Benalmádenan nähtävyydet: buddhalainen stupa

Lopon Tchechu Rinpoche syntyi Bhutanin kuningaskunnassa Himalajalla, Intian ja Kiinan välissä vuonna 1918. Hän vietti suurimman osan elämästään Nepalissa ja häntä pidetään yhtenä aikamme buddhalaisen uskonnon mestareista. Myöhään 1980-luvulla hän alkoi suunnata katsettaan länteen päin. Hän opetti ja antoi ideoita tuhansille ihmisille ympäri maailman ja rakennutti kuusitoista stupaa Eurooppaan ja Venäjälle. 

Rinpochen viimeinen projekti oli Benalmádenassa sijaitseva valaistuksen stupa, joka on läntisen maailman suurin stupa ja jota on aina luonnehdittu Rinpochen elämän mestariteokseksi. Rinpoche menehtyi neljä vuotta Benalmádenan stupan avajaisten jälkeen 85-vuotiaana vuonna 2003. 

Valaistuksen stupa Benalmádenassa

Buddhalaisuuden mukaan tiibetiläisiä stupia on kahdeksan erilaista. Jokainen niitä edustaa Buddhan tärkeitä elämänvaiheita. Valaistuksen stupa Benalmádenassa symboloi siis Buddhan valaistusta. 

Benalmádenan stupan näköala

Stupa tarkoittaa eräänlaista spirituaalista monumenttia. Stupilla on tuhansien vuosien historia takanaan ja niitä on rakennettu useisiin eri maihin. Stupia pidetään rauhan ja sopusoinnun vertauskuvina ja niiden sanotaan antavaan myönteistä energiaa kaikille jotka jakavat buddhalaisen uskonnon. 

Buddhan ruumiin tuhka on jaettu kahdeksan eri stupan kesken. Stupan muoto yleensä muistuttaa meditoivaa Buddhaa. Stupan huipulle on sijoitettu Buddhan kruunu ja sen alla oleva neliö on hänen päänsä. Stupan neljä porrasta symboloivat hänen raajojaan ja pohja hänen valtaistuintaan. 

Stupa in Benalmadena Pueblo

Benalmádenan temppeli rakennettiin kaupungin näköalapaikalle ja sen suunnitteli puolalainen arkkitehti Wojtek Kossowski. Stupa on todella upealla paikalla, josta avautuu hieno näkymä kaupunkiin ja merelle.

Benalmádenan stupan materiaali on peräisin Andalusian alueelta ja sen valkoinen väri sopii erinomaisesti Aurinkorannikon maisemaan. Itäisen maailman stupat ovat hyvin usein koristeltu kirkkain värein. 

Benalmádenan stupa

Benalmádenan stupan valkoinen väri ei ole ainoa ominaisuus, joka tekee siitä ainutlaatuisen. Valaistuksen stupa on yli 30 metriä korkea ja se tarjoaa yli 100 neliömetriä meditointitilaa, tekien siitä koko läntisen maailman suurimman stupan. 

 Buddha Benalmádenassa

Aukioloajat ja hinnat

Benalmádenan stupa on auki kaikkina viikon päivinä, lukuunottamatta maanantaita. 

Stupa on avoinna tiistaista perjantaihin klo 10 - 14.00 ja 15.30 - 18.30. Sunnuntaisin voit päästä ihailemaan stupaa klo 10 - 14.30 ja 15.30 - 19.00. 

Stupaan ei ole sisäänpääsymaksua. Jos kuitenkin haluat tutustua tiibetiläisen buddhismin ja Himalajan kulttuurin näyttelyyn temppelin pohjakerroksessa. lippu maksaa kaksi euroa. 

Meditointia Benalmadenan stupassa

Benalmádean stupassa järjestetään meditointikursseja tiistaisin ja perjantaisin kello 18. Ne ovat ilmaisia, mutta pientä lahjoitusta suositellaan.

Joka sunnuntai kello 18 stupassa pidetään konferensseja ja luentoja tiibetiläisen buddhismin filosofiasta. Löydät lisätietoja sivun lopussa olevan linkin takaa. 

Muista suorittaa seuraavanlainen käytäntö samalla kun tutustut stupaan. Jos kävelet stupan ympäri myötäpäivään, buddhalaisen perinteen mukaan toiveesi käy toteen. Ainahan sitä voi toivoa!

Saapumisohjeet stupalle

Benalmadenan stupa

Kun ajaa pitkin A7-moottoritietä, Benalmádenan stupa tulee hyvin nopeasti näkyviin tien vieressä. Tässä vaiheessa on kuitenkin mahdollista että olet jo ajanut poistumistien ohi. 

Autolla: Jos tulet Málagasta Benalmádenaan A7-moottoritietä, sinun tulee poiketa poistumistien numero 217 kohdalla moottoritieltä. Jatka sitten Benalmádena Pueblon suuntaan, joka on viitoitettu näkyvästi. Tie kulkee aivan stupan vierestä, sitä ei voi olla huomaamatta. 

Junalla: Jos tulet junalla Málagasta tai Fuengirolasta, jää pois Benalmádena - Arroyo de la Mielin asemalla. Aseman edessä on linja-autopysäkki, josta sinun tulee nousta Benalmádena Pueblon linja-autoon ja jää pois Estupa Tibetana-pysäkin kohdalla. Stupa sijaitsee sen vieressä. 

Linja-autolla: Benalmádena Costalta, Mijasista ja Torremolinosista lähtee linja-autoja Benalmádena Puebloon. Löydät lisää tietoa linjoista alla olevien linkkien takaa. 

M103 - Benalmadena-Nueva Torrequebrada
M112 - Málaga-Mijas
M121 - Torremolinos-Benalmádena-Mijas
M126 - Benalmadena- Torremolinos

Osoite

Estupa de la Iluminación en Benalmádena
29639 Benalmádena Pueblo
Puhelinnumero: +34 952 56 9662
Kotisivu

Kartta Benalmádenan stupasta