Calella de Palafrugellin loistavat rannat

Costa Bravan rannikko on täynnä viehättäviä kalastajakyliä, jylhiä vuoristoja, pitkiä hiekkarantoja ja pieniä merenrantapoukamia, joiden paratiisimainen tunnelma hurmaa jokaisen alueella matkustavan. Tässä artikkelissa vierailemme pienessä Calella de Palafrugellin kylässä, joka mielletään usein koko Välimeren upeimmaksi rannikkokyläksi. Calella de Palafrugellin valkoiset, piparkakkumaiset kalkkitalot, kapeat kujat, aalloissa keinuvat, värikkäät puuveneet ja paratiisimaiset merenrantapoukamat vetoavat moneen matkailijaan. 
 
Calella de Palafrugell on ensisijaisesti rantalomakohde. Sen rantoja yhdistää kaupungin edessä kulkeva upea merenrantabulevardi ja ympäröivän luonnon helmassa löytää mitä upeampia pieniä merenrantapoukamia.  
 
Esittelemme seuraavaksi Calella de Palafrugellin parhaimmat rannat ja pienet poukamat. 
 
Calella de Palafrugell, Costa Brava

El Golfetin ranta

Listamme alkaa Calellan syrjäisimmästä rannasta. El Golfetin ranta on yksinkertaisesti niin ihastuttava, ettei sitä voi jättää listan viimeiseksi. Monen mielestä El Golfet on yksi koko Costa Bravan upeimmista rannoista. Rantaa suojelee punertava kallionseinämä, jonka värikylläisyys vahvistuu turkoosia vettä ja ikivihreitä mäntyjä vasten. El Golfet on Calella de Palafrugellin villein ja kaunein kaunotar, monen suosikkiranta koko rannikolla. 
 
Golfet on ainoastaan 75 metriä pitkä ja se sijaitsee kivenheiton päässä Cap Roigin kasvitieteellisestä puutarhasta. Rannan maiseman suurenmoinen värimaailma, suojaisa sijainti ja uskomattoman kaunis ympäröivä luonto tekevät siitä yhden kauneimmista paikoista Kataloniassa. Tätä maisemaa ei ole helppo unohtaa. 
 
Playa de El Golfetin ranta, Calella de Palafrugell, Costa Brava
 
El Golfet sijaitsee pienessä lahdessa Punta d´Els Forgatsin ja Cap Roigin välissä ja suojaisen sijainninsa ansiosta se harvoin kärsii Tramontanan ajoittain raivokkaistakin tuulista. Rannalta avautuu kaunis näköala läheisille Illas Formiguesin saarille, joka on sukeltajien ja snorklaajien lempipaikkoja Costa Bravalla. 
 
Calella de Palafrugellista pääsee El Golfetin rannalle kaunista Camino de Rondan polkua pitkin, joka kulkee aivan rannan vieressä. Matka keskustasta rannalle vie noin 35 minuuttia ja kannattaa muistaa, ettei rannalla löydy mitään palveluita. Ranta ei täten ole paras mahdollinen vaihtoehto perheille ja liikuntaesteisille. 
 
El Golfet on pieni pala paratiisia aivan Calella de Palafrugellin keskustan lähettyvillä. Ranta voisi hyvin olla yksi Espanjan kauneimmista rannoista
 
 
Playa de El Golfetin ranta, Calella de Palafrugell, Costa Brava

Port Bon urbaani ranta

Labyrinttimaisten katujen ja valkoisiksi kalkittujen talojen Calella de Palafrugellin suosituin nähtävyys on sen rannalla sijaitseva Les Voltesin arkkitehtooninen mestariteos. Tätä upeaa valkoisten kaarien rakennusta käytettiin aikoinaan kalastajien majapaikkana Calella de Palafrugellissa. Rakennuksen edessä avautuu seuraava rantamme, Port Bo. 
 
Port Bon urbaanilta rannalta löytyy kaikki mahdolliset palvelut, kuten yleiset wc- ja suihkutilat, pysäköintialue, aurinkotuolien ja -varjojen vuorkrauspisteet sekä päivystävät hengenpelastajat. Tämän vuoksi ranta on erityisesti matkailijoiden ja perheiden suosiossa
 
Port Bon kirkas, turkoosi vesi houkuttelee myös runsaasti sukeltajia ja snorklaajia
 
 
Playa de Las Barcasin ranta, Calella de Palafrugell, Costa Brava  
Playa Port Bota kutsutaan myös nimellä Les Barques (suom. veneet), johtuen sen edessä pysäköidyistä, värikkäistä kalastajaveneistä, jotka keinuvat lahdessa hiljalleen laineiden mukana. Joka vuoden heinäkuussa Port Bon rannalla juhlitaan suosittua Cantada de HabanerasiaCalella de Palafrugellin suosituinta Karibialaisten laulujen tapahtumaa.

