Blanes - Costa Bravan täydellinen perhelomakohde

Blanes on jo pitkään ollut yksi Costa Bravan suositummista perhelomakohteista. Matkailu valloitti tämän viehättävän kalastajakylän jo 1950-luvulla ja vuonna 2007 Blanes palkittiin ensimmäisenä rannikkokylänä Paras perhelomakohde-tittelillä Katalonian matkailuviraston toimesta. 
 
Blanesin lomakohde, Espanja

Yksi syy Blanesin suosioon löytyy sen loistavasta lapsille suunnatusta viihdetarjonnasta. Blanesista löytyy rantabulevardin ja keskustan alueelle rakennettuja, kauniita leikkipuistoja, vauhdikkaita vesipuistoja ja museot ja matkanjärjestäjät ovat suunnitelleet erilaisia, lapsille suunnattuja retkiä Blanesin lähialueelle. Blanesissa on yli 70 ravintolaa, jotka ovat saaneet Perheystävällinen ravintola-kunniamaininnan. Näillä ravintoloilla on kattava, erityisesti lasten makuun suunniteltu ruokalista. Blanesin majoitusvaihtoehdot ovat perheystävällisiä ja muutenkin kaupunki sopii täydellisesti huolettoman perheloman viettoon. 
 
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Olemme listanneet seitsemän hauskaa aktiviteettia ja nähtävyyttä Blanesin lomaasi varten.

1. Blanesin monipuoliset rannat

Suurin osa Blanesin rannoista sopii täydellisesti lapsiperheille. Alueen rannat ovat rauhallisia, niiden hiekka hienoa ja vesi hämmentävän kirkasta. Tämän lisäksi rannoilla on loistavat palvelut, kuten yleiset suihku- ja wc-tilat, lounasmahdollisuuksia ja päivystävät hengenpelastajat. Lähes kaikilla rannoilla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja sekä potkuveneitä. 
 
s' Abanell, Blanes
Blanesin kaksi suurinta rantaa Platja de Blanes ja S’Abanell kuuluvat koko Costa Bravan suurimpiin rantoihin. Rannoilta löytyy paljon mahdollisuuksia erilaisten vesiurheiluaktiviteettien, kuten lentopallon, purjelautailun, vesihiihdon ja purjehduksen harrastamiselle. Perheen pienemmät viihtyvät rannalla sijaitsevassa Kids' Club-kerhossa, jonka tiloissa voi puuhata kaikenlaista mukavaa muiden lasten kanssa. 
 
Pienempiä ja rauhallisempia rantoja kaipaavat voivat suunnata Blanesin läheisille rantapoukamille, kuten Cala San Francesçille, jolta löytyy kaikki tarvittavat palvelut myös lapsiperheitä ajatellen. 

2. Rantakaupungin rento tunnelma

Blanesista löytyy myös pitkä rantabulevardi terasseineen ja ravintoloineen. Iltaisin promenadille saapuu paikallisia myymään alueen erikoisuuksia ja erilaisia matkamuistoja sekä käsitöitä. Lapsiperheet voivat hypätä rantabulevardilla kulkevan junan kyytiin tai lähteä hauskalle veneretkelle

Blanesissa on myös viehättävä satama-alue, jossa näkee perinteisten kalastajaveneiden lisäksi hulppeita luksusjahteja. Satamassa pääsee myös nauttimaan kaupungin parhaista kala- ja äyriäisherkuista. Blanesissa toimiva kalamarrkina-alue on yksi niistä harvoista, jotka ovat vielä toiminnassa Costa Bravalla. 

Jos haluat päästä nauttimaan Blanesin taivaallisista kalaruuista ja alueen upeista rannoista, katsasta upeat rantaloma-asuntomme Blanesissa ja aloita rentouttavan loman suunnittelu heti. Katalonia on yksi Espanjan upeimmista loma-alueista!

3. San Juanin linna

Jos kaipaa hieman aktiivisempaa tekemistä, voi reippailla vaikka koko perheen voimin San Juanin kukkulalle ihailemaan siellä seisovaa, upeaa linnaa. San Juanin linna (Sant Joan katalaanin kielellä) on 173 metriä korkea ja tarjoaa loistavan näköalan Blanesin satamaan, rannoille ja koko rannikkoalueelle. Kirkkaana päivänä kukkulalta voi jopa erottaa Barcelonan kuuluisan Montjuïcin vuoren.

Blanesin linna

Mukaan linnan retkelle kannattaa ottaa vettä ja kevyet eväät. Paras aika reippailla linnalle on illalla tai aamulla, varsinkin kuumina kesäpäivinä. Aurinkoisina päivinä kannattaa varata mukaan aurinkorasvaa ja peittävämmät vaatteet; Espanjan aurinko ei anna armoa!

