Benalmadenan rannat - Playa Tajo de la Soga / Playa Carvajal

Benalmadenan ja Fuengirolan asukkaat tapaavat väitellä usein siitä, kummalle kaupungille kauniit Playa Tajo de la Sogan ja Playa Carvajalin rannat kuuluvat, sillä ne sijaitsevat aivan kaupunkien rajalla.

Molemmat näistä kuuluu suosikkirantoihimme alueella. Niiden lähistöltä löytyy lukuisia hyviä ravintoloita sekä alueen suosituimpia rantabaareja. Näiden rantojen lisäksi alueella on myös muita kauniita rantoja, joita on esitelty Costa del Solin rantaoppaassamme

Playa Tajo de la Soga / Playa Carvajalin rannat

Playa Tajo de la Sogan ranta, Benalmadena

Playa Tajo de la Soga on yksi Benalmadenan koskemattomimmista rannoita ja se sijaitsee aivan Playa Carvajalin vieressä. Vaikka rannat ovat lähes kiinni toisissaan, ovat ne silti hyvin erilaisia. Tajo de la Sogalla ei ole ollenkaan palveluita ja tarjoaa Carvajalia paljon yksityisemmän ilmapiirin. Carvajal taas on meluisampi, elävämpi ja ruuhkaisempi auringonpalvojien suosima ranta. 

Molemmilla rannoilla hiekka on tummaa ja Tajo de la Sogan vesi on Carvajalia paljon kirkkaampaa. Molemmat rannat ovat noin 750 metriä pitkät ja rannan aallot verrattain lempeitä, tehden molemmista suositun rantakohteen lapsiperheiden keskuudessa. 

Playa Tajo de la Sogan ranta, Benalmadena

Pääsy rannoille on hieman vaivalloista. Playa Tajo de la Sogalle pääsee ainoastaan laskeutumalla portaita pitkin alas rannalle, jonka vuoksi sitä ei suositella liikuntaesteisille. Playa Carvajalin edessäkään ei kulje tavanomaista rantabulevardia, vaan rannalle kävellään hiekkatietä pitkin alas. 

Palvelut

Playa Tajo de la Soga - Carvajalin ranta, Benalmadena

Playa Tajo de la Sogalla on ainoastaan kaksi yleistä suihkupistettä, mutta aivan kivenheiton päässä sijaitsevalta Playa Carvajalilta löytyy lisää yleisiä palveluja. Playa Carvajalilta löytyy valtava valikoima eri vesiurheilumahdollisuuksia, kuten vesijettivuokrausta, vesipyöriä, banaaniveneajeluja tarjoavia yrityksiä sekä mahdollisuuksia vuokrata vesiurheiluvälineitä. Ranta on täynnä vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja ja kesäaikaan paikalla päivystää hengenpelastajien partio. 

Playa Carvajalilla voi myös nauttia tasokkaasta hieronnasta rannalla noin 20-30 euron hintaan. Rannalla on erityinen aktiviteettialue nimeltään El Rincón de María, jossa voi pelata erilaisia lautapelejä ja muita lapsiperheille suunnattuja leikkejä. 

Ehkä koko Costa del Solin parhain rantabaari - La Cubana

La Cubanan rantabaari, Playa Carvajal

Paikallisten huulille tulee Playa Carvajalista puhuttaessa välittömästi La Cubana, rannalla sijaitseva legendaarinen rantabaari. Tämä pieni paikka houkuttelee rannalle valtavan määrän ihmisiä ja varsinkin viikonloppuisin lähes poikkeuksetta joutuu pöytäpaikkaa odottamaan tuntitolkulla. Baarin vetonaula on tietenkin loistava ruoka, rento ilmapiiri ja iloinen henkilökunta. 

La Cubanan ruokalista on hyvin lyhyt ja ytimekäs. Annokset valmistetaan tuoreista raaka-aineista ja varmasti jokaiselle löytyy jotain. Kasvissyöjille löytyy herkullisia vaihtoehtoja ja jopa vegaanit pääsevät herkuttelemaan loistavalla hummuksella ja quinoa-salaatilla. Ideaalein tapa ruokailla La Cubanassa on pyytää montaa eri lajiketta jaettavaksi suuremmalle ryhmälle. Suosittelemme tilaamaan vaikka salaatin (9-10 euroa), wokatun rapupastan, nautaa tai kanaa curry-kastikkeessa tai päivän kala-annoksen, joka tarjoillaan basmati-riisin kanssa. Kasvisruokailijat voivat herkutella vaikka vege-wrapeilla (9-10 euroa).

Palvelu La Cubanassa on aina loistavaa. Nuorekas, energinen ja puhelias henkilökunta on todellakin paikan yksi vahvoista valttikorteista. Vaikka aurinko porottaa ja lämpötilat käyvät tuskallisen kuumaksi, on henkilökunta aina loistavalla päällä. Paikan sisustus on hauskan retro ja värikäs. Ja varpaat voi upottaa vilvoittavaan hiekkaan pöydän alle, tietenkin!

Saapuminen paikalle

Rannoille pääsee helposti paikallisella linja-autolla M120 (Benalmadena - Fuengirola) tai vaihtoehtoisesti autolla. Jos saapuu rannoille Malagan suunnalta, kannattaa valita vanha rannikkotie MA-21, joka muuttuu ensin Avenida Antonio Machadoksi ja myöhemmin Carretera de Cadiziksi. Kun ajetaan kohti Fuengirolaa, ajetaan lukuisien liikenneympyröiden ohi. Kun vastaan tulee liikenneympyrä, jonka lähellä lukee "Fuengirola", josta käännytään oikealle ja saavutaan lähes heti Playa Carvajalille. Pysäköinti saattaa olla haasteellista viikonloppuisin, mutta yleensä ottaen paikkoja on runsaasti. 

Playa Tajo de la Soga sijaitsee saman liikenneympyrän vieressä ja sen pysäköintialue on ympyrästä oikealla.