Benalmadenan rannat - Playa Malibu / Playa Arroyo Hondo / Playa Bonita

Benalmádenan kaunis kolmikko Playa Malibu, Playa Arroyo Hondo sekä Playa Bonita kuuluvat alueen parhaimpiin rantoihin. Rantakolmikko sijaitsee aivan Benalmadenan keskustassa, tehden siitä erityisen suositun Benalmadenassa lomaileville matkailijoille. Rantojen alkupää sijaitsee El Embarcadero-ravintolan alapuolella, Playa Bonita-hotellin takana. 

Täydellinen rantakokoelma: Malibu, Arroyo Hondo ja Bonita

 Playa Malibu, Playa Arroyo Hondo, Playa Bonita, Benalmadenan parhaat rannat

Rantaviivalla on siis kolme eri rantaa vierekkäin. Playa Arroyo Hondon länsipuolella sijaitsee Playa La Viborilla ja itäpuolella Playa Torremuelle. Rantoja suojaa aallonmurtajien rivistö ja rauhalliset aallot sopivat loistavasti myös pikkuisille uimareille. Rannalla parveilee matkailijoiden lisäksi paljon paikallisia perheitä varsinkin viikonloppuisin. 

Rantakolmikko on yhteensä 610 metriä pitkä ja 15-20 metriä leveä riippuen paikasta. Rannan hiekka on tummaa ja vedessä on jonkun verran kivenjärkäleitä, joten kannattaa noudattaa varovaisuutta uimaan mentäessä. 

Playa Arroyo Hondon ranta, Benalmadena

Palvelut

Toisin kuin useimmille alueen rannoille, näille ei pääse suoraan edessä kulkevalta rantabulevardilta. Tämän vuoksi mikään rannoista ei sovi liikuntaesteisille

Rannoilta löytyy kattava palveluiden valikoima, kuten yleiset suihku- ja wc-tilat sekä aurinkotuolien ja -varjojen vuokrauspisteet. Rannat pidetään puhtaana ympäri vuoden ja niiden varrelta löytyy lukuisia jätepisteitä. 

Jos päättää saapua rannoille autolla, voi sen jättää vaivattomasti El Embarcaderon ravintolan vieressä olevalle pysäköintialueelle. Rannoille saattaa kerääntyä valtavasti väkeä varsinkin kesäaikaan, jolloin kannattaa saapua ajoissa paikalle. 

Rannoilla on lukuisia ravintoloita ja chiringuito-rantabaareja. El Embarcadero on yksi alueen suosituimmista ravintoloista johtuen sen loistavasta sijainnista ja häikäisevän kauniista näköalasta. Ravintola tarjoilee paikallisia herkkuja, kuten tuoretta kalaa, äyriäisiä ja loistavia liharuokia. 

Jos ruuan sijaan kaipaa loistavia cocktaileja, Malibu Bar on siihen loistava vaihtoehto. 

El Parador II on toinen suosittu ravintola, joka on erikoistunut tuoreisiin kala- ja äyriäisruokiin. Lounasaikaan paikka täytyy niin paikallisista kuin matkailijoistakin, jotka saapuvat maistelemaan ravintolan kalaherkkuja rantapäivän lomassa. Hinnatkaan eivät päätä huimaa. Kuten espanjalaiset tapaavat sanoa osuvasti, ravintola on bueno, bonito y barato (suom. hyvä, kaunis ja halpa). 

 Ravintola El Embarcadero, Playa Malibun ranta, Benalmadena

Saapumisohjeet rannalla

Rannoille pääsee helposti paikallisella linja-autolla (M120 - Benalmadena - Fuengirola) tai vaihtoehtoisesti autolla. Kuten mainittu, pysäköinti ei yleensä tuota ongelmia.

Jos saapuu rannoille Torremolinosin/Malagan suunnalta, kannattaa valita vanha rannikkotie MA-21, joka muuttuu Avenida Antonio Machadoksi ja sen jälkeen vielä Carretera de Cádiziksi ennen Benalmadenaan saapumista. Kun seuraa Fuengirolan tienviittoja, kulkee ensin lukuisien liikenneympyröiden ohi. Juuri vasemmalle jäävän Torrequebradan Casinon jälkeen tulee vastaan Torremuellen poistumistie, josta jatketaan suoraan liikenneympyrään ja sen jälkeen käännytään vasemmalle tunneliin. Tunnelin jälkeen tulee vastaan vielä yksi liikenneympyrä, jonka jälkeen jatketaan Avenida de la Armadaa pitkin aina Hotel Playa Bonitalle asti. Auton voi jättää joko alueen pysäköintipaikalle tai kadulle mahdollisuuksien mukaan.