Tehtävää Costa Bravan Cadaquésissa

Cádaquezin rannikkokaupungin hämmentävän turkoosi vesi ja kapeat kadut valkoisiksi kalkittuine taloineen ovat iskeneet kipinää monen taiteilijan inspiraation liekkeihin. Täällä kuuluisat espanjalaistaiteilijat kuten Picasso ja Dalí ammensivat aiheita teoksiinsa ja Dalí vietti vuosikymmeniä näillä kulmilla nauttien rennosta taiteilijaelämästä yhdessä Costa Bravan kauneimmista kylistä. 
 
Cadaquésin kaupunki, Costa Brava
 
Juuri Salvador Dalílla on ollut osuutensa Cadaquésin yhätikin nousevaan suosioon. Kaupungin kyljessä olevasta Portlligatin kylästä löytyvä Casa-Museo Salvador Dalí perustettiin taiteilijan entiseen kotiin ja se houkuttelee tänäkin päivänä huomattavan vierailijavirran kaupunkiin.
 
Dalín museon ja rennon rannikkokaupungin ilmapiirin lisäksi Cadaquésista löytyy paljon muuta tehtävää ja nähtävää moneen makuun. 
 
Cadaques, Costa Brava

Cadaquésin vanhakaupunki

Cadaqués on hurmaava pieni satamakaupunki, jonka ajaton arkkitehtuuri henkii värikästä historiaa. Cadaquésin vanhakaupunki on todellinen kapeiden katujen labyrintti, jossa valkoiset kalkkitalot sinisine yksityiskohtineen, värikkäät kukkaistutukset, pikkuliikkeet ja viehättävät kahvilat luovat pienen espanjalaiskylän aitoa tunnelmaa.
 
Cadaquesin kylä, Costa Brava
 
Vanhankaupungin mielenkiintoisin katu on nimeltään Es Call. Juuri tätä aluetta asutti satoja vuosia pieni juutalaisten kommuuni, jonka jäljet näkyvät vieläkin kaupungin katukuvassa voimakkaana. 
 
Vanhassakaupungissa sijaitseva, 1500-luvulla rakennettu Santa Marían kirkko sijaitsee kaupungin korkeimmalla kohdalla tarjoten upean näköalan kaupunkiin ja Cadaquésin lahdelle. 
 
Cadaquésin kaupunki, Costa Brava
 
Cádaquesin rantabulevardilla sijaitsevat rakennukset huokuvat taas modernimpaa arkkitehtuuria. Monet kyläläiset lähtivät aikoinaan Amerikkaan töihin ja palatessaan takaisin rakennuttivat tienatulla omaisuudellaan kuubalaistyylisiä taloja kaupungin rantaan. 
 
Moni matkailija palaa halusta päästä viettämään lomaa tähän sympaattiseen kylään. Cádaquesin loma-asunnot viedään käsistä ja kesäaikaan kaupungin väkiluku kymmenkertaistuu matkailijoiden saavuttua viettämään rentoa lomaa Costa Bravan rannikolle. 
 
Cadaques, Costa brava
 
Cadaquésin yöelämä on vilkasta varsinkin kesäaikaan. Kaupungin keskustassa on lukuisia baareja ja ravintoloita, joissa voi nauttia maittavan illallisen tai alueen kuuluisia tapaksia. Pidempää kaavaa noudattavat voivat suunnata kaupungin yökerhoihin ja kukonlauluun asti auki oleviin baareihin. 

Nousevan auringon juhla 1. tammikuuta

Cadaquésissa vuosi otetaan vastaan näyttävästi 1. tammikuuta auringonnousun aikaan. Koko kylä kokoontuu tällöin Cabo de Creusin majakalle toivottamaan vuoden ensimmäiset auringonsäteet tervetulleiksi Festividad del Sol Nacienten juhlassa (katalaanin kielellä Sol Ixent).
 
Cabo de Creusin majakka, Cadaques, Costa Brava
 
Cabo de Creus sijaitsee Espanjan itäisimmässä nurkkauksessa, jonka vuoksi se nauttii auringon säteistä ensimmäisenä koko Iberian niemimaassa. Kun ensimmäiset valonsäteet osuvat Cabo de Creusin majakkaan, alkaa uusi vuosi Cadaquésissa musiikin, tanssin ja kuuman kaakaon saattelemina. Festividad del Sol Naciente on mieleenpainuva kokemus ja loistava tapa aloittaa uusi vuosi. 
 
