Cádizin 5 parasta rantaa

Costa de la Luz on epäilemättä Etelä-Espanjan viehättävin ja koskemattomin rannikkoalue. Atlantin kirkkaat vedet, sen 138 kilometriä pitkä hienohiekkainen rantaviiva ja sen suopeat tuulet tekevät Costa de Luzista täydellisen paikan eri vesiurheilulajeille.

Sancti Petrin ranta

Pieni 18 000 asukkaan Tarifa on surffailijoiden ja hippien suosikkikohteita, jossa järjestetään valtavasti erilaisia vesiurheilun mestaruuskisoja ja juhlia. Cádizin maakunnasta löytyy myös paljon erilaisia perheystävällisempiä ja rauhallisempia rantakohteita joissa on mahdollista pelata esimerkiksi golfia. Esimerkiksi Novo Sancti Petrin lomakohde Chiclana de la Fronterassa on tunnettu golfkohde Espanjassa.

Cádiz on todellin gastronominen paratiisi, jossa erityisesti kala ja äyriäiset näyttelevät pääosaa. Cádizin maakunnassa voit herkutella alueen erikoisuuksilla kuten Pescado de Barbate ja Zahara de los Atunes-merenantimilla.

Cádizin lahden kalaruokiaKun kysymme matkaajilta mikä Cádizissa viehättää heistä eniten, vastaukset tulevat yleensä tässä järjestyksessä:

1. Hieno ja kultainen hiekka
2. Hienot lainelautailumahdollisuudet
3. Perheystävälliset rannat
4. Rannat eivät ole liian täynnä ihmisiä
5. Rannalla voi ihastella ällistyttävää auringonlaskua joka ilta

Cádizissa on todellakin upea valikoima erilaisia rantoja jokaiseen makuun. Esittelemme teille seuraavaksi viisi suosikkiamme. 

Valdevaqueros

Playa de Valdevaqueros

La playa de Valdevaqueros-ranta sijaitsee Tarifassa ja se on ehdottomasti yksi parhaimpia rantoja leija- ja purjelautailun harrastamiselle. Se on kuin paratiisi kahden maan ja meren kohtaamispisteessä. Valdevaqueros on pääasiassa surffailijoiden suosikkeja, jossa voit helposti vuokrata välineet ja ottaa surffitunteja. Ranta on 4 kilometriä pitkä ja noin 120 metriä leveä.

Bolonia

Playa de Bolonia
Bolonia on Valdevaquerosia seuraava ranta Tarifassa. Hienon, kultaisen hiekan lisäksi Bolonia-rannalla on kaksi hienoa erityispiirrettä: sen mahtavat hiekkadyynit ovat koko ajan liikkeessä ja aivan rannan vierestä löytyy ikivanhan roomalaisen kaupungin Baelo Claudian rauniot, jotka ovat onnistuneet säilymään lähes koskemattomana vuosisatojen ajan.

Tripadvisor on sijoittanut Bolonian 25 parhaan rannan listalleen Euroopassa.

Zahara de los Atunes

Playa de Zahara de los Atunes

Zahara de los Atunes on hyvin tyylikäs ja perheystävällinen ranta, jossa voi vuokrata mm. riippukeinuja ja aurinkovarjoja. Rannalla on myös rantabaari, puinen kävelypolku, suihkut, WC:t, hengenpelastaja-asema ja pienen kävelymatkan päästä löytyy paljon erilaisia ravintoloita, joiden erikoisuuksiin kuuluu alueelle tyypilliset tonnikalaruuat.

Playa de los Alemanes

Playa de los Alemanes, Cabo de PLata, Zahara de los Atunes

Pienen Atlanterran asuinalueen edessä aijaitsevalle Playa de los Alemanes-rannalle pääsee vain Zahara de los Atunes-kalastajakylän kautta. Tämä kaunis ranta on erinomainen sukellus- ja snorklauskohde sen kivisen pohjan ansiosta. Playa de los Alemanes on sen syrjäisen sijainnin vuoksi hyvin hiljainen ja rauhallinen ranta, jonne kannattaa tulla viettämään koko päivä eväiden kera.

Sancti Petri – La Barrosa

Playa Sancti Petri

La Barrosa Sancti Petrin lomakohteessa, (Chiclanassa) on viehättävä ja perheystävällinen 8 kilometriä pitkä ranta. La Barrosan rannan ja Sancti Petrin alueelta löytyy paljon vuokrattavia lomakohteita.

Tämä on hienoa turistialuetta josta pääsee helposti rannalle puisia kävelyteitä pitkin. Rannalta voi iltaisin seurata henkeäsalpaavaa luonnonnäytelmää, kun aurinko laskee läheisen Sancti Petrin saaren ja siellä sijaitsevan saman nimisen linnan taakse. Saarelle pääsee lautalla tai esimerkiksi vuokraamalla kajakin rannan vuokrauspisteistä.