Loma Costa Bravan Calella de Palafrugellissa

Calella de Palafrugell on pikkuinen rannikkokylä Bajo Ampurdián alueella vajaan tunnin ajomatkan päässä Gironan kaupungista. Ensivaikutelmalta se saattaa vaikuttaa tyypilliseltä espanjalaiskylältä, mutta todellisuudessa Calalella de Palafrugell on hyvin ainutlaatuinen paikka Costa Bravalla. 
 
Calella de Palafrugell on kuin satukirjasta. Sen valkoiset, piparkakkumaiset kalkkitalot, kapeat kujat, aalloissa keinuvat, värikkäät puuveneet ja paratiisimaiset merenrantapoukamat vetoavat moneen matkailijaan, jotka palaavat tähän aurinkoiseen rannikkokylään vuosi toisensa jälkeen uudelleen. 
 
Calella de Palafrugell, Espanja

Calella de Palafrugellin rannat

Calellan vetonaulana toimivat sen upeat rannat. Kylän rannikolla on lukuisia, pieniä poukamia joihin voi piiloutua viettämään rentoa rantapäivää turkoosin veden äärelle. 
 
Urbaanimmat Port Bon ja En Calaun rannat ovat täydellisiä niille, jotka kaipaavat rantaa palveluiden lähellä. Kauempana keskustasta löytyy myös hurmaavia pikkurantoja, joilla saa nauttia rauhallisemmasta rantapäivästä. Parhaimmat näistä sijaitsevat Camino de Rondan tien varrella, kuten upea El Golfetin ranta aivan Cap Roigin kasvitieteellisen puutarhan vieressä. 
 
Camino de Rondan tie rakennettiin aikoinaan yhdistämään rannikolla sijaitsevia kaupunkeja ja helpottamaan alueen puolustamista merirosvojen hyökkäyksiltä. Tie kulkee upeiden meri- ja luontomaisemien poikki, jonka vuoksi se on nykyisin suosittu ratsastus-, kävely- ja pyöräilytie. 
 
El Golfetin ranta

Sataman läheinen Port Bon alue

Calella de Palafrugellin sataman läheinen Port Bo kuuluu kaupungin upeimpiin alueisiin. Pienten, kapeiden kujien labyrintti on julistettu suojelluksi perintökohteeksi Espanjassa. 
 
Port Bon nähtävyys on Las Vueltas, rantabulevardia suojaavat kaariholvit. Vuosia sitten merimiehet käyttivät aluetta verkkojen korjaamiseen ja kalojen perkamiseen, mutta nykyisin rantaviivaa koristaa lukuisien terassien ja ravintoloiden kaunis rivistö. Täällä voi nauttia paikallisesta parhaimmista gastronomisista elämyksistä upean merinäköalan äärellä. 
 
Las Vueltas Port Bossa, Calella de Palafrugellissa

Kasvitieteellinen puutarha ja Cap Roigin linna

Calella de Palafrugellin eteläpuolella sijaitsee vaikuttava Cap Roigin linna vuodelta 1927, jonka eräs venäläinen kenraali rakennutti vaimonsa kanssa. Pariskunta oli lähtenyt kotimaastaan pakoon vallankumousta ja päätyivät ostamaan Cap Roigista maata. He rakensivat linnan paikalla sijainneen luostarin raunioista ja tämä upea rakennus on tänä päivänä suojeltu kulttuuriperintökohde Espanjassa. 
 
Calella de Palafrugell
 
Cap Roigin kasvitieteellinen puutarha kuuluu koko Välimeren alueen parhaimpiin kasvitieteellisiin puistoihin. Cap Roigin puutarha on jaettu eri osiin teemojen mukaan ja kaikista avautuu upea näköala merelle. Kolmea ensimmäistä osaa yhdistää Escalera de los Cipreses (suom. sypressien portaat) ja muista osista lähtee portaat kohti edessä olevaa rantaa. 
 
Kävely kasvitieteellisessä puutarhassa on upea elämys. Puistossa on erilaisia kasvi-, puu- ja kukkalajikkeita ympäri maailman ja puistossa pääsee myös ihailemaan upeaa merimaisemaa. Kesällä Cap Roigin kasvitieteellinen puutarha järjestää suositun Festival del Jardín Cap Roig-juhlan, josta kerromme tässä artikkelissa myöhemmin lisää.
 
Cap Roigin kasvitieteellinen puutarha, Calella de Palafrugell

San Sebastián de la Guardan iberialainen kylä

Rantapäivän Calella de Palafrugellissa voi kruunata vierailulla viehättävässä San Sebastián de la Guardan iberialaisessa kylässä. Kylän neljän rakennuksen rauniot ovat jopa 7000 vuotta vanhat. Todellinen hyppy vuosituhansien taakse!
 
San Sebastián de la Guardan kylä sijaitsee 156 metriä merenpinnan yläpuolella Cabo de San Sebastiánin vuoristolla. Täältä näkee maiseman, joka on vertaansa vailla. Auringonlaskut-, nousut ja näköaöa Bajo Ampudriánin alueelle on todella henkeäsalpaavan kaunis. 
 
Gironan maakunta on täynnä tämän kaltaisia, ainutlaatuisia paikkoja, joiden kiertelyyn voi vierähtää päivien sijaan viikkoja. Mikäli toivot pääseväsi tutustumaan näihin unohtumattomiin nähtävyyksiin, vuokraa loma-asunto Costa Bravan upealta rannikolta ja aloita loman suunnittelu välittömästi.  