Cap de Creusin niemi, Cadaques, Costa Brava
 
Espanjalaiset keksivät mitä erikoisempia syitä juhlaan. Cadaquésin nousevan auringon juhla on yksi esimerkki Espanjan erikoisista juhlista, joita maassa järjestetään ympäri vuoden. 

Päiväretki Cabo de Creusin luonnonpuistoon

Cabo de Creusin luonnonpuisto on katalonialaisten suuri ylpeys. Eroosio on muodostanut puistoon erikoisia luonnonmaisemia, joita ei löydy mistään muualta maailmasta. 
 
Cabo de Creusin luonnonpuisto, Cadaques, Costa Brava
 
Cabo de Creusin puisto kätkee rajojensa sisään Costa Bravan upeimmat merenrantapoukamat. Puisto on patikoitsijoiden suosiossa, jotka viettävät päiviä puistossa sen upeaa luontoa koluten ja nauttien puiston upeista rannoista. Puistoon voi myös lähteä melontaretkelle tai sukeltamaan alueen matkanjärjestäjien mukana. 
 
Puistoon on muodostunut eroosion voimasta erilaisia eläimiä muistuttavia kivimuodostelmia, jotka ovat suosittuja nähtävyyksiä puistossa. 
 
Cabo de Creusin luonnonpuisto
 
Cabo de Creusissa on myös loistavat reitit pyöräilijöille. Puiston luonto on hyvin kivikkoista ja karua eikä siellä ole juurikaan puita. Tästä huolimatta puistoa luonnehditaan yhdeksi Espanjan kauneimmista luonnonpuistoista. 

San Sebastiánin juhla 20. tammikuuta 

Joka vuoden tammikuun 20. päivä Cadaquésissa juhlitaan San Sebastiánin juhlaa, jolloin kaupungin väki nousee San Sebastiánin pyhätölle juhlimaan. Pyhättö sijaitsee 400 metriä merenpinnan yläpuolella ja matka perille kestää kävellen noin kaksi tuntia. 
 
Pyhättö on auki ainoastaan juhlapäivänä jolloin siellä toimitetaan erityinen siunaustilaisuus. Tilaisuuden jälkeen pyhätön ympärillä nautitaan herkullinen lounas. Myös matkailijoiden määrä tapahtumassa on kasvanut vuosi vuodelta ja paikalliset ottavat heidät mielellään mukaan tähän yhteen kaupungin perinteisimpään juhlaan. 

Salvador Dalín koti ja museo

Kun astuu Salvador Dalín museoon ja entiseen kotiin, voi heti saada kosketuksen tämän loistavan katalonialaistaiteilijan maagiseen fantasiamaailmaan. Dalílle hänen kotinsa oli elävä olento, joka kasvoi ja muuttui yhdessä hänen kanssaan vuosien kuluessa. Taiteilija rakensi kotiaan jatkuvasti niiden neljänkymmenen vuoden aikana, jotka hän vietti talossa. Talo on ehdottomasti yksi hänen rakkaimmista mestariteoksistaan, joista nyt myös yleisö saa nauttia. 
 
Casa-Museo de Salvador Dalí
 
Dalín talossa on esillä valtava määrä taiteilijan teoksia ja veistoksia ja se on jokaisen taiteen ystävän ehdoton ykkössuosikki Katalonian nähtävyyksien listalla. 
 
Salvador Dalin talo sijaitsee Portlligatissa, pienessä rannikkokylässä aivan Cadaquésin vieressä. Talosta avautuu kaunis näköala merelle ja sitä ympäröivä puutarha viiniköynnöksineen ja oliivipuineen ovat nekin nähtävyyksiä itsessään.  

Cadaquésin museo

Toinen suosittu museo alueella kertoo Cadaquésin kaupungin ja alueen historiasta, väestöstä ja kulttuurista. Museossa on esillä erilaisten taiteilijoiden teoksia, jotka ovat saaneet Cadaquésista inspiraation tuotoksilleen. Esillä on muun muassa Richard Hamiltonin, Arranz Bravon ja Antoni Pitxotin töitä. Museossa on myös esillä näyttely Salvador Dalín elämästä ja muita väliaikaisia näyttelyitä. 
 
Portlligatin ranta, Katalonia
 
Cadaquésiin kannattaa lähteä päiväretkelle vaikka Barcelonasta. Kaupungilla on paljon annettavaa matkailijoille ja se kuuluu koko Espanjan kauneimpiin kyliin

Cadaquésin karnevaalit

Helmikuu on Espanjan virallinen karnevaalikuukausi eikä Cadaquesissakaan jäädä pyörittelemään sormia maan kuuluisimman juhlan lähestyessä. Luvassa on paraateja, kilpailuja, näyttelyitä, konsertti- ja tanssitapahtumia sekä tietenkin aamuun asti jatkuvaa, villiä juhlintaa. Karnevaaleissa järjestetään myös paljon perheille suunnattua ohjelmaa, kuten leikkejä ja erilaisia työpajoja. 
 
