Lapsiperheen loma Cambrilsissa

Cambrils on loistava perhelomakohde kauniilla Costa Doradan rannikolla. Viihtyisän rannikkokaupungin loistavat aktiviteettimahdollisuudet, kulttuuritapahtumat, herkullisten ravintoloiden valikoima ja tietenkin paratiisimaiset, täyden palvelun rannat ovat tehneet Cambrilsista yhden rannikon suosituimmista perhelomakohteista
 
Cambrilsiin on myös helppo saapua, sillä Reusin kansainvälinen lentoasema sijaitsee vain 20 minuutin päässä kaupungista. Cambrils tarjoaa naapurikaupunkiaan Salouta rauhallisemman ja perheille sopivamman ilmapiirin, mistään kuitenkaan tinkimättä. 
 
Luettelemme seuraavaksi Cambrilsin parhaat vinkit lapsiperheille
 
Aquópolisin vesipuisto, Costa Doradan rannikko

Cambrilsin mukavat ja turvalliset rannat

Cambrils pitää hallussaan jopa 9 kilometriä kaunista Välimeren rannikkoviivaa, jonka toinen toistaan kauniimmat rannat houkuttelevat kaupunkiin tuhansia matkailijoita vuosittain. Cambrilsin loistavat palvelut ja Välimeren rannikkokaupungin huoleton ja rento tunnelma takaavat onnistuneen loman koko perheelle. Cambrilsin rannat ovat matalia ja vesi tyyntä, ne siis sopivat loistavasti lapsiperheille. 
 
Lapsiperheiden suosikkiranta Cambrilsissa on Playa de El Regueral, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa ja sen lähietäisyydeltä löytyy kaikki mahdolliset mukavuudet. Jos kävelee kaupungin merenrantabulevardia pitkin, törmää moneen upeaan rantaan, kuten El Cavetiin, La Llosaan, Vilafortunyyn ja Cap de Sant Pereen. Toinen lapsiperheiden suosikkiranta on Playa del Esquirol, joka sijaitsee lähellä pientä huvipuistoa. Varaamalla loma-asunnon Costa Doradalla pääsee nauttimaan rannikon ja myös Cambrilsin upeista rannoista. 

 
Playa de Cambrils, Costa Doradan rannikko

Cambrilsin upea rantabulevardi

Upeiden rantojen lisäksi Cambrilsin vetonaulana toimii sen kaunis rantabulevardi, joka jatkuu kaupungista aina viereiseen Saloun lomakohteeseen asti. Cambrilsin kaikki rannat löytyvät tämän bulevardin varrelta ja sen lisäksi matkalla näkee mielenkiintoisia patsaita ja luonnonmonumentteja. Suosituimmat nähtävyydet bulevardin varrella ovat muun muassa valtava satavuotinen mänty Pino Redondo sekä Cambrilsin maamerkki Faro Rojon majakka
 
Matkailijat kerääntyvät rennon rantapäivän jälkeen uudelleen rantabulevardin varrelle illan suussa, kun auringonlasku tarjoaa päivän upeammat maisemat kohti aavaa Välimerta. Perheet usein pyöräilevät bulevardin päästä päähän, pysähtyen välillä nauttimaan jäätelön tai lounaan sen varrella. 
 
Juuri rantabulevardilla järjestetään Cambrilsin hauskimpia tapahtumia ja festivaaleja. Esimerkiksi Art Street Cambrilsin katutaidetapahtuma muuttaa bulevardin taiteen, musiikkiesitysten, teatterishowjen ja sirkustaiteen näyttämöksi. 
 
 
Cambrilsin majakka

Alueen huvipuistot

Vain 15 kilometrin päässä Cambrilsista löytyy koko Espanjan yksi parhaimmista huvipuistoista, PortAventura. Yli neljä miljoonaa vierailijaa vuosittain vastaanottava PortAventura on Espanjan suurin huvipuisto ja samalla yksi koko Euroopan suurimmista teemapuistoista.
 
