Nähtävyydet Benalmádenassa: Parque de la Paloma

Parque de la Paloma tai Paloma park sijaitsee aivan Benalmádenan ydämessä, Arroyo de la Mielissä. Noin 200 000 neliömetrin kokoinen puisto sijaitsee vain 300 metrin päässä rannasta. Parque de la Paloma on upea, Benalmádenan kaupungin rakentama viherkeidas joka aukaistiin yleisölle 1990-luvulla. 

Parque de la Paloma on niin matkailijoiden kuin paikallistenkin kestosuosikki ja Tripadvisor äänesti puiston yhdeksi Euroopan 25 parhaista puistoista vuonna 2014. Kyseiselle listalle ylsi tuona vuonna vain viisi espanjalaista teemapuistoa. 

Kun kävelee sisään Parque de la Palomasiin, meluisa ja vilkas turistien täyttämä rantaelämä tuntuu kaukaiselta ajatukselta. Pysy mukana, kerromme lisää! 

Parque de la Paloma

Parque de la Paloman puisto Benalmadenassa

Puisto vihittiin käyttöön vuonna 1995. Sen jälkeen siitä on tullut kävelijöiden, perheiden piknik-päivien ja pariskuntien romanttisten hetkien viettopaikka. Parque de la Paloman puistoon voi lähteä pakoon ajoittain niin hektistä matkailukaupungin vilinää. Alueella sijaitsee myös valikoima erilaisia Benalmádenan loma-asuntoja, joita erityisesti suuremmat perheet vuokraavat. 

Lapsille paikka on erittäin rakas. Vuosien saatossa puistosta on tullut epävirallinen eläinten turvapaikka, jota kanit, riikinkukot, vuohet, emut, aasit ja muut eläimet asuttavat. Monet näistä eläimistä vaeltelevat puistossa vapaasti, joka on erityisesti perheen pienempien mieleen kun he saavat seurata niitä luonnossa. Kaupungista löytyy paljon tekemistä Benalmádenassa lomaileville perheille

Suuremmat eläimet, kuten vuohet, riikinkukot ja emut on tuotu puistoon ja Benalmádenan kaupunki pitää niistä huolta. Villit kanit, kanat, marsut ja hamsterit ovat ihmisen hylkäämiä ja ne ovat löytäneet puistosta uuden kodin. Vaikka ne elävät villinä puistossa, ovat ne silti hyvin tottuneita ihmisiin. Parque de la Paloman uusimpiin asukkaihin kuuluvat hellyyttävät aasit Milagros ja Dotty. 

Puistosta löytyy useita järviä ja niistä suurimmassa näkee ankkoja, joutsenia ja kilpikonnia. Järven ympäri voi kävellä tarkastellen sen lähiympäristöstä löytyviä eläimiä. Puistosta löytyy kioskeja, jotka myyvät pieniä siemeniä joita voi syöttää eläimille. Lähellä sijaitsee myös yksi Benalmádenan suosituimmista nähtävyyksistä, Euroopan suurin Stupa

Kaktuspuisto eli Jardin de Cactus

Parque de la Palomassa sijaitsee myös koko Euroopan laajin valikoima kaktuksia. Tätä osaa puistosta kutsutaan kaktuspuistoksi, eli Jardin de Cactusiksi

Kaktuspuistossa on yli 2000 kaktusta jotka edustavat 450 eri lajia. Kasvit on huolellisesti merkitty nimi- ja alkuperätiedoin. 

Kaktuksia Parque de la Palomassa, Benalmadenassa

Puistosta löytyy pienempi järvi aivan kaktuspuiston vierestä. Tämä hieman syrjäisempi ja hiljaisempi paikka on puiston ujoimpien eläinten lempipaikkoja, kuten riikinkukkojen ja joutsenten. 

Parque de la Palomasta löytyy myös puiden puisto, Parque de los Arboles. Siellä voit nähdä paljon erilaisia puulajeja ja kasveja, joista suurin osa on tuotettu Afrikasta. 

Parque de la Paloman pupu Benalmadenassa

Puistosta löytyy kaksi leikkipuistoa, joista suurempi sijaitsee aivan puiston korkeimmalla kohdalla. Pienemmät viettävät puistossa ratkiriemukasta aikaa laskien leikkikenttien liukumäissä ja kiipeillen viidakkopuissa.

Parque de la Paloma, Benalmadena

Puiston polut ovat siistit ja niitä pitkin on helppo kävellä lastenvaunujen kanssa. Kaiken kaikkiaan puistossa on mukava viettää muutama tunti perheen kesken. Lisäksi kaikki tämä kauneus on ilmaista. 

Aktiviteetteja Parque de la Palomassa

Parque de la Paloma, Benalmadena

Parque de la Paloma on yksi Costa del Solin parhaimpia juoksupaikkoja ja puistoon on tuotu erilaisia ulkoilma-kuntolaitteita urheilijoiden iloksi. 

Parque de la Palomassa vuokrataan myös hauskoja hybridi-pyöräautoja kohtuuhinnoin. Pyörään mahtuu istumaan neljä matkustajaa ja vuokra-aika riittää hurauttamaan järven ympäri kolme kertaa.

Kahvilat, ravintolat ja piknik-paikat puistossa

Picnic en Parque de la Paloma

Parque de la Paloma tarjoaa loistavan ympäristön koko perheen piknik-retkelle. Perheiden lisäksi puistossa näkee paljon pariskuntia, jotka tulevat illan suussa viettämään romanttista aikaa kynttilän valossa. 

Puistosta löytyy useita kahviloita ja kioskeja, joiden hintataso on kohtuullinen. Moni puiston vierailija pysähtyy siellä nauttimaan kupin kahvia ja vaikka jäätelön.

Auditorium Baari, Parque de la Paloma

Kahvilat ovat erityisen suosittuja kesäkuukausina. Myös paikalliset tulevat kahvilaan nauttimaan hetken puiston hiljaisuudesta ja lukemaan vaikka päivän lehden. 

Saapumisohjeet Parque de la Palomaan

Parque de la Palomaan on helppo saapua autolla ja pysäköintitilaa on lähes aina runsaasti. 

Autolla Málagasta saapuvien kannattaa tulle A7-tietä pitkin ja poistua tienviitan 222 kohdalla (Benalmádena - Arroyo de la Miel).

Junalla tulevien tulee jäädä pois Benalmádena - Arroyo de la Mielin asemalla. 

Linja-autolla kulkevilla on paljon erilaisia vaihtoehtoja: 

  • linja 110 (Malaga - Benalmádena)
  • linja 120 (Torremolinos - Fuengirola)
  • linja L2, joka pysähtyy Selwo Marinassa tai Molinos de Vientolla
  • linja L1, joka pysähtyy Parque de la Paloman kohdalla

Aukioloajat

Puiston aukioloajat riippuvat sesongista. Talvisaikaan puisto on yleensä auki klo 9 - 22.00 ja kesäaikaan klo 9 - 23.00.  

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vierailu Benalmádenan perhospuistoon.

Parque de la Paloman kartta