkivät alueen kulttuuria ja historiaa

Vaikka Cambrils on verrattain pieni lomakohde, on kaupungissa kuitenkin lukuisia museoita joissa voi tutustua paremmin alueen rikkaaseen kulttuuriin ja historiaan. Cambrilsin Molí de les Tres Eresin museo kuuluu kaupungin suosikkeihin, jossa on nähtävillä vieläkin käytössä oleva vesivoimalla toimiva viljamylly. 
 
Ikivanhan Llosan roomalaisen huvilan rauniot (Vila Romana de la Llosa) tarjoaa todellisen aikamatkan Cambrilsin historiaan. Rauniot kuuluvat alueen arvokkaimpiin arkeologisiin löytöihin ja niiden juuret juontavat sekä ennen että jälkeen ajanlaskun alkuun. Vierailu raunioilla on erityisesti lapsiperheiden mieleen, jotka suuntaavat sen jälkeen usein läheiselle Llosan rannalle
 
Cambrilsin historiallinen kaupunginosa
 
Cambrilsista löytyy myös mielenkiintoinen talonpoikaismuseo Museo Agrícola, joka toimii Gaudín oppipojan Bernardí Martorellin suunnittelemassa modernissa viinikellarissa. Museossa pääsee tutustumaan lähemmin viinin ja öljyn tuotantoon Välimeren alueella. 
 
Vierailu Torre de la Ermitan museossa on myös lapsiperheiden mieleen. Tämä sotilastorni rakennettiin 1600-luvulla puolustamaan Costa Doradaa merirosvojen hyökkäyksiltä. Nykyisin torni kuuluu suojeltuihin kohteisiin Espanjassa ja siellä on usein Cambrilsin historiasta kertovia näyttelyitä. 
 

Parque Samá: Välimeren romanttisin puutarha

Cambrilsin ja Montbrió del Campin välissä sijaitsee yksi alueen ainutlaatuisimmista nähtävyyksistä, Parque Samán romanttinen puutarha. Eksoottisessa puistossa on lukuisia keinotekoisia luolia, järviä ja puroja, joissa asustaa kaikenlaisia eri eläimiä. Puistossa on upeiden kasvien ja värikkäiden kukkien täyttämä puutarha, jossa on mukava viettää hetki ihaillen romanttista tunnelmaa. 
 
Puiston rakennutti aikoinaan Marianaon markiisi Salvador Samá, joka halusi luoda puistoon fuusion, jossa yhdistyisi eri maiden näkemyksiä paratiisista. Projektin toteutti Josep Fontserré, jonka käsialaa on myös Barcelonan kuuluisa Parque de la Ciudadela. Puisto on kieltämättä yksi romanttisimmista paikoista koko Välimeren alueella. 
 
Parque Saman puisto, Cambrils
 
Samán puutarhaa pidetäänkin koko Välimeren parhaimpana esimerkkinä romanttisesta maisemapuutarhasta. Puistossa on lukuisia patsaita, suihkulähteitä ja näköalatasanteita, joissa pääsee ottamaan upeita kuvia. 
 
Alueella on valtava määrä erilaisia nähtävyyksiä moneen makuun. Varaamalla loma-asunnon Costa Doradan upealta rannikolta pääset tutustumaan lähemmin tämän upean alueen tarjontaan. 

Pinaretin puisto

Nyt kun pääsimme puistojen maailmaan, jatkamme listaamme Parque Pinaretilla, joka on Cambrilsin suurin ja modernein puisto. Pinaret on jope 4,5 hehtaarin kokoinen ja se on jaettu eri osa-alueisiin. Perheet viihtyvät puiston lapsien leikeille pyhitetyssä alueessa sekä metsässä, jossa on patikkapolkuja ja piknik-pöytiä. Puistossa on myös kasvihuone, jossa tutkitaan ja kasvatetaan erilaisia, paikallisia kasveja sekä ulkoilmatapahtumille omistettu alue. 
 
Parque Saman puisto

Elämysmatkailua Cambrilsissa

Cambrilsissa voi rentoutumisen ohella harrastaa erilaisia vauhdikkaampia aktiviteetteja. Cambrilsin rannoilla voi lähteä kokeilemaan eri vesiurheilulajeja, kuten SUP-lautailua, melontaa, vesihiihtoa, leija- ja purjelautailua. Perheen pikkuiset ihastuvat hauskaan banaaniveneeseen ja myös retki potkuveneellä kuuluu lapsiperheiden suosikkiaktiviteetteihin. Cambrils on jopa palkittu urheiluaktiviteettien kaupungin tunnustuksella Katalonian matkailuviranomaisten toimesta sen loistavien aktiviteettien ansiosta. 
 
