Blanesin parhaat nähtävyydet ja tapahtumat Costa Bravalla

Blanesissa ei käy aika pitkäksi. Costa Bravan ensimmäinen kaupunki tarjoaa vierailijoilleen paljon nähtävää, hurmaa rennolla rannikkokaupungin ilmapiirillään ja yllättää perhelomalaisen helppoudellaan. Kaupungissa nautitaan välimerelliseen tyyliin espanjalaisista katumarkkinoista, paikallisista tapahtumista ja loistavista aktiiviteeteista.  
 
Blanes, Costa Brava, Espanja

Vaikka kyseessä on yksi Costa Bravan suosikkikohteista, voi siellä yhä nauttia rennon pikkukaupungin tunnelmasta ja viettää aikaa Blanesin upeilla rannoilla ja rantapoukamilla. Kaupungissa on mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten kauniita kirkkoja, tunnelmallinen vanhakaupunki ja loistava yöelämätarjonta. Blanes sijaitsee lähellä vilkasta Lloret de Marin lomakohdetta ja viehättävää Calella de Palafrugellin rannikkokaupunkiaBarcelonaankin on ajomatkaa vain tunnin verran.
 
Seuraavaksi esittelemme kaupungin parhaimmat nähtävyydet ja tapahtumat, joita ei kannata jättää väliin Blanesin matkalla

1. Blanesin kasvitieteelliset puutarhat

Blanesista löytyy koko Euroopan parhaimmat kasvitieteelliset puutarhat. Puutarhoja pidetään Blanesin loistavimpina nähtävyyksinä, eikä syyttä. Ne tarjoavat hämmästyttäviä elämyksiä luonnonystäville ympäri vuoden. 

Marimurtran kasvitieteellinen puutarha

Marimurtran kasvitieteellinen puutarha, Blanes
Kukkulan huipulla sijaitseva Marimurtran kasvitieteellinen puutarha tarjoaa upean näköalan Välimerelle ja läheisille merenrantapoukamille. Puutarha on lähes 15 hehtaarin kokoinen ja sen rakennuttamisesta vuonna 1920 vastasi saksalainen liikemies Carl Faust. Nyt puutarha suojelee yli 4 000 eri kasvilajia ja se toimii myös hellyyttävien papukaijojen kotipaikkana, jotka liihottelevat vapaina puistossa ja suostuvat mielellään vierailijoiden kuvattavaksi! 
 
Puutarha on avoinna päivittäin klo 10 - 17.00 ja sisäänpääsymaksu on 6,50 euroa. Blanesin keskustasta voi kävellä puutarhaan vartissa kulkemalla Passeig de Carles Faustin katua. Puutarhan vierailun jälkeen voi suunnata läheiselle Cala San Francesçin poukamalle viettämään rentoa rantapäivää. 
 
Cala Francescin poukama, Blanes
Cala San Francesç on yksi koko Costa Bravan upeimpia rantoja ja Marimurtra on yksi rannikon parhaimpia nähtävyyksiä. Puutarhan trooppisen maiseman kruunaa hätkähdyttävän upea maisema Välimerelle ja läheisiin poukamiin. Ei ihmekään, että yli 300 000 vierailijaa käy täällä vuosittain. 

Pinya de Rosan kasvitieteellinen puutarha

Pinya de Rosan kasvitieteellinen puutarha
Toinen upea kasvitieteellinen puutarha Blanesissa on nimeltään Pinya de Rosa. Myös Pinya de Rosan maisemat ovat häikäisevän kauniit ja sitä ympäröivä luonto on julistettu suojelualueeksi. Myös täältä avautuu kaunis merimaisema Välimerelle.
 
Yli 50 hehtaarin puutarha rakennettiin vuonna 1945 ja se suojelee lähes 7 000 eri kasvilajia, kuten kaktuksia, palmupuita ja aloe vera-kasveja. 
 
