Benidormin rantojen opas

Costa Blancan matkailumaailman viihdemetropoli Benidorm on yksi rannikon suosituimpia lomakohteita. Pitkien pilvenpiirtäjien ja kattavan viihdetarjonnan Benidorm houkuttelee bilematkailijoiden lisäksi rantalomalaisia, sillä kaupungista löytyy valtava määrä tasokkaita rantoja moneen makuun. 

Video Benidormin rannoista

Benidorm oli aikoinaan uinuva kalastajakylä, joka muuttui vuosien saatossa nopeaan tahtiin yhdeksi Espanjan suosituimmista rantalomakohteista. Benidormin ilmasto sopii myös loistavasti rannoilla köllöttelyyn, sillä kaupungissa mitataan yli 3000 aurinkoista tuntia vuosittain. Benidormissa loma onnistuu niin perheen kuin ystävienkin kesken, sillä viihdykettä löytyy jokaiselle. 

Benidormin ylivoimaisimpia matkailuvaltteja ovat kuitenkin sen upeat rannat. Mikäli hakusessa on lämmin rantalomakohde kattavien palvelujen äärellä, tässä siihen yksi ylivoimainen vaihtoehto. Benidormin loma-asunnoissa on myös mukavasti valinnan varaa ja majoitusvaihtoehtoja löytyy niin pariskunnille, perheille kuin suuremmillekin ryhmille. 

Playa de Ponienten ranta

Benidormin rannat: Playa de Poniente

Yli 3000 metriä pitkä Playa de Poniente on Benidormin pisin ranta, joka joissain kohdissa on jopa 100 metriä leveä. Sinilippu-ympäristömerkin omistava Poniente on hieman rauhallisempi kuin sen sisarranta Levante ja se on myös paikallisten suosikki kaupungin keskustan lähellä. 

Pyörätuoliystävällisen Playa de Ponienten kattaviin palveluihin kuuluu aurinkotuolien- ja varjojen vuokraus (aktiivisena jopa 11 kuukautta vuodessa), yleiset wc- ja suihkutilat, lasten leikkikentät, päivystävät hengenpelastajat sekä pieni kaikille avoin kirjasto, joka sijaitsee rannalla. Merenrantapromenadin takaisilla kaduilla löytyy kohtuullisen paljon pysäköintipaikkoja. 
.

Benidormin rannat: Playa de Poniente

Vesiurheilun ystäville Benidorm tarjoaa valtavasti viihdykkeitä. Kaupungin venesataman (Nautical Clubin edessä) läheisiltä rannoilta löytyy PADI:n sukelluskeskus sekä muun muassa kajakkien, vesijettien, moottori- ja purjeveneiden vuokrauspisteitä. Niiden lisäksi on mahdollisuus lähteä lautalla päiväretkelle pienelle Isla de Benidormin saarelle, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä rannikolta. 

Ponientella ei ole rantabaareja, mutta rantapromenadi on täynnä erilaisia baareja ja tasokkaita ravintoloita. Hinnat vaihtelevat, mutta esimerkiksi menu del dían (päivän lounaan) nauttii noin 12 euron hintaan ja siihen kuuluu alkupala, pääruoka ja jälkiruoka. 

Cala Mal Pasin ranta

Benidormin rannat: Cala Mal Pas

Aivan Benidormin vanhankaupungin vieressä, Benidormin sataman ja Balcón del Mediterraneon näköalapaikan välissä sijaitseva pieni Cala Mal Pasin poukama on monen pienempää rantaa rakastavan valinta. Cala Mal Pas tarjoaa täysin erilaista tunnelmaa kuin vilkkaat naapurirannat Poniente ja Levante. 

Cala Mal Pasin vesi on kirkas, ranta matala ja suojainen johtuen sitä ympäröivistä kallioista. Ranta on myös kaupungin snorklaajien lempikohteita. 

Benidormin rannat: Cala Mal Pas

Cala Mal Pasilla on myöskin hallussaan arvostettu sinilippu-ympäristomerkki. Poukama on vain 120 metriä pitkä ja tarjoaa yleiset wc- ja suihkutilat, aurinkotuolien ja -varjojen vuokrausta sekä hengenpelastajien valvonnan. Tälläkään rannalla ei baareja tai ravintoloita löydy, mutta läheisten katujen tarjonta on kattavaa. 

Playa de Levanten ranta

Benidormin rannat: Playa de Levante Balcon del Mediterraneolta

Levante on kaupungin suosituin ranta ja se kuuluu monen mielestä koko Costa Blancan parhaimpiin rantoihin. Pitkä, kultahiekkainen ranta on erityisesti kaupunkiin saapuvien matkailijoiden suosikkiranta. 