Calella de Palafrugellin tapahtumat

Calella de Palafruguellin ilmasto kuumine kesineen ja leutoine talvineen mahdollistaa lomailun vuoden ympäri. Talvella merivesi on liian viileää rantaloman viettoon, mutta alueen lukuisat, paikalliset tapahtumat pitävät matkailijat viihdytettyinä myös talvisesongin aikaan. 
 
Calella de Palafrugell

Garoinada - merisiilejä lautasella

Palafrugellissa juhlitaan tammi-maaliskuun vaihteessa erityistä La Gaironada-juhlaa jossa voi maistella alueen paikallista tähtiherkkua garoinaseja eli merisiiliä. La Gaironadaa juhlitaan eri puolilla Costa Bravaa ja juhlan aikana ravintolat tarjoilevat merisiileistä ja muista paikallisista herkuista koottuja, monen ruokalajin menuita. 
  
Toinen gastronomian ystävää kiinnostava tapahtuma on nimeltään Jornadas Gastronómicas de Es Niu. “Es Niu” on Palafrugellin yksi perinteisimmistä annoksista, jota on kuitenkin lähes mahdoton löytää kaupungin ravintoloiden ruokalistoilta johtuen sen 5 tunnin valmistusprosessista. Tätä työlästä annosta on kuitenkin mahdollisuus päästä nautiskelemaan loka-marraskuun aikana. Es Niu valmistetaan monesta raaka-aineesta, kuten turskasta, munista, perunasta, sipulista, tomaatista, sahramista ja esimerkiksi kyyhkyn lihasta. 
 
Calella de Palafrugell

Kevään juhlat Calellassa 

Toukokuun 15. päivä juhlitaan Palafruguellissa kevään odotetuinta juhlaa, Fiesta de Primaveraa. Erilaiset naamiaispukuihin pukeutuneet hauskat hahmot hassuttelevat kaduilla ja kulmilla rytmikkään musiikin tahdittelemana. Juhla järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1963, samana vuonna kun karnevaalit kiellettiin Espanjassa. 

Habanerasin laulujuhla Calella de Palafrugellissa

Calella de Palafrugellissa juhlitaan joka vuoden heinäkuun ensimmäinen lauantai koko Costa Bravan yhtä parhainta juhlaa, Cantada de Habanerasia. Tämä lähes 50-vuotias festivaali avaa alueen ulkoilmafestivaalien kauden ja se on kasvanut vuosi toisensa jälkeen suuremmaksi ja suositummaksi juhlaksi Kataloniassa. 
 
Juhlassa soitetaan karibialaistyylistä habaneras-musiikkia ja iloinen karnevaalimainen tunnelma täyttää tämän pienen kylän kadut ja aukiot. Rytmikäs musiikki, iloinen ilmapiiri, joka kulmalla virtaava juhlalle tyypillinen El Cremat (kahvi-rommi pohjainen juoma), rannalla vallitseva juhlahumu ja valtava ihmisvilinä jatkuu aamun pikkutunneille asti. Tämä juhla tulisi kaikkien Calella de Palafrugellissa lomailevien kokea!
 
Cantada de Habaneras-juhla, Calella de Palafrugell, Espanja

Costa Bravan Jazz-festivaali

Lokakuussa matkailijoiden määrä Costa Bravalla laskee, mutta lämpötilat ovat yhäti leudot ja aurinkoiset päivät ilahduttavat alueella lomailevia, jotka vielä uskaltautuvat rannalle. Lokakuussa on Calella de Palafrugellin matkailijoilla loistava tilaisuus päästä nauttimaan jazz-musiikin loistotapahtumasta, Festival de Jazz Costa Bravasta. Katalonian yksi parhaimmista jazz-tapahtumista yhdistelee klassista jazz-musiikkia moderniin, nykyaikaiseen musiikkiin. Yhdistelmä joka vetoaa niin iäkkäämpiin kuin nuorempiinkin jazz-musiikin ystäviin. 
 
Festival de Jazz Costa Bravasta

Festival de Jardines Cap Roig

Kesäisten musiikkifestivaalien ystävät tulevat ihastumaan Calella de Palafrugelliin, sillä tapahtumista ei ole pulaa tässä kaupungissa! Festival Jardins de Cap Roigin kansainvälistä musiikki- ja tanssitapahtumaa vietetään Calella de Palafrugellissa 7.7.-22.8.2017. Tapahtuma järjestetään jo 17. kertaa ja sen aikana pääsee nauttimaan jopa 28 eri konsertista ja esityksestä, joissa nähdään kansainvälisesti tunnettuja artisteja kuten Norah Jones, Anrea Bocelli ja Jason Derulo. 
 
 
Festival de Jardines Cap Roig on todellinen laatutapahtuma ja brittiläinen sanomalehti The Independent listasi tapahtuman yhdeksi tämän kesän parhaimmista. Loistavan musiikin lisäksi tapahtuman aikana pääsee nauttimaan katalonialaisen keittiön parhaimmista antimista. Myös Michelin-tähtiä omaava Via Veneto saapuu kaupunkiin tarjoilemaan keittiönsä ja alueen ehdotonta parhaimmistoa. 
 
Cap Roig-festivaali, Costa Brava
Calella de Palafrugellista löytyy valtava määrä nähtävää ja nautittavaa vaativammallekin matkailijalle. Kaupunkia ympäröivä, valokuvauksellinen luonto, arvokkaat kulttuurinähtävyydet yhdistettynä pikkukaupungin loistotapahtumiin jättävät pysäyttävän vaikutuksen lomalaisiin. Calella de Palafrugell on juuri sellainen paikka, johon voi palata vuosi toisensa jälkeen koskaan kyllästymättä tämän hurmaavan pikkukylän ainutlaatuiseen tunnelmaan.