Pinya de Rosa on avoinna maanantaista lauantaihin klo 9 - 13.00. Edulliseen sisäänpääsymaksuun (4 euroa) sisältyy ilmainen pysäköinti, jota voi käyttää hyväkseen kun käy samalla vierailemassa läheisessä Ermita de Santa Cristinan pyhätössä. 
 
Vaihtoehtoisesti päivää voi jatkaa läheisellä Cala Treumalin merenrantapoukamalla, joka sijaitsee vain 300 metrin päässä Pinya de Rosasta.

2. Blanesin linna ja näköalapaikka

Jos kaipaa maisemakuvia Blanesista, sen satamasta ja rannoista, kannattaa reippailla kaupungin läheiselle San Juanin kukkulalle (Sant Joan katalaanin kielellä). Kukkulalla sijaitsee viehättävä San Juanin linna 173 metriä merenpinnan yläpuolella. 

San Juan, Blanes

Linna on rakennettu 1200-luvulla ja vuodet ovat jättäneet jälkensä sen rakenteisiin. Alkuperäisestä linnasta on jäljellä ainoastaan torni ja joitain muurikaistaleita, mutta linna on joka tapauksessa häikäisevä näky ja sen historiasta on kerrottu mielenkiintoisella tavalla linnan infokylteissä. Kirkkaana päivänä kukkulalta voi jopa nähdä Barcelonan kuuluisan Montjuicin vuoren
 
Linnaan kannattaa lähteä tutustumaan aikaisin aamulla tai illalla, kun lämpötila on vielä siedettävissä lukemissa. Mukaan suosittelemme ottamaan vettä, hyvät kengät sekä aurinkovoidetta. Vaihtoehtoisesti linnalle voi myös ajaa autolla ja pysäköidä alueen ilmaiselle parkkipaikalle. 

3. Blanesin kuuluisat kala- ja äyriäisruuat

Blanes, Costa Brava

Blanesissa voi nauttia Costa Bravan parhaimpia kala- ja äyriäisherkkuja. Kaupungin satamaan saapuu päivittäin tuoreita meren antimia kalastajien mukana ja juuri sataman alue on paras paikka nauttia näitä herkkuja. Satamassa sijaitseva La Lonja de Blanes on yksi harvoista rannikolla toiminnassa olevista kalamarkkinapaikoista

Kaupungissa järjestetään ympäri vuoden lukuisia gastronomisia tapahtumia, joiden aikana Blanesin ravintolat keskittyvät panemaan pöytiin parhaita annoksiaan ja erityisesti tapahtumia varten koottuja menuita. 

Katkarapuja Blanesissa

Joka vuoden toukokuussa Blanesissa keräännytään juhlimaan katkaravuille omistettua Jornadas Gastronómicas del Suquet de PeixiäBlanesin matkailutoimistosta voi kysyä lisää tietoa näistä ja alueen muista ajankohtaisista tapahtumista. 

4. Blanesin parhaat paikalliset juhlat

Blanesin rannikkokaupunki juhlii parhaimpia paikallisia juhlia ja kulttuuritapahtumiaan kesällä, kun kaupungissa on eniten paikallisia lomalaisia ja matkailijoita. 

Juhlien aikana kaupungissa saa nauttia erilaisista tanssi- ja musiikkiohjelmista, kuten Sardanas-perinnetanssiesityksistä ja Habaneras-lauluista. Kuubalaiset maahanmuuttajat toivat karibialaistyylisen habanerasin musiikin Blanesiin 1800-luvulla ja tänä päivänä sitä soitetaan lukuisissa alueen perinnejuhlissa. 
 
Seuraavaksi esittelemme Blanesin parhaat kesäfestivaalit, joita juhlitaan espanjalaiseen tyyliin tunnetta ja tyyliä säästelemättä! 

La Noche de San Juan, maaaginen kesäyön juhla rannalla

Noche de San Juan eli espanjalainen juhannus

Blanesissa juhlitaan kesäyön juhlaa eli Noche de San Juania todella näyttävästi. Juuri Blanesiin saavutaan juhlimaan tätä maagista yötä, jonka mukaan myös Blanesin San Juanin linna on saanut nimensä. 
 
