Cadaquésin parhaat rannat

Cadaqués on kaunis valkoisiksi kalkittujen talojen rannikkokylä Costa Bravalla, jonka autenttinen espanjalainen ilmapiiri ja rento rantaelämä hurmaavat jokaisen tänne tiensä löytäneen. Juuri nämä maisemat turkooseine vesineen ja vihreine mäntymetsineen inspiroivat itse Salvador Dalía töissään. 
 
Cadaqués hemmottelee matkailijaa valinnanvaralla, sillä rantoja löytyy urbaaneista, kaiken kattavista hiekkarannoista syrjäisiin, pieniin merenrantapoukamiin Cap de Creusin luonnonpuiston suojissa. Katsasta Cádaquesin upeimmat rannat!
 
Cadaquésin rannat 

Playa Grande

Playa Grande (suom. suuri ranta) on Cadaquésin keskeisin ranta. Sinne pääsee suuntaamalla kaupungin rantabulevardille, joka reunustaa tätä Cadaquésin ikonisinta rantaa. 
 
Playa Grandella nautitaan kaikista mahdollisista palveluista ja sieltä löytyy kaupungin viihtyisimmät rantabaarit ja ravintolat. Ranta on noin 200 metriä pitkä ja se on perheiden vahva suosikki. Kesäaikaan matkailijat saattavat joutua taistelemaan paikastaan auringossa, sillä ranta on nimestään huolimatta verrattain pieni. 
 
Dalín patsas Cadaquésin rannoilla
 
Cádaquesin lempitaiteilijan Salvador Dalín patsas toivottaa vierailijat tervetulleiksi rannalle. Playa Grandella on kaksi rantabaaria, jossa voi nauttia alueen herkullisimmista antimista. Rantabulevardilla voi taas viettää aikaa auringonlaskun aikaan, jolloin myös paikalliset kerääntyvät rannalle hyvästelemään päivän viimeiset auringonsäteet. 

Es Llané ja Llané Petitin rannat

Es Llanén ja Llané Petitin rannat sijaitsevat lähellä Cadaquésia ja vaikka rannat ovat toistensa naapurit, ovat ne silti hyvin erilaisia. Es Llanén rannalle pääsee rantabulevardia pitkin ja se on noin 130 metriä pitkä ja 12 metriä leveä. Es Llané on erityisesti perheiden suosiossa, koska ranta syvenee hitaasti ja se sijaitsee lähellä perheille tarpeellisia palveluita. 

Cadaquésin rannat - Playa de Es Llané

Es Llanén rannalta voi kävellä sen naapurirannalle Llané Petitille, joka on pienempi ja rauhallisempi ranta. Tämä ranta on jo vuosikymmeniä ollut alueen kalastajien lempirantoja. 

Jos loma tässä viehättävässä kylässä houkuttelee, vuokraa loma-asunto Cádaquesin rantojen läheltä ja vietä unohtumaton kesä nauttien Costa Bravan lämpimistä aalloista ja pehmeästä hiekasta. 

Playa Es Sortellin ranta

Yksi listamme vahvoista suosikeista sijaitsee vain 300 metrin päässä Cadaquésin keskustasta. Kuten suurimmassa osassa alueen upeista rannoista, myös Es Sortellin rannalla nautitaan rauhallisista, kristallinkirkkaista vesistä. 

Es Sortell on kivikkoinen ranta ja sen viehätysvoima piilee sen henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa. Rannan taustalla kohoaa Cadaquésin kylä valkoisiksi kalkittuine taloineen ja niiden takana Puig de Panín ja Puig de Bufadorsin vuoret. 

 
Cadaquésin rannat
 
Rannan toisesta päästä löytyy pieni silta, joka vie pienelle Es Sortellin saarelle. Vierailu tälle pienelle saarelle piristää kummasti lämmintä letkottelupäivää rannalla.

Playa Sa Concan ranta

Seuraamalla rannikkoa etelään Faro de Cala Nansin majakalle päin saapuu kauniille Playa Sa Concan lahdelle. Rannalla ei ole lähes mitään asutusta ja osa rannasta on omistettu nudisteille. Sa Concan vesi on turkoosin sininen, rauhallinen ja lahti on paikoittain syvä - tehden siitä loistavan pysäköintikohteen purjeveneille.  

 
Cadaquésin rannikko
 
Playa Sa Conca sijaitsee hieman kauempana Cadaquésista, mutta se ei kuitenkaan kuulu Cap de Creusin luonnonpuistoon. Ranta on erityisesti nudistien lempikohteita, jotka eivät halua etääntyä liikaa kaupungin keskustasta. 

Playa es Piancin ranta

Cadaquésin lahden pohjoispuolelta löytyy sieltäkin upeita rantoja. Kun seuraa rantabulevardia pohjoiseen noin 500 metriä, päätyy pienelle Es Piancin rannalle. Es Pianc on yksi upeimpia paikkoja Cadaquésissa auringonlaskun aikaan. 

 
Cadaquésin rannat
 
Es Pianc on suosittu ranta eikä sen koko päätä huimaa. Rannalta löytyy loistavat palvelut sekä rantabaareja ja ravintoloita, joihin voi istahtaa sangrialasilliselle auringonlaskun aikaan.

