Calpen rannat

Kuvauksellisen kaunis Calpen rannikkokaupunki Costa Blancalla on kuuluisa hienohiekkaisista, puuterinvaaleista rannoistaan ja turkoosina välkehtivästä vedestään. Calpesta avautuu hätkähdyttävän jylhä maisema vaikuttavalle Peñon d’Ifachin kalliovuorelle, joka on listattu Valencian maakunnan yhdeksi parhaimmista nähtävyyksistä. Ifach tarjoaa suojapaikan monille lintu-, matelija- ja nisäkäslajeille ja sen ympäriltä löytyy valtava määrä paratiisimaisia rantoja. 

Video Calpen rannoista

Calpe on suosittu lomakaupunki Costa Blancalla ja se sopii loistavasti Benidormia tai Alicantea rauhallisempaa kohdetta kaipaaville lomalaisille. Calpen keskustan läheisillä rannoilla saa nauttia loistavista palveluista ja rauhallisempaa rantaa etsiville löytyy pieniä, yksityisempiä rantapoukamia lähellä Calpen keskustaa. Calpen rannoilla pääsee tutustumaan Costa Blancan lumoavan kauniiseen vedenalaiseen maailmaan sekä rentoutumaan leppoisassa rantailmapiirissä. 

Olemme listanneet Calpen parhaimmat rannat ja merenrantapoukamat, joista löytyy vaihtoehtoja vaativammallekin auringonpalvojalle. 

Playa de la Fossan ranta

Playa de la Fossan ranta, Calpe

Levanten tai toiselta nimeltään La Fossan ranta on Calpen lapsiystävällisin ranta. Fossa on palkittu arvostetulla sinilippu-ympäristömerkillä sen kattavien palvelujen ja siisteyden ansiosta. Sen edessä kulkee kaunis rantabulevardi, jonka varrelta löytyy pitkä rivi tasokkaita ravintoloita, baareja sekä pikkuliikkeitä. 

Playa de la Fossa on Calpen pääranta ja se kuuluu myös uimareiden suosikkirantoihin. Myös pienemmät lapset voivat rennosti temmeltää ja uida Fossan lempeiden aaltojen matalahkolla rannalla. Juuri Fossalta avautuu upein näköala Ifachin vuorelle, joka nousee lähes pystysuorana merestä aivan rannan edessä. 

Hyvin viitoitetulle Fossan rannalle pääsee helposti Calpen keskustasta. Autoilijat voivat pysäköidä Avenida Juan Carlosin kadulle, josta löytyy yleensä aina runsaasti pysäköintitilaa. 

El Racón ranta

El Racón luonnonkaunis merenrantapoukama sijaitsee lähellä Calpen vuokrattavien lomahuviloiden parhainta loma-aluetta. El Racó sijaitsee aivan Ifachin kalliovuoren juurella tarjoten upean näköalan lisäksi hienon vedenalaisen maailman snorklaajille. Patikoitsijat voivat yhdistää El Racón rantapäivään retken Princesa de Asturiasin polulla, joka alkaa aivan poukaman vierestä. El Racólla on mukavasti palveluita ja sinne pääsee helpoiten Príncipe de Asturiasin promenadilta. 

Cala Gasparetin poukama

Jos mieli tekee yksityisemmälle rannalle, kannattaa suunnata meriteitse pienelle Cala Gasparetin poukamalle. Rannalle voi myös seikkailla vuokrattavalla kajakilla, mutta suosituin kulkuväline on kuitenkin purjevene. Calpen purjehdusseurat Real Club Náutico de Calpe ja Club Náutico de Puerto Blanco tarjoavat ylellisiä retkiä rannalle kesäsesongin aikaan. 

Cala Gasparet sijaitsee Calpen Puerto Blancon ja Campomanes de Altean satamien välissä. Onnekkaimmat pääsevät nauttimaan usein rannasta täysin yksityisesti. 

Cala del Morellón poukama

Cala del Morellón poukama on erikoinen paikka myös siksi, että sen edessä sijaitsevat vanhan roomalaisen kylpylän Baños de la Reinan rauniot. Kallioiden väliin on jäänyt upea merivesiallas ja pienempiä luonnonaltaita. Tämä pieni poukama sopii hyvin myös pienemmille uimareille, sillä ranta on matala ja vesi rauhallinen. Rannalla on hyvä valikoima palveluja ja sinne pääsee helpoiten Infanta Elenan promenadilta. 

