Benalmadenan rannat - Playa La Viborilla

Playa La Viborilla on todellinen helmi keskellä vilkkainta Costa del Solin matkailija-aluetta. Palmupuiden ja pienen metsän piilossa sijaitseva La Viborilla on ehdottomasti Benalmádenan kaunein ranta

Tietoa La Viborillan rannasta

Playa La Viborillan ranta, Benalmadena

La Viborilla on verrattain pieni ranta, mutta toisaalta sen pieni koko lisää sen viehätysvoimaa entuudestaan. Ranta on ainoastaan 100 metriä pitkä ja 10-15 metriä leveä riippuen rannan kohdasta. Näin ollen pitkiä, silmäänkantamattomia rantoja kaipaavien kannattaa suunnata  mielummin vaikka läheiselle Playa Santa Analle

Playa La Viborilla on luonnon äheisyyttä ja vedenalaista maailmaa arvostavien ranta. Rannan vedessä vilahtelevat snorkkelit ovat tuttu näky ja ajoittain rannalla parveilee myös sukeltajia. 

Playa La Viborillan ranta, Benalmadena

La Viborillaa ympäröi metsän lisäksi korkeat kalliot, jotka tekevät rannan tunnelmasta vieläkin yksityisemmän ja hetken voisi luulla loikoilevansa Karibian pienellä paratiisirannalla. Ainoastaan andalusialainen kasvisto ja rannan sorahiekka muistuttavat auringonpalvojia todellisesta sijainnista. 

La Viborillan vesi on lähes aina tyyni ja aallot lempeitä, joiden vuoksi ranta on Benalmadenassa lomailevien perheiden suosiossa. 

Rantaa reunustavien jyrkänteiden välistä löytää pikkuisia poukamia, joille pääsee laskeutumalla kallioita alas rannalle. 

Palvelut

Playa La Viborillan ranta, Benalmadena

Kuten kaikilla muillakin Benalmadenan rannoilla, myös La Viborillalla on kaikki tarvittavat palvelut käden ulottuvilla. Rannalta löytyy yleiset suihku- ja wc-tilat sekä aurinkotuolien ja -varjojen vuokrauspisteet. Ranta myös siivotaan säännöllisesti. 

Palmupuiden keskeltä löytyy rannan ainoa ravintola, Restaurante La Viborilla. Ravintolasta avautuu upea näköala rannalle ja erityisesti auringonlaskun aikaan ravintola täyttyy cocktaileja siemailevista nautiskelijoista. Ravintola tarjoaa paikallisia herkkuja, kuten tuoretta kalaa ja paellaa. Hintataso on hieman normaalia korkeampi, mutta esimerkiksi savustetut sardiinit maksavat 6 euroa ja paella 12,50 euroa. Ravintola tarjoilee myös kohtuuhintaista lounasta, menú del díaa. Kannattaa muistaa, että luottokorttia käyttäessä minimimaksu on 6 euroa. 

Benalmadenan loma-asunnoissa majailevat tarkan markan matkaajat voivat tottakai ottaa mukaan omat eväät ja nauttia niistä palmupuiden varjossa. 

Saapuminen La Viborillan rannalle

Kannattaa ottaa huomioon, että liikuntaesteisten on hankalaa saapua La Viborillalle johtuen rannalle vievistä, jyrkistä portaista. 

Rannalle pääsee paikallisella linja-autolla (M120 Benalmadena - Fuengirola) tai autolla. Pysäköinti harvoin tuottaa ongelmia, sillä rannan vieressä on tilava pysäköintialue. 

Jos saapuu autolla Torremolinosin/Malagan suunnalta, kannattaa ajaa vanhaa rannikkotietä (MA-21) pitkin, joka muuttuu juuri ennen Benalmadenaan saapumista Avenida Antonio Machadoksi. Torrequebrada Casinon jälkeen (vasemmalla) näkyy tienviitta "Nueva Torrequebrada" sekä liikenneympyrä, josta käännytään vasemmalle. Ranta tulee välittömästi vastaan alempana. 

Playa La Viborillan kartta