Playa de Ses Oliveresin ja Playa de El Rosin rannat

Noin puolen kilometrin päässä Es Piancista löytyy kaksi rantaa, Playa Ses Oliveres ja Playa de El Ros. Rannoilla näkee tunnelmallisia, puisia kalastajaveneitä ja erilaisia vesiurheiluaktiviteetteja tarjoavia yrityksiä. Rantalomalaiset voivat lähteä melontaretkelle läheiselle Cucurucucin saarelle, jonka pieni kalliomuodostelma Cadaquésin lahden keskellä inspiroi suuresti kaupungin rakkainta taiteilijaa, Salvador Dalía. 

Punta de S'Oligueran niemi

Cadaquésin pohjoispuolella sijaitsee myös Punta de S'Oligueran niemi, josta löytyy lukuisia rantoja. Suurin osa Punta de S'Oligueran rannoista on pieniä poukamia, mutta ajomatka rannoille on mukava kokemus sekin. Jos Punta de S'Oligueran niemen rannoista pitäisi valita yksi, olisi se Playa s'Arenella, joka sijaitsee samannimisen saaren edessä. 
 
Cadaquésin ja Cap de Creusin rannat
 
Toinen suosittu ranta alueella on Playa des Caials, joka on sukeltajien lempikohteita alueella. Playa des Caialsin vedenalainen maailma tarjoaa upeat puitteet erikoisine kasveineen ja asukkeineen. Rannan lähettyvillä sijaitsee myös vuonna 1917 uponneen Llanishen-laivan hylky. 

Playa de Portlligatin ranta

Cadaquésin rannat - Portlligat
 
Playa de Portlligatin ranta on lahden ainoa hiekkaranta ja sinne eksyy erityisesti Salvador Dalín museossa käyviä matkailijoita. Dalí valitsi juuri tämän pienen ja kauniin lahden taiteensa synnyinpaikaksi. Playa de Portlligatin rannalla ei ole yleisiä suihku- ja wc-tiloja eikä hengenpelastajia, mutta rannalla on muutama viihtyisä chiringuito-rantabaari sekä kajakkien vuokrauspiste

Cala S'Alqueria Granin, S'Alqueria Petitan ja Cala Sant Lluisin poukamat

Cadaquésin läheisellä Racó des Moron lahdella on lukuisia pikkupoukamia, jotka ansaitsevat paikkansa listallamme. Niistä kaksi on erityisesti nudistien vahvoja suosikkeja: Cala S' Alqueria Gran ja S'Alqueria Petitan poukamat.

Cadaqués, Costa Brava
 
Edellä mainittujen poukamien väliin jää vielä yksi nudistien suosikkipoukama, Sant Lluis. Tämä pieni ja rauhallinen poukama on kuin toisesta maailmasta. Sant Lluis antaa parhaan mahdollisuuden rentoutua ja irtaantua täydellisesti arjen hulinasta. 

Cala Portalón poukama

Cala Portalón kaunis poukama kuuluu sekin vahvoihin suosikkeihimme. Ranta sijaitsee lähellä Faro del Cap de Creusin majakkaa eikä pääsy sinne ole täysin vaivatonta, joka tosin on pääsyy rannan rauhalliseen tunnelmaan. Poukaman rannan hiekka on karkeaa ja sitä ympäröivät kallionjyrkänteet suojaavat sitä tuulelta ja tuiverrukselta.

 
Cadaquésin rannat - Cala Portaló

Cala Cullerón poukama

Cala Cullerón poukama sijaitsee artikkelimme kiinnostavimmalla paikalla. Pohjois-Espanjan paikoittain raivokkaidenkin tuulten ja sateiden muokkaamat erikoiset kallionjyrkänteet luovat turkoosin meren kanssa postikorttimaisen sävymaailman. Juuri näistä maisemista Cap de Creusin luonnonpuisto on niin kuuluisa.

 
Cadaquésin rannikko
 
Cala Cullerón vedenalainen maailma on sekin vähintään yhtä kaunis. Alueelta löytyy myös lukuisia uponneita hylkyjä kreikkalaisten ja roomalaisten vallan ajoilta. Legendan mukaan suurin osa täällä uponneista laivoista haaksirikkoutui aikoinaan juuri alueen raivokkaiden Tramontanan tuulten vuoksi. 

Cala Jugadoran poukama

Cala Jugadoran poukama on toinen Cap de Creusin niemimaan ylpeyksistä. Poukaman hämmentävän kirkas ja rauhallinen vesi tekee siitä todellisen unelmakohteen sukeltajille ja snorklaajille. Rannalta ei löydy mitään palveluita ja se sijaitsee hieman kauempana Cadaquésista, jonka vuoksi rannalla saa nauttia ylhäisestä yksinäisyydestä varsinkin ruuhkaisimpien kesäpäivien ulkopuolella. 
 
Cala Jugadoralle pääsee ajamalla Faro de Cabo de Creusin majakalle päin, jolloin ranta tulee vastaan juuri ennen majakalle saapumista. Cala Jugador on vain yksi Cabo de Creusin upeista poukamista ja luonnonpuistosta löytyy rantojen lisäksi upeita patikkapolkuja koko perheen iloksi. 
 
 
Cadaquésin rannat - Cala Jugadora Cap de Creusissa
 
Tähän päättyy listamme Cadaquésin ja Cap de Creusin alueen parhaimmista rannoista. Juuri tämä osa Costa Bravaa on kaikista monimuotoisinta aluetta, koska alueella puhaltavat tuulet ja vedenpinnan vaihtelu ovat muodostaneet rannikolle mitä upeampia luontomaisemia ja poukamia. Varaa loma-asuntosi Costa Bravalla ja tutustu tähän taianomaiseen alueeseen paremmin!

Kartta Cadaquésin rannoista