Lapsiperheen loma Calella de Palafrugellissa

Lapsiperheen matkakohteen valintaan vaikuttaa ensisijaisesti kohteen rauhallisuus ja turvallisuus, mutta myös sen tarjoamat aktiviteetit, nähtävyydet ja tapahtumat. Tänään esittelemme Costa Bravalla sijaitsevan kauniin Calella de Palafrugellin lomakohteen tarjonnan lapsiperheille. 
 
Calella de Palafrugell on yksi koko Costa Bravan upeimmista kylistä. Valkoisen kylän rauhallinen Välimeren tunnelma, häikäisevän kauniit rannat ja upea, ympäröivä luonto ovat syy Calellan noususuhdanteiseen suosioon. 
 
Calella de Palafrugellin lomakohde

Calellan rannat

Calellan rannat ovat sen vahvin vetonaula. Aalloissa keinuvat, värikkäät puuveneet, urbaanit hiekkarannat ja paratiisimaiset merenrantapoukamat Camino de Rondan polun varrella houkuttelevat kylään valtavan määrän rantalomalaisia vuosittain. 

Useimmilla Calellan rannoilla löytyy kattavat palvelut ja päivystäviä hengenpelastajia. Vesi Costa Bravan rannikolla on lähes aina kristallinkirkas eikä suuremmat aallot häiritse lapsiperheen rantapäivää juurikaan. 
 
Monen mielestä Calellan upea El Golfet on yksi koko Costa Bravan upeimmista rannoista. El Golfetia ympäröi kaunis, punertava kallionseinämä, jonka värikylläisyys vahvistuu turkoosia vettä ja rannan ikivihreitä mäntyjä vasten. Golfet on ainoastaan 75 metriä pitkä ja se sijaitsee kivenheiton päässä Cap Roigin kasvitieteellisestä puutarhasta.
 
Playa de El Golfetin ranta Calella de Palafrugellissa

Camino de Rondan patikkapolut

Calella de Palafrugellista kulkeva Camino de Rondan hiekkapolku kulkee upeissa maisemissa aivan rannan tuntumassa. Polku rakennettiin aikoinaan yhdistämään rannikolla sijaitsevia kaupunkeja ja helpottamaan alueen puolustamista merirosvojen hyökkäyksiltä. Tie kulkee upeiden meri- ja luontomaisemien poikki, jonka vuoksi se on nykyisin suosittu ratsastus-, kävely- ja pyöräilytie. 
 
Päiväretki Camino de Rondalle on yksi Calella de Palafrugellin lapsiperheiden lempiaktiviteetteja. Polku on helppokulkuinen ja sitä voi kulkea myös polkupyörällä. Polun varrella näkee Calellan upeimpia merenrantapoukamia, joihin voi pysähtyä virkistävälle uintituokiolle. Reippaan patikointiretken jälkeen voi levähtää kauniissa loma-asunnossa Costa Bravan rannikon lämpöisän auringon alla. 
 
Camino de Ronda ja El Golfetin ranta

Kulttuuritapahtumat ja juhlat

Calellan parasta kesätapahtumaa vietetään toukokuussa. Fiestas de Primaveran värikkäässä juhlassa pääsee nauttimaan lukuisista lapsiperheille suunnatuista tapahtumista, kuten konserteista, kilpailuista, näyttelyistä sekä askartelu- ja leikkipajoista. Fiestas de Primavera on kesäkarnevaali, jossa näkee upeaa pukuloistoa ja aamusta iltaan jatkuvaa hauskanpitoa. 
 
Costa Bravan rannikko
 
Toinen Calella de Palafrugellin suosittu kesätapahtuma on nimeltään Cantada de las Habaneras, jota juhlitaan joka vuoden heinäkuun ensimmäinen lauantai. Tämä lähes 50-vuotias festivaali on kasvanut vuosi toisensa jälkeen suuremmaksi ja suositummaksi juhlaksi Kataloniassa. Habanerasissa soitetaan karibialaistyylistä musiikkia ja iloinen karnevaalimainen tunnelma täyttää Calellan kadut ja aukiot. 

Seikkailuelämyksiä Calella de Palafrugellissa

Costa Bravalta löytyy paljon erilaisia elämyspalveluita ja vesiurheilumahdollisuuksia tarjoavia yrityksiä. Lapsien kanssa matkustavat perheet voivat lähteä tutkimusmatkalle Costa Bravan rannikolle vaikka meloen, jolloin pääsee tutustumaan alueen salaisiin poukamiin ja luontoon. Matkalle voi ottaa mukaan snorklausvälineet, jotta koko perhe pääsee samalla tutustumaan alueen ainutlaatuiseen vedenalaiseen maailmaan. 
 
