Lasten Benalmádena - top 10 aktiviteettiä perheille

Benalmádena on yksi Costa del Solin parhaimmista perhelomakohteista. Kaupungista löytyy satoja aktiviteetteja, joiden avulla vanhemmat voivat pitää perheen pienimmät viihdytettyinä koko loman ajan. Esittelemme seuraavaksi oman suosikkilistamme perheaktiviteeteista Benalmádenassa. 

Perhospuisto

Perhospuisto Benalmadenassa

Perhospuisto on aina suuri hitti lasten keskuudessa. Tämä Benalmádenassa sijaitseva perhospuisto on Euroopan suurin ja siellä viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin. Thai-teemainen temppeli toimii yli 1500 eksoottisen perhoslajin kotina. Perhoset lentelevät onnellisena vesiputousten, kukkien ja trooppisten kasvien keskellä. Sanomattakin on selvää, että tämä on todella taianomainen paikka lapsille. Lapsille annetaan lista eri perhoslajeista ja he voivat ruksata niitä yli aina kun löytävät kuvaa vastaavan siivekkään. 

Perhospuistosta löytyy mielenkiintoinen perhoskehto, jossa vierailijat voivat seurata perhosten eri kehitysvaiheita. Melkein joka päivä kehdossa syntyy uusia, upeita perhoslajeja. Lapset voivat seurata perhosten kehitystä toukasta koteloksi ja katsoa kun ne vihdoin kuoriutuvat ja levittävät ensimmäistä kertaa värikkäät siipensä. 

Lue lisää Benalmádenan perhospuistosta täältä.

Sea Life akvaario

Sea Life Akvaario Benalmadenassa

Puerto Marinan sataman Sea Life on ehdottomasti Andalusian upein akvaario ja upea elämys koko perheelle. Akvaarion vaatimaton ulkonäkö saattaa pettää. Tähän ulkoa päin pienen tuntuiseen akvaarioon on saatu mahtumaan kaikki mahdolliset meren eläimet. Sea Lifestä löytyy värikkäitä kaloja, pikkuisia merihevosia, mureenoja, merikilpikonnia ja jopa haikaloja!

Lapset tuntevat hyvin valko-oranssisen Nautin sekä hänen sini-keltaisen ystävänsä, jotka ovat molemmat tuttuja Nemoa etsimässä-elokuvasta. 

Lue lisää Sea Lifen merimaailmasta täältä.

Selwo Marinan delfinaario

Benalmadenan Selwo Marina-delfinaario

Selwo Marinan pieni, 1,67 hehtaarin kokoinen merenalainen puisto on ainoa laatuaan Andalusiassa. Delfinaario on jaettu eri alueisiin, joiden nimet ovat Antillas, Las Hondonada, Amazonia ja Isla de Hielo. Alueista Antillas on suosituin, koska siellä voi nähdä delfiinejä ja merileijonia. Delfinaarion kolme pullonokkadelfiiniä ovat puiston suosituimpia maskotteja.

Lisää tietoa puistosta Selwo Marinan kotisivuilta. 

Kyyhkyjen puisto eli Parque de la Paloma

Paloma Park eli kyyhkyspuisto, Benalmadena

Paloma park ei ole ihan tavallinen puisto. Vuosien mittaan siitä on muotoutunut upea eläintensuojelun kehto, jossa kanit, riikinkukot, vuohet, emut, aasit ja muut eläimet nauttivat puiston suojasta. Monet eläimet vaeltelevat puistossa vapaana, joka on erityisen mielenkiintoista perheen pienimmille eläinrakkaille.

Puisto on 200 000 neliömetrin kokoinen ja sen vuonna 1990 aukaistu viheralue on täysin ihmisen rakentama. On vaikea kuvitella, että ranta on vain 300 metrin päässä puistosta.

Lue lisää Parque de la Palomasta täältä. 

Benalmádenan kaapelihissi

 Kaapelihissi Benalmadenassa

Benalmadenan kaapelihissi eli teleferico aukaistiin vuonna 2003 ja siitä on nopeasti tullut yksi Costa del Solin päänähtävyyksistä. Hieman yli 15 minuutin kaapelihissimatka vie vierailijat rannikon korkeimmalle kohdalle, 800 metriä korkean Calamorron vuoren huipulle. Näkymä on todella henkeäsalpaavan hieno. Kirkkaana päivänä voi selvästi erottaa Sierra Nevadan vuoriston taivaanrannassa kuten myös Marokon jylhäät vuoret meren takana.

