Sukellus Benalmádenan yöelämään

Espanjan Costa del Sol ja suomalaisille tutummin Aurinkorannikko on tunnetusti yksi Etelä-Espanjan vilkkaimpia yöelämän keskuksia. Erityisen riehakkaan maineen on saanut yksi suomalaisten suosikkikohde, Benalmádena. Bailu-Benalmádena on niin nuorten kuin nuorenmielistenkin suosiossa ja kaupungista löytyy paikkoja monen makuun. 

Kerromme teille tässä parhaat vinkit miten saada korot kattoon Benalmádenassa. Arriba!

Juhlaa kellon ympäri – Plaza Solymar

Yökerhoissa Benalmadenassa

Benalmádenan noin 60 000 asukkaan kaupunki sijaitsee vuoren rinteellä aivan Torremolinosin vieressä. Benalmádena jakautuu kolmeen pääalueeseen: Benalmádena puebloon, Arroyo de la Mieliin ja Benalmádena Costaan. 

Jos tanssijalkaasi alkaa vipattamaan Aurinkorannikon lomallasi, suuntaa heti Benalmádena Costalle. Siellä sijaitseva Plaza Solymar on kaupungin yöelämän keskus, joka vilisee hilpeitä turisteja ja paikallisia päivin öin. 

Plaza Solymarista löytyy kaikkea strippiklubeista jetset-coctailbaareihin ja Molly Malonesiin. Kun saavut paikalle, klubien sisäänheittäjät hyökkäävät kimppuusi kuin hyeenat tarjoen mitä houkuttelevimpia coctaileja baareissaan. Klubit täyttyvät juhlijoista varsinkin viikonloppuisin, jolloin meno saattaa joskus käydä todella villiksi. Vaikka tunnelma onkin katossa, kannattaa pitää tiukasti kiinni lompakostaan, koska Solymar on myös tunnettu taskuvarkaistaan. Mikäli yösi jatkui aamun pikkutunneille ja kaipaat hiukopalaa, ei hätää: moni kebab-, pizza- ja hampurilaispaikka sulkevat vasta aamulla, jos silloinkaan.

Hunajajoen vietävänä – Arroyo de la Miel

Cocktail-baari Benalmadenassa 

Kun suuntaat Benalmádenan rannalta hieman sisämaahan päin, tulet Arroyo de la Mieliin. Tämä pieni kaupunginosa oli aikoinaan erillinen kylänsä, joka on nyt kasvanut Benalmádenan ranta-alueen kanssa yhteen.

Vain vajaan kilometrin päässä ranta-alueesta sijaitsevassa Arroyo de la Mielissä (suom. hunajajoki) voi myöskin saada käteensä fiinin lomacoctailin tai lasillisen shampanjaa. Tämä kaupunginosa saattaa olla parempi vaihtoehto rauhallisempaa yöelämää kaipaaville. 

Toinen varteenotettava iltaohjelmanumero saattaa löytyä Benalmádenan Tivoli Worldista. Huvipuisto pitää elokuun lämpimina iltoina oviaan auki kahteen asti aamuyöllä. 

Luksusta ja timantteja – Puerto Deportivo Benalmádena

Benalmadenan luksussatama 

Puerto Deportivo Benalmádenaa kutsutaan myöskin Puerto Marinaksi ja sitä luonnehditaan Espanjan moderniksi Venetsiaksi. Täma upea huvipursisatama on valittu vuosina 1995 ja 1997 maailman upeimmaksi satamaksi ja sille on myönnetty arvostettu sinilipun ympäristömerkki sen palveluiden ja puhtaan veden ansiosta vuodesta 1987 lähtien.

Puerto Marina on kauniiden ja tyylikkäiden aluetta ja joka puolella tuoksahtaa raha. Satamaan tullaan katsomaan niin upeita huvipursia ja jahteja kuin kauniita ihmisiäkin. Paikallisten mukaan Romeot löytävät täältä Juuliansa. Yöelämä jatkuu aamun pikkutunneille asti sataman klubeissa, joista mainittakoon Discoteca Maracas, Mombasa ja Kaleido. 

Iltaisin satama on todella upeasti valaistu ja siellä voikin käydä iltakävelyllä nautittuaan maittavan aterian jossain sataman useista ravintoloista. 

Lue lisää Puerto Marinasta täältä.