Playa del Arenal Bolin ranta

Playa del Arenal Bol on Calpen suurin ranta Ifachin vuoren länsipuolella. Pitkä Arenalin rantakaistale on monen kaupungin lomalaisen suosikki ja kuuluu myös Costa Blancan perhelomalaisten vakiorantoihin. Rannan hiekka on puuterimaisen pehmeää, vesi turkoosi ja sen edessä kulkevalta promenadilta löytyy kaikki palvelut ravintoloista kahviloihin ja päivittäistavarakauppoihin. 

Calalgan poukama

Calalgan pieni ja luonnonkaunis poukama sijaitsee suojaisalla paikalla, suurien kallionjyrkänteiden juurella vain kävelymatkan päässä keskustasta. Kivikkoinen poukama tarjoaa mielenkiintoisia vedenalaisia maisemia snorklaajille, jotka usein bongaavat rannalla merivuokkoja, mustekaloja, ankeriaita, hammasahvenia, huulikaloja ja koralliahvenia. Calalgan aallot ovat lempeitä johtuen sen suojaisasta sijainnista, joten rannalla tapaa myös usein lapsiperheitä. 

Cala Manzaneran poukama

Cala Manzanera sijaitsee lähellä Puerto Blancon satamaa ja tarjoaa näköalapaikan kaupungin lahden kuuluisille arkkitehtoonisille rakennuksille, jotka ovat kaikki barcelonalaisen Ricardo Bofillin käsialaa. Rakennusten erikoiset piirteet ja värikkäät julkisivut luovat mielenkiintoisen kontrastin rauhalliselle lahdenpoukamalle. Cala Manzaneralta löytyy yleiset wc-tilat, mutta muut palvelut ovat kävelymatkan päässä. 

Cala les Bassetesin poukama

Cala Les Bassetesin poukama, Calpe

Cala les Bassetesin poukama loistaa listalla rauhallisten ja hiljaisempien rantojen joukossa. Myös tämä poukama tarjoaa näköalan Ifachin kalliovuorelle sekä läheiselle Levanten rannalle. Bassetes sijaitsee lähellä saman nimistä pientä satamaa, josta voi lähteä sukeltamaan ja snorklaamaan Calpen kirkkaisiin vesiin. Bassetesille kannattaa kuitenkin ottaa mukaan kaikki tarpeellinen rantapäivän viettoon, sillä rannalla on ainoastaan yksi paikallisia herkkuja tarjoileva kalaravintola. 

Cala les Bassetes kuuluu Calpen rennompiin rantoihin ja siellä tapaa myös usein paikallisia perheitä. Rannalle pääsee Benissan rantatietä pitkin, jota kulkemalla näkee myös muita kauniita pikkupoukamia. 

Playa del Cantal Roigin ranta

Playa del Cantal Roigin pieni ranta sijaitsee lähellä Calpen kalastajasatamaa. Pienestä koostaan huolimatta rannalla on mukava valikoima palveluja, jonka vuoksi se on myös lapsiperheiden suosiossa. Playa del Cantal Roigin rantapäivään kannattaa yhdistää vierailu läheisen sataman kalaravintoloissa, joissa pääsee nauttimaan Costa Blancan parhaimmista kala- ja äyriäisherkuista. 

Cala del Mallorquíin poukama

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä esittelemme valokuvauksellisen Cala del Mallorquíin poukaman, joka sijaitsee Voramarin kävelyreitin varrella. Poukama sijaitsee suojaisassa paikassa ja usein rannalle vievät portaat jäävät matkailijoilta huomaamatta. Kristallinkirkas vesi, maisemat Ifachin kallionvuorelle ja poukamaa ympäröivä luonto tekevät Mallorquíista todellisen helmen Calpen rantojen listallamme. Mallorquíi sijaitsee Port les Bassetesin ja Calalgan poukaman välissä ja se on yksi romanttisimmista paikoista Calpessa. 

Tässä pieni riipaisu Calpen upeiden rantojen maailmaan. Calpe toimii loistavasti myös päiväretkikohteena Costa Blancalla lomaileville matkailijoille. Kaupungissa on valtavasti nähtävää ja päivän voi päättää ihaillen upeaa auringonlaskua Calpen paratiisimaisilla rannoilla. 

Calpen rantojen kartta