Parhaat perheaktiviteetit Benalmádenassa

Suomalaisten suosikkikohde, Aurinkorannikolla sijaitseva Benalmádena tarjoaa perheen pienimmille paljon erilaisia aktiviteettejä aina teemapuistoista köysirata-ajeluun. 

Castillo de Colomares. Colomaresin linna

Benalmadenan linna

Kun saavut Colomaresin linnalle, saatat hetken luulla eksyneesi keskiaikaisen elokuvan kuvauspaikalle. Linna on uljas näky. Colomaresin linna rakennettiin aikoinaan kunnianosoituksena Columbukselle ja hänen Amerikan valloitukselleen. 

Colomaresin linna sijaitsee Benalmadenan pueblon alueella ja tämä suhteellisen uusi linna rakennettiin vuosien 1987 ja 1994 välissä. Colomaresin linnan sisäänpääsymaksu on vain muutaman euron luokkaa ja linna on hyvin suosittu perheaktiviteetti Costa del Solilla. 

Colomaresin linna tarjoaa myös arkkitehtuurin ystävälle paljon silmänruokaa. Colomaresissa yhdistyvät mm. goottilainen, roomalainen, bysanttilainen ja mudejarilainen tyylisuuntaus luoden linnalle aivan erityisen ulkokuoren. 

Kotkapuutarha – Jardin de las Aguilas

Benalmadenan kotkapuisto eli Jardin de las Aguilas 

Benalmadenan lomailija voi hypätä hauskan kaapelihissin kyytiin ja suunnata kukkulan huipulla sijaitsevaan kotkapuistoon Jardin de las Aguilasiin. Puistossa on yhteensä 160 eri kotkalajia ja siellä järjestetään upeita kotkanäytöksiä. Puistossa saa ihailla myös haukkoja ja pöllöjä ja jos on onnekas, pääsee ihailemaan myös niiden vastasyntyneitä poikasia.

Kotkapuiston voi yhdistää helposti samalle reissulle lähellä sijaitsevan Colomaresin linnan kanssa. 

Benalmádenan Sea Life akvaario

Sea life akvaario Benalmadenassa 

Olo Benalmádenan Sea Life-akvaariossa on kuin kultakalalla turkoosissa meressä, varsinkin jos uskaltautuu kokeilemaan sen vedenalaista tunnelia. Perheen pienimmät saattavat päästä pitämään taskurapua sylissä tai silittämään meritähteä akvaarion Rockpool Experience-esityksessä. 

Behind the Scenes-ohjelman mukana pääsee kulissien taakse katsomaan lähietäisyydeltä eläinten ruokintaa ja tutustumaan akvaarion tutkimuskeskukseen. 

Benalmadenan perhospuisto

Perhospuisto Benalmadenassa 

Benalmádenan perhospuisto on auki jokaisena viikon päivänä klo 10-18.00. Puistossa on yli 1 500 erilaista perhoslajia ja ne asuttavat yhteensä 2 000 neliömetristä, viheriästä puistoa. Puisto on suurin perhospuisto Euroopassa ja loistava nähtävyys koko perheelle. 

Lisää tietoa Benalmadenan Perhospuistosta löytyy puiston kotisivuilta.

Teleférico Benalmádena, Benalmadenan kaapelihissi

Benalmadenan kaapelihissi 

Kaapelihissimatka Benalmádenan rannikolta Calamorron kukkulalle vie vain 15 minuuttia. Calamorron vuori nousee 771 metriä merenpinnan yläpuolelle ja kirkkaana päivänä voit erottaa jopa Afrikan rannikon taivaanrannassa. Löydät kaapelihissin Arroyo de la Mielin Tivoli Parkin vierestä. 

Kaapelihissi on avoinna klo 11-17.00 talvisaikaan ja kesäisin aukioloa pidennetään keskiyölle asti. Yöaikaan näkymä on yhtä henkeäsalpaava, mutta pienemmille päiväkyyti on ehkä suositeltavin vaihtoehto. 

Costa del Solilla on myös valtava määrä erilaisia päiväretkikohteita, joista voi lukea lisää tämän linkin takaa