Calamorron vuoren huipulla sijaitsee Jardin de las Aguilas, eli kotkien puisto. Tämä lintujen suojelulle omistettu pyhättö toimii kotkien, haukkojen ja pöllöjen kotina. Puistossa järjestetään erilaisia lintuesityksiä päivittäin.

Löydät lisää tietoa Benalmadenan kaapelihissistä heidän kotisivuiltaan.

Tivoli World

Tivoli World Benalmadenassa

 

Perhelomaan kuuluu useimmiten käynti huvipuistossa ja Benalmadenan Tivoli World on suurin puisto alueella. Tivoli World sijaitsee Arroyo de la Mielissä ja sen päänähtävyyksiin kuuluu sen upea, 4000-paikkainen ulkoilma-auditorio, jossa kuullaan silloin tällöin maailmankuuluja artisteja. Puistossa käy maksuvälineenä sen oma raha, tivolino. Voit myös ostaa rannekkeen jolla pääset nauttimaan puiston 37 laitteesta rajoituksetta.

Lisää tietoa Tivoli Worldin kotisivuilta.

Colomaresin linna

Colomaresin linna Benalmadenassa

Colomaresin linna ei ole oikeastaan linna, vaan Kristoffer Kolumbuksen elämälle ja matkoille omistettu monumentti. Se on pinta-alaltaan 1500 neliömetrin kokoinen ja myös suurin Kolumbukselle omistettu monumentti.

Linna rakennettiin vuosien 1987 ja 1994 aikana ja sen rakenutti tohtori Esteban Martín Martín. Martín oli hämillään siitä, että Kolumbukselle ja hänen suurille seikkailuilleen ei oltu omistettu mitään suurempaa rakennusta, joten hän päätti rakennuttaa tämän valtavan linnan .

Benalmádenan satama Puerto Marina 

Puerto Marinan satama, Benalmádena

Benalmádenan epäilemättä suurin ylpeys on sen upea Puerto Marinan satama.

Puerto Marinan satama on kahteen eri otteeseen voittanut maailman parhaimman sataman tittelin. Puerto Marinan arkkitehtuuri on todella häikäisevää. Siinä yhdistyvät niin arabialainen, andalusialainen kuin intialainenkin tyyli. Veden päälle rakennettuja rakennuksia yhdistää pienet sillat ja alueella on hienoja merkkiliikkeitä, huippuravintoloita ja kahviloita. 

Mikäli haluat lähteä veneajelulle, delfiinejä bongaamaan tai vesihiihtämään, löydät nämä ja paljon muita vesiurheilupalveluita Puerto Marinan satamassa. 

Lue lisää upeasta Puerto Marinan satamasta täältä.

Laivaretki Puerto Marinasta

Veneitä Puerto Marinan satamasssa, Benalmadenassa

Myönnetään että tämä aktiviteetti ei sovi ihan kaikille. Mutta jos rakastat merta ja kukkaron nyörisi hellittää sen verran, voit vuokrata veneen itsellesi Puerto Marinasta vaikka koko päiväksi. Näin voit kokea Aurinkorannikon aivan uudella tavalla. 

Voit vuokrata melkein millaisen veneen vain, tarjonta on todella laaja. Satamasta löytyy niin vuokrattavia kalastusveneitä, salamannopeita pikaveneitä ja tottakai - äärettömän ylellisiä luksusveneitä!

Vierailu buddhalaisessa stupassa 

Buddhalainen stupa Benalmadenassa

Tämä lista ei voisi olla täydellinen ilman Benalmádenan kuuluisimman maamerkin mainintaa. Buddhalainen valaistuksen stupa rakennettiin 12 vuotta sitten ja se oli buddhalaisen mestarin Rinpochen viimeinen projekti. Benalmádenan yllä kohoavaa stupaa pidetään Rinpochen elämän mestarillisimpana työnä. 

Rakennus on 33 metriä korkea ja on siten myös korkein lätisen maailman stupa. Lue lisää Benalmádenan stupasta täältä.

Kartta aktiviteeteista Benalmádenassa