Levante sijaitsee aivan Benidormin keskustan pohjoispuolella ja se täyttyy innokkaista auringonpalvojista jo varhain aamulla. Siitä huolimatta yli 2000 metriä pitkä ja 50 metriä leveä Playa del Levante tarjoaa tilaa jokaiselle. Erityisen mukavaa rannalla on iltaisin, sillä kaupungin viimeiset auringonsäteet osuvat juuri Levantelle. 

Benidormin rannat: Playa de Levante, taustalla Isla de Benidorm

Levanten vesi on kirkas, ranta matala ja suojaisa, jonka vuoksi se on kaupungissa vierailevien lapsiperheiden ykkössuosikki. Palvelut ovat myös parhaimmasta päästä: rannalta löytyy muun muassa yleiset wc- ja suihkutilat, rampit pyörätuoleille, päivystävät hengenpelastajat, leikkikentät (rannalla toimii myös pieni, kelluva vesihuvipuisto) sekä vesiurheiluvälineiden (vesijettien, purjelautojen, vesisuksien, SUP-lautojen ja polkuveneiden) vuokrauspisteet. 

Playa del Levanteltakaan ei löydy Espanjalle tyypillisiä ranta-chiringuitoksia. Tämä johtunee sen edessä kulkevan bulevardin (paseo maritimo) päätä huimaavasta tarjonnasta. Paseo maritimo kulkee rannan päästä päähän ja sen varrelta löytyy ravintoloiden, kahviloiden ja baarien lisäksi päivittäistavarakauppoja ja pikkuliikkeitä. Levante on myös Benidormin yöelämän keskus, jolla elämä vilkastuu huomattavasti illan tullen.   

Cala Almadravan poukama

Benidormin rannat: Cala Tio Ximo

Benidormin maine bilekaupunkina on niin vahva, että matkailijoilta usein jää huomaamatta kuinka upeita luonnon nähtävyyksiä lähialueelta löytyy. Benidormin lähellä on muun muassa upeita, rauhallisia merenrantapoukamia, jotka ovat kuin suoraan postikortista. Esimerkiksi Levanten rannan jälkeen, Punta de la Lliseran vuoren takaa löytyy upeita rantoja aivan Sierra Geladan luonnonpuiston juurelta. 

Näistä rannoista kaunempia on Cala Almadravan pieni poukama, joka sijaitsee lähellä asutusta ja teitä, mutta on silti hyvin rauhallinen ja rento verrattuna Benidormin muihin rantoihin. Cala Almadravalle kuljetaan pientä polkua pitkin, joka voi olla vaikea löytää ilman paikallisten neuvoja. Myös pysäköinti on hieman ongelmallista tällä alueella, joten suosittelemme saapumaan rannalle joko kävellen tai bussilla. 

Cala Almadravalla tapaa niin tavallisia uimareita kuin nudistejakin. Poukama on vain 100 metriä pitkä ja 15 metriä leveä, eikä palveluita rannalla ole päivystävää hengenpelastajaa lukuunottamatta. Vesi on äärimmäisen kirkasta, joten kannattaa ottaa mukaan snorklausvälineet jos sellaiset omistaa. 

Cala Tio Ximon poukama

Benidormin rannat: Cala Tio Ximo

Cala Almadravan luoteisosassa sijaitsee myös upea kaksoispoukama, Cala Tio Ximo. Tämä villi luonnonranta sijaitsee korkean kallionjyrkänteen juurella, Sierra Geladan luonnonpuiston rajojen sisällä. 

Tie Cala Tio Ximolle kulkee Cala Almadravan kautta. Poukaman ylhäällä on pieni pysäköintialue, joka sijaitsee kauniin näköalapaikan vieressä. Patikoitsijoille ja pyöräilijöille alue tarjoaa paljon nähtävää ja luonnonpuiston polut ovat hyvin viitoitetut. 

Cala tio Ximon poukama on ainoastaan 60 metriä pitkä ja sen rantaviiva on sekoitus pikkukiveä ja hiekkaa. Kesäisin myös tällä rannalla päivystää hengenpelastaja, mutta muita palveluita ei taaskaan ole. Näiden poukamien rauhallisessa, luonnonkauniissa ympäristössä mieli lepää ja Benidormin meluisat baarit tuntuvat olevan valovuosien päässä. 

Kartta - Benidormin parhaat rannat