Benalmádenan perhospuisto

Aurinkorannikolla sijaitseva Benalmádena on Euroopan suurimman perhospuiston, Mariposario de Benalmádenan kotikaupunki. Vierailu tässä upeassa puistossa on mukava kokemus koko perheelle. 

Benalmádenan perhospuisto

Benalmádenan perhospuisto sijaitsee aivan kaupungin buddhalaisen stupan vieressä. Perhospuiston päärakennus muistuttaa aasialaista thai-temppeliä. Suurin osa puiston rakennusmateriaalista on tuotettu suoraan Thaimaasta ja sen siniset tiiliskivet on valmistettu varta vasten puistoa varten Chang Maissa. 

Kun astut puiston ovista sisään, tunnet heti Aasian lämpimän ja kostean ilmaston ja sinua ympäröi viheriäs trooppinen kasvisto. Puistossa on upeita vesiputouksia, puroja ja eksoottisia eläimiä. Perhospuistossa liihottelee yli 1500 perhosta, jotka edustavat 150 eri lajia.  

Benalmadenan perhospuisto

Puiston pinta-ala on noin 2000 neliömetriä ja sen lämpötila on säädetty 24-29 asteeseen, jolloin ilmaston kosteusaste on noin 80 prosenttia.

Perhosten elinaika on noin 2-3 viikkoa, joten jokaisella vierailulla löytää uusia, värikkäitä lajeja. Puistosta löytyy perhoskehto, jossa voi tutustua perhosten elämänkaareen ja nähdä omin silmin, miten perhoset koteloituvat ja lopulta avaavat siipensä ensimmäistä kertaa. Puistossa voi myös seurata perhosten parittelu- ja muita käyttäytymisrituaaleja. 

Benalmadenan perhoospuisto

Puiston lajeista noin 70 prosenttia ovat alkuperäisiä ja 30 prosenttia maahantuotuja lajeja. Vaikka puistossa liihottelee hyvinkin erilaisissa ympäristöissä kasvaneita lajeja, elävät ne kuitenkin sulassa sovussa keskenään. Puiston entomologinen perhoskasvatuskeskus sijaitsee Teneriffan saarella, jossa perhostoukkien kasvatus onnistuu sen leudon ja kostean ilmaston ansiosta. 

Sanomattakin on selvää, että tämä on todella taianomainen paikka lapsille. Lapsille annetaan lista eri perhoslajeista ja he voivat ruksata niitä yli aina kun löytävät kuvaa vastaavan siivekkään. 

Perhosten muutaman viikon elinaika tarkoittaa myös sitä, että puiston asukaskunta vaihtuu kahden viikon välein!

Vierailijoita Benalmadenan perhopuistossa

Maailmasta löytyy huikeat 265  000 eri perhoslajia ja se on kuoriaisten jälkeen maailman toiseksi monimuotoisin eläinlaji. Kuitenkin vain 20 000 näistä on perhoslajeja ja loput kuuluvat erilaisten koiperhosten luokkaan.

Aukioloajat

Puisto on auki päivittäin klo 10 - 19.30.  

Puisto on pyörätuoliystävällinen. 

Hinnat

Aikuiset: 10 euroa

Lapset (3-12 vuotta): 7,50 euroa

Eläkeläiset: 8,50 euroa

Liikuntarajoitteiset: 8,50 euroa

Saapumisohjeet

Benalmadenan perhospuisto

Benalmádenan perhospuisto sijaitsee aivan kaupungin buddhalaisen valaistuksen stupan vieressä Calle Muédragolla. Alempana löytyy alueen kartta.

Autolla: Kun saavut puistoon autolla, poistu A7-moootoritieltä poistumisväylän numero 217 kohdalla ja jatka Benalmádena Pueblon suuntaan. Näet pian korkean stupan ja voit pysäköidä mihin vain stupan lähelle ilmaiseksi. 

Junalla: Jää pois Benalmádena-Arroyo de la Mielin asemalla. Aseman ulkopuolella on linja-autopysäkki, jatka siitä alla olevien ohjeiden avulla. 

Linja-autolla: Linjat L2 (Benalmádena), M112 (Málaga-Mijas) ja M121 (Torremolinos-Benalmádena-Mijas) kulkevat puiston kautta. 

Alla linjojen tarkemmat tiedot:

M103 - Benalmadena-Nueva Torrequebrada
M112 - Málaga-Mijas
M121 - Torremolinos-Benalmádena-Mijas
M126 - Benalmadena- Torremolinos