Jos kävely linnalle ei onnistu, voi sinne hurauttaa helposti myös autolla. Tie on kiemurainen, mutta tarjoaa loistavat näköalat ja paikalla odottaa tilava pysäköintialue. 

4. Kiehtovat festivaalit ja paikalliset perinteet

Blanesissa järjestetään paljon erilaisia perinteisiä juhlia vuoden ympäri. Blanesin kesäikuinen Noche de San Juan on kuuluisa Costa Bravalla ja kerää kansaa läheltä ja kaukaa. 

Ilotulituksia Blanesissa

Jos loma Blanesissa sattuu heinäkuun loppuun, pääsee osallistumaan koko Costa Bravan upeimpaan ilotulitusfestivaaliin, joka on myös luokiteltu yhdeksi koko Euroopan parhaimmista. Festivaali tuo kaupunkiin tuhansittain vierailijoita ja se on osa suosittua Fiesta Mayoria, Blanesin suurinta kesäfestivaalia. Tapahtumassa pääsee nauttimaan tasokkaista konserteista, perheille suunnatuista tapahtumista kuten värikkäistä paraadeista ja kansantanssiesityksistä. Elokuussa Blanesissa vietetään tapahtuman vaatimattomampaa versiota, Fiesta Mayor Pequeñaa
 
Talvellakaan Blanesissa ei käy aika pitkäksi. Helmikuussa kaupungissa hassutellaan karnevaalien tahdissa, jonka paraati on yksi alueen loisteliaimmista. Tammikuussa taas itämaan tietäjien Reyes Magos-paraati kerää kaikki alueen lapset seuraamaan vuoden jännittävintä joulutapahtumaa. 

5. Kauniit kasvitieteelliset puutarhat

Blanesista löytyy upeita kasviteteellisiä puutarhoja, joiden värikäs kukkaloisto tarjoaa kaunista silmänruokaa koko perheelle.

Marimurtran kasvitieteellinen puutarha, Blanes

Marimurtran kasvitieteellisen puutarhan sanotaan olevan yksi koko Euroopan parhaimmista puistoista. Marimurtra sijaitsee kukkulan huipulla tarjoten upean näköalan Välimerelle ja alueen pienille merenrantapoukamille. 
 
Marimurtrassa käy vuosittain yli 300 000 vierailijaa ja se on luokiteltu yhdeksi koko Costa Bravan parhaimmista aktiviteeteista. Puistossa on yli 4 000 kasvilajia ja siellä lentelee hauskoja, ihmisiin tottuneita papukaijoja. Papukaijat poseeraavat myös mielellään vierailijoiden valokuvissa. 
 
Marimurtran kasvitieteellinen puutarha sijaitsee vain 1.5 kilometrin päässä Blanesin keskustasta, joten puistoon voi hyvin myös kävellä (lyhyin tie Passeig de Carles Faustin kadun kautta). Vierailun jälkeen voi lähteä tutustumaan puiston läheisiin merenrantapoukamiin. Lapsiystävällisin ranta lähellä puistoa on Cala San Francesç.
 
Puutarha on auki päivittäin klo 10 - 17.00 ja sisäänpääsymaksu on 6,50 euroa.
 
Cala San Francescin ranta, Blanes
Toinen suosittu kasvitieteellinen puutarha Blanesissa on nimeltään Pinya de Rosa. Myös Pinya de Rosasta näkee merelle asti ja puutarhasta löytyy jopa 7 000 eri trooppista kasvilajia. Täällä lapset pääsevät näkemään monia eri kaktuslajeja, aloe vera-kasveja ja palmupuita. 
 
Pinya de Rosan vierailun jälkeen voi lähteä lasten kanssa rannalle ja jättää siksi aikaa auton puutarhan pysäköintialueelle. Pysäköinti kuuluu puiston sisäänpääsylipun hintaan (4 euroa). Läheinen Cala Treumal on todellinen helmi Blanesin rantojen keskuudessa ja se sijaitsee vain 300 metrin päässä Pinya de Rosasta. 
 
Pinya de Rosan kasvitieteellinen puutarha on auki maanantaista lauantaihin klo 9 - 13.00.
 

Lloret de Mar, Santa Clotilden puutarha

Alueen kolmas kasvitieteellinen puutarha sijaitsee Lloret de Marin lomakohteessa, aivan lähellä Blanesia. Santa Clotilden kasvitieteellinen puutarha tarjoaa muiden puistojen lailla upean näköalan merelle ja myös tätä puistoa on kutsuttu yhdeksi parhaimmista Euroopassa. 

