Blanesin rannat - TOP 5

Costa Bravan ensimmäistä kylää Blanesia kutsutaan Espanjassa usein nimellä El portal de la Costa Brava. (suom. Costa Bravan portti). Rannikkokylän edustalta löytyy myös yksi Costa Bravan pisimmistä rannoista, yli neljä kilometriä pitkä S´Abanell.

Täällä viihtyvät niin perhelomalaiset kuin pariskunnatkin. Blanesin loma-asunnot ovat hyvin suosittuja ja suuri osa niistä sijaitsee kiven heiton päässä näistä upeista rannoista. 
 
Blanesin rannikkokaupunki, Costa Brava
 
Blanesin entinen kalastajakylä on noussut matkailijoiden suosikkikohteeksi Costa Bravalla. Myös Barcelonassa majoittuvat matkailijat suunnistavat Blanesiin vaivattomasti päiväretkelle nauttimaan kylän upeista rannoista ja kristallinkirkkaista vesistä. Vajaan 40 000 asukkaan kauniit maisemat, vanhankaupungin viihtyisät kuppilat ja loistoravintolat houkuttelevat kaupunkiin monenmoisia vierailijoita. 
 
Jos ranta on lomasi tärkeimpiä elementtejä, tulet varmasti ihastumaan hurmaavaan Blanesiin. 

Blanesin rannat

Blanesin ranta

Yksi Blanesin valttikortti on se, että sen rannat ovat hyvin vaihtelevia. Rantoja löytyy merenrantapoukamista pitkiin hiekkarantoihin. Suurimmassa osassa Blanesin rannoista on loistavat palvelut, kuten yleiset suihku- ja wc-tilat, ruokailumahdollisuudet ja suurimmille pääsevät myös liikuntarajoitteiset. Blanesin rannan edessä kulkee viehättävä rantabulevardi josta löytyy paljon liikkeitä ja kahviloita sekä ahkerassa käytössä oleva pyöräilykaista. 

Blanesin rannoilla on tunnetusti rauhalliset vedet, mutta lapsiperheiden kannattaa ottaa huomioon että ranta syvenee nopeasti. Ainoa matalahko ranta on listamme ensimmäinen ranta Platja de Blanes. Varsinkin Blanesin rannan pohjoispuoli on paremmin lapsiperheille soveltuva. 

1. Platja de Blanesin ranta

Blanesin ranta

Kultainen 625 metriä pitkä ja 30 metriä leveä Blanesin ranta sijaitsee aivan kaupungin edessä. Tilaa rannalla on valtavasti ja sieltä löytyy kaikki tarvittavat rantapalvelut, kuten yleiset suihkut, vuokrattavat aurinkotuolit, potkuveneiden vuokrauspiste, lentopallokenttä ja päivystävät hengenpelastajat. 

Platja de Blanes sijaitsee aivan kaupungin sataman vieressä. Oikealla nousee Sa Palomeran kallio, jonka takana sijaitsee listamme seuraava ranta, S´Abanell. 

2. S’Abanellin ranta

S’Abanellin ranta, Blanes

S´Abanell on Blanesin pisin ranta 3100 metrin pituudellaan. Ranta on myös leveä ja se alkaa vain 300 metrin päässä keskustasta. Rannan varrella on runsaasti viihtyisiä rantakahviloita ja ravintoloita. 

S’Abanell on yksi Blanesin suosituimmista rannoista. Sen hiekka on puuterimaisen pehmeää ja sen palveluiden taso yltää Blanesin rannan tasolle. S´Abanellilla voi lähteä purjelautailemaan, vesihiihtämään, purjehtimaan ja veneretkelle. Ranta on erityisesti lapsiperheiden ja paikallisten suosiossa. Iltaisin rannan edessä olevalla promenadilla parveilee iltakävelijöitä, jotka ihailevat paikalle saapuneiden käsityöläismyyjien teoksia. 