Cadaquésin karnevaalit

Huhtikuun kulttuuriviikko

Joka vuoden 23. huhtikuuta vietettävä Sant Jordin päivä on tärkeä merkkipäivä Kataloniassa. Perinteen mukaan juhlapäivänä pariskunnat lahjoittavat toisilleen kirjoja ja ruusuja, mutta Cadaquésissa juhla jatkuu koko viikon. 
 
Cadaquésin kulttuuriviikolla järjestetään erilaisia kirjallisuuteen liittyviä palkinnonjakotilaisuuksia, konferensseja, elokuvailtoja, musikaaleja, konsertteja ja näyttelyitä. Kaikki tapahtumat ovat yleisölle avoimia. 

Cadaquésin Feria de Indianos

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Cadaquésissa vietetään kaupungin karibialaisvaikutteille omistettua juhlaa. Merenrantabulevardille saapuu käsitöitä ja paikallisia tuotteita myyviä kauppiaita ja kaupunkilaiset pukeutuvat karibialaishenkiseen tyyliin. Ohjelmassa on myös erilaisia musiikki- ja teatteriesityksiä. 
 
Feria de Indianos, Cadaques, Costa Brava

Cadaquésin kansainvälinen musiikkifestivaali

Cadaqués on keskittynyt järjestämään juuri matkailijoille mielenkiintoisia tapahtumia ja kesäisin järjestettävä Cadaquésin kansainvälinen musiikkifestivaali on yksi näistä tapahtumista. Festival Internacional de Música de Cadaqués järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1970 ja sen jälkeen se on vuosi toisensa jälkeen kerännyt enemmän suosiota Costa Bravalla. Tapahtumassa nähdään erilaisia flamenco-, gospel-, soul-, rock- ja jazzmusiikkiesityksiä sekä klassisen musiikin konsertteja. 
 
Tänä vuonna festivaali järjestetään 4.-15.8. ja tänä vuonnakin lavoilla nähdään lukuisia kansainvälisiä artisteja. Osa konserteista on maksullisia, mutta suurimpaan osaan niistä pääsy on ilmainen. 

Cadaquésin Fiestas Mayores-juhla

Syyskuussa samana päivänä Katalonian kansallispäivän juhlitaan Cadaquésissa Fiesta Mayor-juhlaa. Ohjelmassa on erilaisia musiikki- ja kulttuuriesityksiä jotka sopivat koko perheelle.
 
Hauskimpiin tapahtumiin kuuluu erityisesti La Cursa de Dolls, kilpailu jossa kannetaan cadaquésnaisten perinteistä vesimaljakkoa pään päällä. Luvassa on myös Marnatón-kilpailu, jossa uidaan Cabo de Creusin ja Cadaquésin väliä ja jonka jälkeen voitonjuhla jatkuu kaupungin torilla musiikin ja hyvän ruuan merkeissä. 
 
Cadaques, Costa Brava
 
Joulukuussa juhlitaan Cadaquésin suojeluspyhimykselle omistettua juhlaa, La Virgen de la Esperanzaa. Juhlaan kuuluu perinteisiä tanssiesityksiä, urheilukilpailuja, lasten leikkejä ja musiikkiesityksiä. 
 
Tässä muutamia esimerkkejä Cadaquésissa järjestettävistä juhlista ja nähtävyyksistä, jotka ovat kuitenkin vain murto-osa tämän kauniin alueen tarjonnasta. Jos etsit lomakohdetta, jossa pääset nauttimaan upeasta luonnosta ja nähtävyyksistä, värikkäistä tapahtumista sekä upeista rannoista, tässä voi olla sinulle juuri sopiva vaihtoehto. Varaamalla loma-asunnon Costa Bravalta varmistat paikkasi kaupungin hauskoissa tapahtumissa!
 
Cadaques, Costa Brava
 
Cadaquésiin voi lähteä lomalle mihin aikaan vuodesta tahansa. Kesäaikaan kaupunki täyttyy rentouttavaa rantalomaa kaipaavista matkustajista. Talvisin paikalle saapuu alueen tapahtumista ja hiljaisesta kylän elämästä nauttivista ulkomaalaisista, jotka haluavat tuntea pienen ripauksen sitä taikaa, joka on inspiroinut niin monia taiteilijoita.