6. Ulkoilma-aktiviteetit lapsille

Blanesista löytyy paljon paikkoja joissa viettää aikaa lasten kanssa. Blanesissa voi lähteä keilaamaan, mini-golfaamaan Garbi Mini Parkiin tai kokemaan vauhdin hurmaa Blanes Karting-radalla. 

Jos mieli tekee lähteä huvittelemaan teema- tai vesipuistoihin, löytyy Blanesista ja lähialueelta tähänkin monta vaihtoehtoa, jotka esittelemme seuraavaksi. 

Water Worldin vesipuisto, Lloret de Mar

Blanesin lähellä sijaitsevasta Lloret de Marin lomakohteesta löytyy todellinen vesipedon paratiisi. Water World-vesipuisto on Itä-Espanjan suurin vesipuisto ja se sijaitsee vain 12 minuutin ajomatkan päässä Blanesista, aivan Lloret de Marin keskustan vieressä. Water World kuuluu myös koko Euroopan suurimpiin vesipuistoihin ja puistoon lähdetään viettämään vauhdikasta päivää Barcelonasta asti.

Water Worldista löytyy valtava määrä kaiken ikäisiä kiehtovia liukuja ja altaita. Puistossa on myös keinotekoisia aaltoja syöksevä allas sekä 40 metriä korkea, lähes pystysuora vesiliukumäki. 
 
Lloret de Marin Water Worldiin on ilmainen bussikuljetus Blanesista, joka lähtee kesäaikaan joka 30. minutti. Puisto on toiminnassa vuosittain 22.5.-17.9. ja kiireisimpään kesäaikaan puisto on auki klo 10 - 19.00. Viikonloppuisin puistossa on yleensä paljon väkeä, joten kannattaa ajoittaa vesipuistopäivä viikolle. (Lisää tietoa puistosta: http://waterworld.es/en/home.html)

Aquadiverin vesipuisto, Platja d'Aro 

Palsin vesipuisto
Platja d´Arolla sijaitsevan Aquadiverin vesipuiston omistaa sama yritys, joka rakensi myös Water Worldin. Usein yritys järjestää kesäkampanjan, jolloin ostamalla lipun yhteen puistoon pääsee samalla tutustumaan toiseenkin. Kuten Water Worldissa, myös Aquadiverissä on hauskoja liukuja kaiken ikäisille. Puisto itsessään on hieman pienempi, mutta varsinkin kesäaikaan Aquadiverissä ei ole niin paljon ruuhkaa. 

Marinelandin vesipuisto ja delfinaario, Palafolls

Palafollsissa sijaitseva Marineland sijaitsee lyhyen, 10 minuutin ajomatkan päässä Blanesista. Puistossa on myös delfinaario ja se järjestää esitysten lisäksi opettavia kierroksia lapsille. (Lisää tietoa puiston sivuilta: https://www.marineland.es/catalunya/en/) 

Costa Bravan ulkoilmapuisto Parc Aventura

Tunnin ajomatkan päässä Blanesista löytyy Costa Bravan upea ulkoilmapuisto Parc Aventura. Parc Aventurassa pääsee nauttimaan ikimuistoisista seikkailuelämyksistä yläilmoissa. 

Costa Brava Parc Aventura

Mäntymetsään rakennetussa radassa on yli 80 erilaista haastetta, kuten vaijeriliukuja, verkkoja, siltoja, tunneleita, tarzan-hyppyjä ja eri tasoisia köysiratoja. 
 
Parc Aventuran kiipeilypuisto sijaitsee Platja d'Arolla. Puisto tarjoaa huikeita seikkailuelämyksiä upean luonnon ympäröimänä eikä vaadi aiempaa kiipeilykokemusta. Perheen pienimmätkin nauttivat päivästä temmeltäen Parc Aventuran leikkipuistossa. (Kotisivut: http://www.costabravaparcaventura.com) 

7. Päiväretki Barcelonaan

Barcelona - Parc Guellin puisto

Pohjois-Espanjan upea metropoli Barcelona sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä Blanesista. Jos kaupunki ei ole tuttu, kannattaa ehdottomasti varata päivä aikaa tutustua tähän yhteen koko Espanjan valovoimaisimmista kaupungeista. Barcelona on koko perheen päiväretkikohde, josta löytyy myös paljon mukavaa tekemistä ja nähtävää myös lapsille. 
 
Jos Blanesin ilotulitusfestivaali jäi väliin, voi Barcelona tarjota toisen mahdollisuuden. Kaupungissa on valtava määrä erilaisia kesäfestivaaleja joissa ilotukset näyttelevät tärkeää osaa, kuten myös erilaiset paraadit. Katsasta ennen matkaa Barcelonan loma-ajan paikalliset tapahtumat, jotta pääsisit nauttimaan kaupungin loistavimmista juhlista!

Kartta