Perheloma Costa Bravan Cadaquésissa

Costa Bravalta ei kenties löyty Cadaquésia parempaa kohdetta ikimuistoisen perheloman viettoon. Pieni noin parin tuhannen pysyvän asukkaan Cadaqués on valloittanut  matkailijoiden sydämet rennolla pikkukylän tunnelmallaan ja monipuolisilla aktiviteeteillaan ja nähtävyyksillään.
 
Pienet, valkoiset kalkkitalot, henkeäsalpaavan kaunis Cap de Creusin luonnonpuisto ja upeat rannat ovat Cadaquésin valtteja. Täällä elämä hymyilee!
 
Cadaquésin kylä Espanjassa
 
Cadaquésin kylässä saa nauttia kauniista maisemista ja perusespanjalaisesta kulttuurista. Juuri nämä maisemat inspiroivat Espanjan mestaritaiteilijoita Picassoa ja Dalía jo ennen matkailijamassojen saapumista alueelle. 
 
Olemme koonneet listan Cadaquésin parhaimmista aktiviteeteista, jotta koko perhe pääsisi nauttimaan tämän hurmaavan rannikkokylän parhaimmista antimista.

Viehättävä vanhakaupunki

Aloitamme Cadaquésin kierroksen kylän viehättävimmästä osasta, sen vanhastakaupungista. Kapeiden katujen ja valkoisten kalkkitalojen labyrintti kätkee sisäänsä lukuisia hurmaavia pikkukahviloita, pienliikkeitä ja ravintoloita, joissa voi nauttia Cadaquésin tunnettuja kalaruokia ja Empordán suosittuja viinejä. 
 
Cadaquésin vanhakaupunki
 
Auringonlaskun aikaan kylän rantabulevardille kerääntyy rupattelemaan paikallista väkeä perheineen. Cadaquésin kiireetön, ihastuttava tunnelma on valloillaan juuri iltaisin ja viikonloppuisin, kun paikalliset ja matkailijat kerääntyvät kylän kahviloihin ja aukioille nauttimaan huolettomasta elosta. Moni suuntaa auringonlaskun aikaan kauniille Santa María de Cadaquésin kirkolle ihailemaan sieltä avautuvaa, upeaa näköalaa Cadaquésin lahdelle. 
 
Viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita löytyy ympäri kylää ja ne tarjoilevat alueen parhaimpia gastronomisia nautintoja. Cadaqués on tunnettu loistavista kalaruuistaan sekä Empordán alueen mainetta niittäneistä viineistään.
 
Cádaquesin lähellä on lukuisia muita viehättäviä kyliä, joihin voi lähteä täältä helposti päiväretkelle. Costa Bravalta löytyy loma-asuntoja niin rannan tuntumassa kuin kylissäkin, joten valinnan varaa riittää koko perheen unelmalomaa varten. 
 
Cadaquésin vanhakaupunki

Salvador Dalín talo ja museo

Espanjalaisella mestaritaiteilijalla Salvador Dalílla on ollut osuutensa Cadaquésin suosioon. Kaupungin kyljessä olevasta Portlligatin kylästä löytyvä Casa-Museo Salvador Dalí perustettiin taiteilijan entiseen kotiin ja se houkuttelee tänäkin päivänä huomattavan vierailijavirran kaupunkiin.

Kun astuu Salvador Dalín museoon ja entiseen kotiin, voi heti saada kosketuksen tämän loistavan katalonialaistaiteilijan maagiseen fantasiamaailmaan. Dalílle hänen kotinsa oli elävä olento, joka kasvoi ja muuttui yhdessä hänen kanssaan vuosien kuluessa. Taiteilija rakensi kotiaan jatkuvasti niiden neljänkymmenen vuoden aikana, jotka hän vietti talossa.

 
Dalin museo Espanjassa
 
Portlligatin pikkuruinen kylä sijaitsee upealla paikalla. Tunnelmallinen kalastajasatama ja valokuvauksellinen näköala läheisille jyrkänteille ja rannoille olivat juuri niitä asioita, jotka inspiroivat Dalía taiteessaan. 
 
Dalin koti oli ehdottomasti yksi hänen rakkaimmista mestariteoksistaan, joista nyt myös yleisö saa nauttia. Dalín talossa on esillä valtava määrä taiteilijan teoksia ja veistoksia ja se on jokaisen taiteen ystävän ehdoton ykkössuosikki Katalonian nähtävyyksien listalla. 
 
Aukioloajat:
16.9. - 6.1. ja 10.2. - 14.6. välisenä aikana museo on avoinna klo 10.30 - 18.00 sekä
15.6. - 15.9. klo 9.30 - 21.00 
Sisäänpääsymaksu: 11 euroa ja alle 8-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. 
 
 
Playa de Portlligatin ranta

Cadaquésin rannat

Merenpinnan vaihtelu ja Tramontanan tuulet ovat muodostaneet Cadaquésin rannikolle erikoisia kalliomuodostelmia ja merenrantapoukamia. Cadaquésin kylän rannat soveltuvat täydellisesti perheille, sillä lähes kaikilla niistä voi nauttia kaikista tarvittavista palveluista. 
 
Yksi Cadaquésin suosituimmista perherannoista on Playa del Ros. Ranta on suojaisa ja matala sekä tarjoaa kauniin maiseman Cadaquésin kylään ja läheisille Puid de Panín ja Bufadorsin vuorille. 
 