3. Cala Punta Santa Annan poukama

Santa Annan ranta, Blanes

Sataman toisella puolella, aivan Blanesin luostarin juurella ja Punta de Santa Annan kärjen lähellä löytyy alueen pieni helmi, Santa Annan poukama. Ranta tunnetaan myös nimellä Playa dels Capellans.

Blanesin keskustasta on mukava kävellä rannalle, jonka saavuttaa alle kymmenessä minuutissa. Jos saavut rannalle autolla, kannattaa auto jättää satamaan, josta löytyy maksullinen pysäköintialue. 

Sympaattinen Santa Annan poukama on noin 110 metriä pitkä ja 15 metriä leveä. Rannalla on sekä hiekkaa että pientä kivikkoa ja vesi on hämmentävän turkoosi. Täällä voi lähteä tutkimaan Blanesin merenalaista maailmaa snorklaten tai sukeltaen. 

4. Cala San Francesçin poukama

Blanes - Cala Sant Francescin ranta

Sant Francesçin poukama on tunnettu kirkkaista vesistään ja luonnonläheisestä sijainnistaan. Poukamaa ympäröit kaunis mäntypuiden rivistö ja se on suhteellinen rauhallinen paikka verrattuna edellä mainittuihin rantoihin. 

Rannalta löytyy kourallinen palveluita, kuten suihkut, vuokrattavia aurinkotuoleja, pysäköintialue ja ravintola. Kesäaikaan hengenpelastajat ovat paikalla ja rannalla voi vuokrata myös polkuveneitä. 

Sant Francesçia kutsutaan myös Cala Bonaksi (suom. nätti poukama). Ranta sijaitsee kahden kilometrin päässä Blanesin keskustasta, lähellä kaunista kasvitieteellistä Marimurtran puutarhaa. Puutarhaan voi lähteä kävelylle Sant Francesçilta. 

Jos haluaa kävellä Sant Francesçin poukamalle Blanesista, kannattaa suunnistaa Passeig de Carles Faustin kadulle, joka sijaitsee sataman takana. Sitä kävelemällä ohittaa ensin Jardín Botánico Marimurtran kasvitieteellisen puutarhan ja saapuu sen jälkeen jo nopeasti rannalle.  . 

Jos käytössä on auto, kannattaa suunnata suoraan suosittuun Lloret de Marin rantalomakohteeseen päin, joka sijaitsee Blanesin lähellä. Barcelonasta ajaessa hieman ennen Lloret de Maria näkyy tiellä poistumistie Blanesiin. 

5. Cala Treumalin ranta

Treumalin ranta, Blanes

Treumalin rannalle on keskustasta matkaa noin neljä kilometriä ja se on Blanesin rannoista pohjoisin. Treumal on listamme rannoista pienin, vain 100 metriä pitkä. Pieni, kallioinen kukkula erottaa Treumalin seuraavasta Santa Cristinan rannasta joka kuuluu jo Lloret de Marin alueeseen. Molemmat rannat sijaitsevat kauniin Ermita de Santa Cristinan pyhätön juurella. 

Auton voi pysäköidä 300 metrin päässä sijaitsevan Pinya de Rosan kasvitieteellisen puutarhan pysäköintialueelle (ilmainen) tai Santa Cristinan rannalle (maksullinen pysäköinti), josta on helppo kävellä rannalle. Treumalin rantapäivän voi hienosti yhdistää vierailuun Pinya de Rosan kauniissa puutarhassa. 

Treumalista löytyy postikorttimaisen kauniita maisemia. Rantaa ympäröi vihreä luonto mäntypuineen ja rannan vesi on todella kirkas. Rantaa ympäröivä luonto kuuluu Pinya de Rosan suojeltuun maisema-alueeseen. Rannalta löytyy myös pieni ravintola, jossa voi nauttia maittavan lounaan aurinkoisen rantapäivän lomassa. 

Kartta