Cambrils on todellinen himopyöräilijän suosikkikohde. Alueella on jopa yli 20 kilometriä eri tasoisia pyöräilyreittejä, jotka kulkevat niin rannikolla kuin sisämaassakin. Kaupungissa on valtava määrä pyöräliikkeitä, pyörille omistettuja pysäköintialueita ja ravintolat tarjoilevat pyöräilijöille suunniteltuja menuita. 
 
Port Aventuran huvipuisto

Port Aventura - Espanjan paras huvipuisto

Vain 15 kilometrin päässä Cambrilsista löytyy koko Espanjan yksi parhaimmista huvipuistoista, PortAventura. Yli neljä miljoonaa vierailijaa vuosittain vastaanottava PortAventura on Espanjan suurin huvipuisto ja samalla yksi koko Euroopan suurimmista teemapuistoista.
 
PortAventurassa voi huvitella yli 40 laitteessa ja puistossa järjestetään päivittäin kymmeniä show-esityksiä. PortAventurassa on kuusi eri teemaosiota: keskiaikainen kalastajakylä, polynesialainen paratiisisaaristo, majesteetillinen Kiina, historiallinen Meksiko ja villin lännen puisto. Puiston suosituin vempain on varmasti Dragon Khan, hurja vuoristorata jonka vauhti kiihtyy jopa 105 kilometriin tunnissa. 
 
Port Aventuran huvipuisto

Cambrilsin tapahtumat ja festivaalit

Jos energiaa vielä löytyy, voi katseen suunnata Cambrilsin tapahtumakalenteriin, josta löytyy ohjelmaa vuoden jokaiselle kuukaudelle. Esittelemme niistä muutaman tarkemmin. 
 
Encarxofa’t Cambrils: artisokalle omistettu gastronominen juhla
Maaliskuussa Cambrilsissa juhlitaan artisokan parasta aikaa. Lähes 30 ravintolaa ottaa osaa tapahtumaan valmistamalla artisokkaruokien ympärille rakennettuja menuita. Lisää suosittuja ruokatapahtumia löytyy Espanjan gastronomisten tapahtumien oppaastamme
 
Cambrilsin musiikkifestivaali
Jos musiikki on lähellä sydäntä ja lomailet alueella heinäkuun loppupuolella tai elokuun alussa, kannattaa ottaa suunta kohti Cambrilsin musiikkifestivaalia (Festival de Música de Cambrils). Tapahtumassa pääsee nauttimaan niin paikallisten kuin kansainvälistenkin artistien esityksistä, jotka valtaavat Cambrilsin Parc del Pinaretin puiston. 
 
Piruja Cambrilsin juhlissa
 
Cambrilsin Fiestas Mayores (Festa Major de la Mare de Déu del Camí) 
Elokuun lopussa ja syyskuun alussa Cambrilsissa juhlitaan Fiestas Mayores-festivaalia lukuisten kulttuuritapahtumien ja lapsiperheille omistettujen tapahtumien merkeissä. Juhlan kohokohta on Nit de Foc, yö jolloin soihtuja kantavat piruiksi pukeutuneet hahmot mellakoivat heitellen sähikäisiä kaupungin pimeillä kaduilla. Yö kulminoituu värikkääseen ilotulitusnäytökseen. 
 
Fira Marítima Costa Daurada
Toukokuussa Cambrilsissa järjestetään suuri merenkululle ja veneille omistettu messutapahtuma, Fira Marítima Costa Daurada. Tapahtumassa järjestetään lukuisia venenäyttelyitä, luentoja ja merenkulkuun liittyviä aktiviteetteja kuten purjehdus- ja melontaretkiä. Lapsille on luvassa erilaisia hauskoja, meriaiheisia työpajoja ja tarinatuokioita. 
 
Cambrilsin juhlat ja festivaalit
 
Kuten voi huomata, aika tuskin käy pitkäksi Cambrilsin lomalla. Tämä viehättävä rannikkokaupunki tarjoaa valtavan määrän viihdykettä niin aikuisille kuin lapsillekin. Varaamalla loma-asunnon Cambrilsista pääset nauttimaan kaikesta tästä ja niin paljosta muustakin. Toimi siis heti, Costa Doradan unelmaloma on vain parin klikkauksen päässä!