Rauhallisempaa rantaa kaipaavat voivat suunnata Cap de Creusin luonnonpuistoon, joka on täpösen täynnä toinen toistaan kauniimpia pikkupoukamia. Luonnonpuiston rannoilla ei pääse nauttimaan Cadaquésin rantojen palvelutarjonnasta, mutta Cap de Creus tarjoaa loistavan mahdollisuuden päästä tutustumaan Katalonian upeimpiin luontomaisemiin ja kristallinkirkkaisiin vesiin
 
Cala Rostellan poukama, Espanja

Cap de Creusin luonnonpuiston taika

Salvador Dalí kuvaili Cap de Creusia seuraavin sanoin: "Se on tarunomainen paikka, joka on tehty enemmänkin jumalia kuin ihmisiä varten ja sen tulisi pysyä muuttumattomana". 
 
Cap de Creusin luonnonpuistosta löytyy kauniissa maisemissa kiemurtelevia patikkapolkuja, jotka sopivat hyvin koko perheelle. Yksi suosikeistamme on Paratge de Tudela, jonka aloituspisteeseen pääsee Cadaquésista autolla puolessa tunnissa. Auton voi jättää puiston pysäköintialueelle ja polun kiertää noin kahdessa tunnissa. Polun käyttöoikeudesta puisto perii 5 euron maksun, joka käytetään puiston kunnossapitoon. 
 
Paratge de Tudelan patikkapolku, Cap de Creusin puisto
Puiston erikoiset kalliot, kivimuodostelmat ja muut eroosion mukana syntyneet luonnonmullistukset ovat kuin suoraan Dalín maalauksesta. Kun antaa mielikuvituksen laukata, voi nähdä näissä maisemissa monia eläimiä muistuttavia muodostelmia, kuten kamelin, merileijonan ja gorillan. Puistossa on infotauluja jokaisen muodostelman kohdalla. 
 
Puistossa on myös erikoinen Roca Cavalleran kallio, joka inspiroi Dalía aikoinaan luomaan yhden aikansa kuuluisimmista mestariteoksista, El Grand Masturbadorin. Teos löytyy tänä päivänä Reina Sofian museosta Madridista. Kannattaa myös varata aikaa käydä Espanjan toiseksi vanhimmalla majakalla, Faro de Cap Creusilla. 
 
Cadaquésin kylä, Espanja

Cadaquésin matkailijajuna

Cadaquésiin voi tutustua myös rennosti matkailijajunan kyydissä, joka on erityisesti kaupungin perhelomalaisten mieleen. Cadaquésin matkailijajuna aloittaa kierroksensa kaupungin keskustasta ja se toteuttaa kahta eri reittiä. Ensimmäinen reitti kulkee Cadaquésin keskustan ympärillä ja toinen vie kyytiläiset aina Dalin museon kautta aina Faro del Cap de Creusin majakalle asti. 
 
Cadaquésin matkailijajuna tarjoaa opastusta useilla eri kielillä. Tässä loistava ja vaivaton tapa tutustua Cadaquésin kauneimpiin nähtävyyksiin ja maisemiin!

Uusia seikkailuja Cadaquésissa

Lomalla on mahdollisuus irrotella ja antaa uusien seikkailujen viedä mennessään. Cadaquésin alueelta löytyy valtavasti erilaisia elämysaktiviteetteja, kuten kajakkiretkiä Cap de Creusin huikeisiin maisemiin.
 
Erityisesti Kayaking Costa Bravan matkanjärjestäjän toteuttamat retket ovat perheiden suosiossa. Retkellä pääsee tutustumaan puiston pieniin, salaisiin poukamiin sekä salaperäisiin luoliin. 
 
Kajakkiretkiä Costa Bravalla
 
Cap de Creusin luonnonpuiston upeisiin maisemiin voi myös tutustua osallistumalla järjestetyille veneretkille. Charter Sant Isidre on yksi suosituimmista matkanjärjestäjistä, joka toteuttaa retket upealla, vuonna 1925 rakennetulla puupurjeveneellä. Vene pysähtyy matkalla pieneen lahteen, jossa osallistujilla on mahdollisuus pulahtaa turkoosiin mereen snorklaamaan. 
 
Portlligatin satamassa, aivan lähellä Dalín taloa sijaitsee toinen suosittu veneretkien järjestäjä, El Barco Adela. Heillä on valittavana erilaisia retkiä Cap de Creusiin, kuten kuutamo-, auringonlasku- ja merenrantapoukamaretkiä. 
 
Cadaquésin kylä
 
Cap de Creusin upeat maisemat jatkuvat myös veden alla. Puisto onkin suosittu snorklaajien ja sukeltajien joukossa ja Cadaquésin laiturin lähettyviltä löytyy useita sukellusretkiä tarjoavia yrityksiä. Retkillä pääsee tutustumaan alueen vedenalaisiin luoliin, upponeisiin hylkyihin ja Cap de Creusin alueella tavattaviin kala- ja kasvilajeihin. 
 
Cadaqués jää usein matkailijoiden muistoihin sellaisena, kuten Dalí sen näki: kaupunkina, jonne tahtoo aina palata takaisin. Upeat rannat, nähtävyydet ja satumainen luonto on juuri sitä kauneinta Espanjaa, joka on niin monille rakas. Varaa siis oitis seuraava loma-asuntosi Cadaquésista, pakkaa perheesi matkaan ja lähde unohtumattomalle matkalle upeaan Espanjaan!