San Juania vietetään 23. kesäkuuta, joka on vuoden lyhyin yö. Juhlaa kutsutaan myös nimellä Noche de Fuego (suom. tulen yö), koska rannalle kohoaa valtava määrä roihuavia kokkoja, joita poltetaan aina auringonnousuun asti. Paikalliset ja matkailijat kerääntyvät kokkojen äärelle piknik-koriensa kanssa seuraamaan juhlintaa ja taivaan värittävää valtavaa ilotulitusnäytöstä
 
Blanesin kadut ja kuppilat täyttyvät San Juanin aikaan cavaa ja tapaksia nauttivista juhlijoista. Juhlan aikana on loistava mahdollisuus maistaa erästä perinteistä espanjalaisherkkua, Coca de Sant Joania. Juuri San Juania varten leivottu jälkiruoka on valmistettu kiisselistä ja sokeroiduista hedelmistä.

Fiesta Mayor de Blanes ja Costa Bravan upein ilotulitusnäytös

Blanesin ranta ja ilotulitus
Jos loma Blanesissa ajoittuu heinäkuun loppuun, pääsee nauttimaan koko Costa Bravan valtavimmasta ilotulitusfestivaalista, joka kuuluu myös koko Euroopan upeimpiin ilotulitustapahtumiin.
 
Concur Focs d'Artifici on tunnettu ilotulituskilpailu Euroopassa ja se on osa Blanesin kuuluisaa Fiesta Mayoria. Tätä suosittua kesätapahtumaa juhlitaan kaupungin suojeluspyhimuksen, Santa Annan kunniaksi. Luvassa on värikkäiden tulitteiden lisäksi musiikkia, kansantansseja, paraateja ja kuten aina - loistavia gastronomisia elämyksiä!
 
Blanesin konsertti
Ilotulitusshow on Blanesin suurin tapahtuma, joka kerää kaupunkiin tuhansia vierailijoita läheltä ja kaukaa. Kaikki haluavat nähdä eri maiden ilotulitusten huikeita taidonnäytteitä.  
 
Ilotulitusta seuraa parhaiten rannalta, mutta sitä voi nousta katsomaan myös kaupungin kukkuloille. Yksi suositumpia paikkoja ilotulitusten seuraamiseen on myös Sa Palomeran kallio, joka erottaa Platja de Blanesin ja S'Abanellin rannat toisistaan.
 
 Blanesin ilotulitukset

Fiesta Mayor pequeña eli pieni kesäfestivaali

Jos päätyy varaamaan rantaloman Blanesiin elokuussa, pääsee nauttimaan toisesta kesäfestivaalista, Fiesta Mayor Pequeñasta. Heinäkuisen Fiesta Mayorin pikkuveli on pienempi, mutta yhtä monipuolinen perinnejuhla, joka on omistettu San Bonosion ja San Maximilianon suojeluspyhimyksille. 

Juhlaa vietetään noin 21. elokuuta ja sen aikana kaupungissa pääsee nauttimaan viihdyttävistä musiikkikonserteista ja kulttuuri- ja urheilutapahtumista. Yksi juhlan suosituimmista ohjelmista on Caminada Popular Nit de Sant Bonós, yöllä järjestettävä kävelytapahtuma.

Blanesin karnevaalit

Blanesin karnevaalit

Jos matkustaa alueelle talvisesongin aikaan pääsee nauttimaan kaupungin pienemmistä tapahtumista sekä yhdestä vuoden villeimmästä juhlasta, Blanesin karnevaaleista. Juhlan aikana kaupungissa tanssitaan ja hullutellaan kellon ympäri ja ohjelmassa on paraateja sekä vauhdikkaita tanssi- ja musiikkiesityksiä. 

Blanesin karnevaaleissa viihtyy koko perhe, sillä ohjelmaa riittää kaiken ikäisille. Lisää perheille suunnattuja aktiviteetteja löytyy Blanesin perheloman oppaastamme