Benissan rannat

Benissa on sympaattinen pikkukaupunki Costa Blancan pohjoisosassa. Kaupungin vetonauloihin kuuluvat sen upea, valokuvauksellisen kaunis keskusta sekä tyrmäävät rannat, jotka houkuttelevat Costa Blancan rantalomalaisia palaamaan paikkaan vuosi toisensa jälkeen. Lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta löytyy upeita pieniä poukamia ja täydellisiä hiekkarantoja keskellä kauneinta Costa Blancan luontoa. 

Kokosimme listan alueen parhaimmista rannoista, jotka kannattaa sijoittaa korkealle Benissan nähtävyyksien listalle.  

Video Benissan rannoista

Playa la Fusteran ranta

Playa la Fustera

La Fustera on mitä luultavammin Benissan suosituin ranta. Vain 110 metriä pitkä pieni poukama tarjoaa rennon ilmapiirin tyrmäävän kauniissa miljöössä ja se sijaitsee lähellä haluttuja Benissan lomahuviloita. Rannan palveluihin kuuluu lasten leikkikenttä, tilavahko pysäköintialue sekä suosittu rantaravintola Mandala Beach. Ravintolan suosituimpiin annoksiin kuuluvat erityisesti talon herkulliset riisiruuat sekä erilaiset tapas-annokset. 

La Fusteralle on myönnetty Espanjassa arvostettu sinilippu-ympäristömerkki ja se on erityisesti kaupungissa lomailevien lapsiperheiden kestosuosikki lempeiden aaltojensa ja kattavien palvelujen ansiosta. La Fustera sopii loistavasti snorklaukseen, sillä vesi on äärimmäisen kirkas ja erityisesti kallionjyrkänteiden juuren läheisyydessä merenalainen maailma on hyvin mielenkiintoinen. 

Cala Els Pinetsin poukama

Cala Els Pinets

Cala Els Pinets on vain 20 metriä pitkä poukama, joka sekin kuuluu Benissan perhelomalaisten lempirantoihin. Pieni Els Pinetsin paratiisipoukama sopii hyvin intiimimpää tunnelmaa kaipaaville lomalaisille. Rannalla voi lähteä vaikka snorklaamaan tai ihastella upeaa näköalaa kaukaiselle Peñon de Ifachin vuoren möhkäleelle, joka nousee jylhänä rannan oikealla puolella.

Mikäli rannalla loikoilu kyllästyttää, voi lähteä reippailemaan sen vieressä kulkevalle, 4 kilometrin pituiselle Paseo Ecológicolle (suom. eko-polulle), joka kulkee läpi Benissan rannikkoviivan. Matkalla pääsee tutustumaan alueen muihin pieniin poukamiin ja ihastelemaan rannikon kaunista luontoa. Erityisesti polun varrella sijaitseva luonnon oma uima-allas Mar Morta i Roques Negres on näkemisen arvoinen paikka, jossa voi käydä virkistävällä pulahduksella reippailun jälkeen. 

Cala de la Llobellan poukama

Kallioinen pikkukiviranta Cala de la Llobella on Benissan koskemattomin pikkupoukama. Tänne tullaan rauhoittumaan upeisiin luontomaisemiin ja virkistäytymään poukaman kristallinkirkkaisiin vesiin. Cala de la Llobella sijaitsee kauempana asutuksesta ja siellä tapaa harvemmin turisteja kuin Benissan muilla, suosituimmilla rannoilla. 

Myös Cala de la Llobellalla parveilee usein snorklaajia ja sukeltajia. Rannalle tullaan autolla ja läheisellä tiellä on runsaasti pysäköintitilaa myös lomakausina. 

Cala Advocatin poukama

Cala Advocatin poukamaa suojaa leveä aallonmurtaja, jonka ansiosta rannalla tapaa usein lapsiperheitä. Aallonmurtajalta laskeutuu mereen portaat, joiden kautta pääsee nopeasti uimaan syvemmille vesille. Advocatin poukamalta löytyy kattavat palvelut ja sen matala ranta tekee siitä oivan uimapaikan myös perheen pienemmille vesipedoille. 

Kesäkaudella rannalla vijaitseva rantaravintola tarjoilee virkistäviä juotavia ja paikallisia herkkuja moneen makuun. Myös Cala Advocatilta avautuu kaunis näköala Peñon de Ifachin vuorelle ja rannan oikealla puolella nousee vajaa 50 metriä korkea El Cantalarin kalliojyrkänne. 

Rannan lähelle pääsee autolla, mutta suosittelemme saapumaan paikalle ajoissa varsinkin ruuhkaisimpina kesälomakuukausina. 

Cala Baladrarin poukama

Listamme viimeisin muttei vähäisin poukama on nimeltään Cala Baladrar, joka koostuu sekin pikkukivistä ja kallioista. Tuulelta ja isommilta aalloilta suojassa olevassa poukamassa pääsee nauttimaan lempeistä aalloista ja rauhallisesta tunnelmasta. Baladrarilla sijaitsevassa rantabaarissa voi käydä päivän päätteeksi nauttimassa cocktailin ja jäädä vaikka pidemmäksi aikaa kuuntelemaan paikalla usein soittavia live-artisteja. Reippaimmat voivat kavuta rannan oikealla puolella nousevalle La Polidan kallionjyrkänteelle napsimaan häikäisevän kauniita kuvia. 

Tässä muutama tärppi Benissaan suuntaaville lomalaisille. Benissan rento rantakaupungin ajaton tunnelma, upeat poukamat ja rannat pitävät vaativammankin matkailijan tyytyväisenä pidempäänkin. Benissa on todellakin yksi Costa Blancan kauneimmista rantalomakohteista. 

 Benissan kartta