Jos kaipaa vauhdikkaampaa tekemistä, voi suunnata Karting Palamosin radalle, joka sijaitsee 10 kilometrin päässä Calellasta. Palamosissa on radat sekä aikuisille että lapsille ja viihtyisä ravintola-terassi, jossa voi ostaa naposteltavaa ja seurata ohi kiitäviä autoja. 
 
Calella de Palafrugell

Päiväretki Llafrancin ja Palsin kyliin

Calella de Palafrugellin läheltä löytyy lukuisia, upeita pikkukyliä johon voi lähteä koko perheen kanssa päiväretkelle. Aivan Calellan vieressä sijaitsee pieni Llafrancin rantakylä, johon voi myös lähteä viettämään hiljaisempaa rantapäivää perheen kanssa. Llafrancissa voi myös nousta kävellen kauniille Faro de Sant Sebastiánin majakalle, joka tarjoaa upean näköalan edessä avautuvalle merelle. 
 
Vain 15 kilometrin päässä Calellasta sijaitsee yksi Costa Bravan suosituimmista nähtävyyksistä, Palsin upea keskiaikainen kylä. Kukkulan päällä sijaitsevan linnakkeen ympärille rakennettu kylä viskaa vierailijat ajassa vuosituhannen verran taaksepäin prinsessojen ja ritarien aikaan ja hurmaa ainutlaatuisella tunnelmallaan. Tämän lisäksi yksi koko Costa Bravan parhaimmista rannoista sijaitsee ainoastaan kolmen kilometrin pässä Palsin kylästä, Playa de Pals
 
Pals, Costa Bravan rannikko

Calellan matkailijabussi

Kesäaikaan matkailijoilla on mahdollisuus hypätä viihdyttävän Julivia Bus Turísticon matkailijabussin kyytiin, joka kulkee kaupungin parhaimpien nähtävyyksien kautta pitkin päivää.
 
Bussin kyytiin ja pois voi hypätä missä vaiheessa haluaa, jolloin voi rauhassa tutustua jokaiseen nähtävyyteen paremmin. Julivialla on myös ilmainen puhelinsovellus, josta näkee bussin aikataulut, reitit, pysäkkien sijainnit sekä selityksiä junan reitillä olevista nähtävyyksistä. 
 
Julivia Bus Turístico kulkee Calellan upeiden merenrantapoukamien ohi ja pysähtyy myös Cap Roigin kasviteteellisellä puutarhalla. Bussi jatkaa matkaa aina Llafrancin kylään asti ja matkalla pääsee myös tutustumaan kylän upeaan San Sebastiànin majakkaan
 
Aikuisten lippu: 5 euroa. Kolmen päivän lippu maksaa 12 euroa. 
Lasten lippu (4-12- vuotiaat): 2,5 euroa ja kolmen päivän lippu 5 euroa. 
Alle 4-vuotiaat matkustavat bussissa ilmaiseksi. 
 

Cap Roigin kasviteteellinen puutarha

Cap Roigin kasvitieteellinen puutarha sijaitsee vain 3 kilometrin päässä Calellasta ja se kuuluu koko Välimeren alueen parhaimpiin kasvitieteellisiin puistoihin. Cap Roigin puutarha on jaettu eri osiin teemojen mukaan ja kaikista avautuu upea näköala merelle. Puistossa on myös upea 1900-luvun alussa rakennettu palatsi, joka kuuluu suojeltuihin arkkkitehtoonisiin kohteisiin Espanjassa. 
 
Kävely kasvitieteellisessä puutarhassa on upea elämys. Puistossa on erilaisia kasvi-, puu- ja kukkalajikkeita ympäri maailman ja siellä pääsee myös ihailemaan upeaa merimaisemaa. Puisto laskeutuu portaittain kohti merta, jonka vuoksi kulku lastenvaunujen kanssa on haasteellista lukuisten rappusten vuoksi. 
 
Calella de Palafrugell 
Auringonlasku on paras hetki lähteä vierailulle Cap Roigin puistoon, jolloin lämpötila ei ole enää tuskallisen korkea. Lapsiperheet voivat viettää päivän puiston viereisellä El Golfetin rannalla ja vierailla Cap Roigin puistossa lähtiessä, jolloin pääsee samalla ihailemaan kaunista auringonlaskua merelle. Cap Roigin puistoon voi saapua Camino de Rondan polkua pitkin tai vaihtoehtoisesti autolla. 
 
Varaamalla loma-asunnon Calella de Palafrugellista pääsee nauttimaan tämän upean alueen loistavasta nähtävyyksien ja aktiviteettien tarjonnasta. Kataloniassa Barcelonan kaltaisten suurten kaupunkien vilinä löytää vastapainon näistä rauhallisista, upean luonnon ympäröimistä rannikkokylistä, jotka ovat vertaansa vailla.