PortAventurassa voi huvitella yli 40 laitteessa ja puistossa järjestetään päivittäin kymmeniä show-esityksiä. PortAventurassa on kuusi eri teemaosiota: keskiaikainen kalastajakylä, polynesialainen paratiisisaaristo, majesteetillinen Kiina, historiallinen Meksiko ja villin lännen puisto. Perheen pienimmät viihtyvät Barrio Sésamon puolella, jossa sijaitsee myös puiston uusin nähtävyys Ferrari Land.
 
Noin 20 minuutin ajomatkan päässä Cambrilsista sijaitseva vesipuisto Aquópolis lupaa hieman Port Aventuraa rauhallisempaa menoa. Puistossa on lukuisia altaita, vesiliukuja sekä Hawaiin teeman ympärille rakennettu alue. Myös hauska keinotekoisten aaltojen allas on perheen pienimpien mieleen, jotka jaksavat temmeltää aalloissa väsymättä koko päivän. 
 
Port Aventuran huvipuisto, Costa Doradan rannikko

Urheilua ja uusia elämyksiä koko perheelle

Cambrilsin rannoilla voi auringonpalvomisen ohella lähteä kokeilemaan eri vesiurheilulajeja, kuten SUP-lautailua, melontaa, vesihiihtoa ja purjelautailua. Perheen pikkuiset ihastuvat hauskaan banaaniveneeseen ja myös retki potkuveneellä kuuluu lapsiperheiden suosikkiaktiviteetteihin. 
 
Cambrilsin matkailijajuna Trenet tarjoaa hauskan tavan tutustua Cambrilsin nähtävyyksiin ja lähialueisiin. Junia kulkee muun muassa kaupungin merenrantabulevardilla, vanhassa kaupunginosassa ja Cambrilsin markkinoilla, joka järjestetään keskiviikkoisin. Junan kyydissä pääsee näkemään kaupungin upeimpia nähtävyyksiä, kuten Santuario de la Mare de Déu del Camín pyhätön ja keskiaikaisen Torre de la Ermitan tornin. 
 
Cambrilsin merenrantabulevardi

Jumplandin seikkailupuisto

Jumpland Aventura Ecológica on yksi Costa Doradan ainutlaatuisimmista puistoista. Puistossa sijaitsee yksi koko Euroopan pisimmistä köysiradoista ja sieltä avautuu upea näköala merelle ja rannikolle. 

Jumplandin puistossa on paljon hauskaa tekemistä kaiken ikäisille. Radalla on erilaisia haasteita, kuten siltoja, portaita, vaijeriliukuja, luolia ja köysiratoja. Rataa voi lähteä suorittamaan koko perheen voimin ja samalla pääsee ihailemaan Katalonian upeaa luontoa. Puisto on myös auki ilta- ja yöaikaan, jolloin se on kauniisti valaistu. 

Huvipuisto Cambrilsissa

Parque Samá: värien, suihkulähteiden ja näköalojen puisto

Noin 10 kilometrin päässä Cambrilsista sijaitsee todellinen paratiisipuisto, Parque Samá. Eksoottisessa Samán puistossa on lukuisia keinotekoisia luolia, järviä ja puroja, joissa asustaa kaikenlaisia eri eläimiä. Puistossa on upeiden kasvien ja värikkäiden kukkien täyttämä puutarha, jossa on mukava viettää hetki ihaillen romanttista tunnelmaa. 
 
Puiston rakensi aikoinaan Marianaon markiisi Salvador Samá, joka halusi luoda puistoon fuusion, jossa yhdistyisi eri maiden näkemyksiä paratiisista. Puistosta tulikin varmasti yksi romanttisimmista paikoista koko Välimeren alueella. 
 
Parque Samá Cambrils, Costa Doradan rannikko
 
Cambrilsin suosittu lomakohde tarjoaa valtavan määrän huvittelumahdollisuuksia koko perheelle. Kaupunkiin tullaan rantalomalle tai täyttämään lomapäivät hulvattoman hauskoilla aktiviteeteilla. Jos on aikaisin liikenteessä lomasuunnitelmien kanssa, saattaa löytää loma-asunnon Cambrilsin kohteesta perheelle edulliseen hintaan. Lapsiperheille tiettyyn budjettiin mahtuvan loman suunnittelu on aina todellinen taitolaji!