Playa de En Calaun ranta

Aivan Port Bon vieressä sijaitsee seuraava esittelemämme urbaani ranta, Playa de En Calau. Myös tällä rannalla löytyy kaikki tarvittavat palvelut, kuten wc- ja suihkutilat, kulkurampit liikuntaesteisille ja päivystävät hengenpelastajat. Paikallisten keskuudessa rantaa kutsutaan usein nimellä La Vela (suom. purje), joka viittaa rannalla sijaitsevaan Club de Vela Calellan purjeseuraan
 
En Calaun ranta on hyvin suosittu johtuen sen keskeisestä sijainnista ja rannan edessä kulkevan merenrantabulevardin ravintoloista, baareista ja liikkeistä.  Ranta on ainoastaan 75 metriä pitkä, joten ruuhkaisimpina kesäkuukausina rauhallista paikkaa auringon alla voi olla haasteellista löytää. 
 
Playa de En Calaun ranta, Calella de Palafrugell, Costa Brava

Port de Malaspinan ranta

Merenrantabulevardia seuratessa saapuu seuraavaksi Playa del Port de Malaspinalle, joka on ainoastaan 50 metriä pitkä. Tämä ranta sopii parhaiten perheille, sillä rannan vesi on lähes aina tyyni ja se madaltuu hitaasti. Myös Port de Malaspinan läheltä löytyy valtava määrä palveluita, joten rento rantapäivä on täälläkin taattu. 
 
Kuten muillakin Calellan keskustan läheisillä rannoilla, myös Port de Malaspinan rannalla näkee upeita, valkoisiksi kalkittuja taloja turkoosin veden äärellä. Osa Costa Bravan vuokrattavista loma-asunnoista sijaitsee juuri Calella de Palafrugellin tapaisissa, pienissä kalastajakylissä. 
 
 
Calella de Palafrugellin lomakohde

El Port Pelegrín ranta

Camino de Rondan polkua pitkin kävellessä vastaan tulee viehkeä Port Pelegrin ranta. Port Pelegrí sijaitsee Calellan eteläpuolella ja sitä suojelee molemmilla puolella kaksi jylhää kalliota. Port Pelegrín rannalla on kaunis Burricairesin näköalapaikka, josta avautuu upea näköala ympäröivälle rannikolle.  
 
Port Pelegrí on yksi Calellan suosituimmista rannoista, koska rannalta löytyy lähes aina paljon tilaa ja sen kirkas vesi houkuttelee paikalle auringonpalvojien lisäksi paljon snorklaajia ja sukeltajia. Rannan lähellä löytyy lukuisia vesiurheiluyrityksiä, jotka vuokraavat välineitä halukkaille ja järjestävät myös erilaisia kursseja. Rannan läheisyydestä löytyy paljon kahviloita, ravintoloita ja baareja, joissa voi käydä haukkaamassa tapaksen tai toisen. 
 
Playa El Port Pelegr&iacuten ranta, Calella de Palafrugell, Costa Brava;

El Canadellin ja Els Canyissosin ranta

Aivan Calellan keskustan lähettyviltä löytyy myös urbaanit El Canadellin ja Els Canyissosin rannat. Noin 200 metrin rantakaistaleelta löytyy kaikki mahdolliset palvelut, jonka vuoksi siellä näkee usein paljon lapsiperheitä. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että rannalle laskeudutaan rappusia pitkin, jonka vuoksi se ei sovi liikuntaesteisille. 
 
Rannan vieressä kulkee kaupungin merenrantabulevardi, jota vierustaa värikkäiden talojen rivistö. 
 
 
Calella de Palafrugellin kaupunki Costa Bravalla

Sant Rocin tai Els Canyersin ranta

Sant Rocin (tai Els Canyersin) ranta kuuluu sekin Calella de Palafrugellin urbaaneihin rantoihin. Sant Roc on ainoastaan 40 metriä pitkä ja rannalla on useita kallioita ja kivenjärkäleitä, jonka vuoksi on joskus haasteellista löytää tasaista pohjaa rantapyyhkeelle. Siitä huolimatta rannan vesi on hämmentävän kirkas ja maisema kaunis, jonka vuoksi retki rannalle kannattaa. 
 
Sant Rocille pääsee läheiseltä näköalapaikalta lähtevien rappusten kautta. Niin näköalapaikalta kuin rannaltakin avautuu ainutlaatuinen näköala Calella de Palafrugellin lahdelle. Kannattaa siis muistaa ottaa kamera mukaan.  
 
Lapsiperheiden kannattaa noudattaa rannalla varovaisuutta, sillä myös Sant Roc on kivipohjainen ranta, eikä kallioilla kannata kiipeillä ilman aikuisten valvontaa.  

 
Calella de Palafrugellin kaupunki
 
Kun aurinko porottaa niinkin lämpimästi kuin se tapaa tehdä Costa Bravalla, alkavat rannat kutsua nopeasti matkailijoita. Calellaa ympäröivä, valokuvauksellinen luonto, arvokkaat kulttuurinähtävyydet yhdistettynä upeisiin rantoihin jättävät usein pysäyttävän vaikutuksen lomalaisiin. 
 
Jos haaveilet lomasta Costa Bravan pikkuisissa rannikkokylissä, katsasta loma-asuntomme Calella de Palafrugellissa ja saatat olla jo pian matkalla elämäsi lomalle.