Missä yöpyä Barcelonassa - parhaat paikat majoittumiseen

Barcelona on monen matkailijan suosikkikaupunki Euroopassa. On vaikea yrittää yksiselitteisesti selventää mikä kaupungissa vetoaa niin vahvasti matkailijoihin, sillä sen viehätysvoima koostuu monesta eri asiasta. Kaupungin tyrmäävä moderni arkkitehtuuri, sen lukuisat nähtävyydet ja lähes taianomainen tunnelma, joka leijuu sen historiaa pursuavien barrioiden kapeilla mukulakivikaduilla ovat pääsyitä Barcelonan loputtomalta tuntuvaan suosioon. Toisaalta näin upeita, urbaaneja rantoja on vaikea löytää toisesta eurooppalaisesta metropolista. 
 
Kiersimme kaupunkia alue alueelta löytääksemme parhaat paikat missä yöpyä Barcelonassa. Mukana kohteita perheille, isommille ryhmille, budjettimatkaajille ja luksuslomailijoille. Tässä kattava oppaasi Barcelonan parhaimpiin alueisiin!
 
San Paun sairaala - Barcelona

Barcelonan vanhakaupunki

Barcinon muurien ympäröimä roomalaiskaupunki sijaitsi aikoinaan paikalla, jota kutsutaan tänä päivänä Ciutat Vellaksi eli Barcelonan vanhaksikaupungiksi. Kaupunkia ympäröivästä muurista ei ole enää jäljellä kuin muutama raunionpätkä, mutta sen sijaintipaikalla kulkee tänä päivänä Barcelonan kuuluisin katu: Las Ramblas.
 
Juuri vanhankaupungin kapeilla kaduilla, tunnelmallisissa kahviloissa ja vilkkailla aukioilla voi aistia Barcelonan kiehtovan taian. Goottilaiskortteli (Barrio Gótico) on Barcelonan vanhin alue, jonka kapeiden katujen labyrintti, ikivanhat kivirakennukset ja roomalaiset monumentit suoranaisesti henkivät kaupungin historian huumaavaa havinaa. Vanhassakaupungissa sijaitsevat nähtävyydet kuten Barcelonan katedraali, Auguston temppeli, Plaza del Reyn ja Plaza del Pin aukiot sekä Barcelonan suuri synagoga kuuluvat kaupungin suurimpiin aarteisiin. Varaamalla loma-asunnon goottilaiskorttelista pääsee parhaiten nauttimaan tämän maagisen alueen kiehtovasta vetovoimasta.
 
Barcelonan keskusta
 
Vilkkaan Via Laietanan toiselta puolelta taas löytyy Barcelonan kaunis keskiaikainen Bornin kaupunginosa. Myös Bornin viehätysvoima piilee sen kapeissa kaduissa, tunnelmallisissa kahviloissa ja viehättävissä pikkuaukioissa. Bornin parhaimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Santa Maria del Marin upea kirkko, katalonialaisen musiikin palatsi, Ciutadellan puisto, Arco del Triunfon voitonkaari sekä Picasson, suklaan ja maailman kulttuurien museot. 
 
Kun suuntaa goottilaiskorttelista Las Ramblasin toiselle puolelle, saapuu kaupungin monikulttuurisimmalle alueelle Ravaliin. Ravalissa kannattaa käydä ihailemassa San Paun sairaalan upeaa sisäpihaa puutarhoineen sekä vierailulla Sant Antonin modernissa kauppahallissa. Täällä sijaitsevat myös Barcelonan kuuluisat nykyajan kulttuurin keskus (CCCB) sekä modernin taiteen kehto MACBA. 
 
Barcelonan vanhassa kaupunginosassa on helppo kulkea kävellen ja myös siksi matkailijat usein majoittuvat Barcelonan keskustaan
 
Barcelonan katedraali

Parhaat paikat majoittumiseen nähtävyyksien äärellä

Barcelonan nähtävyyksiä löytyy niin keskustan alueella kuin kaupungin laitamillakin, jonka vuoksi harvoin muutama päivä riittää niiden tutkimiseen. Jos haluaa majoittua lähelle parhaimpia nähtävyyksiä, Eixamplen kaupunginosa on loistava vaihtoehto. Eixamplesta löytyy esimerkiksi Barcelonan maamerkki Sagrada Familian katedraali, jonka valmistumiseen odotetaaan menevän vielä pitkälti yli kymmenen vuotta. Siitä huolimatta Gaudín ajaton mestariteos on nähtävä ja vierailu katedraalin sisällä myös suositeltavaa. 
 
Eixamplessa sijaitsee myös matkailijoiden keskuudessa hieman tuntemattomampi nähtävyys San Paun sairaala, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin arkkitehtuurinsa ansiosta. Lähellä sijaitsevat myös Gaudín hätkähdyttävät Casa Batllón ja Pedreran rakennukset Passeig de Gracian kadulla sekä upea Plaza de Españan aukio, jonka suihkulähdeshow valoineen kuuluvat kaupungin suosittuihin nähtävyyksiin. Plaza de Españan edessä kohoava taianomainen Montjuïcin kukkula taas tarjoaa häikäisevät maisemat kaupungin yli Barcelonan satamaan asti. Majoittuminen Plaza de Españan läheisyydessä on hyvä idea niille, jotka haluavat tutkia kaupungin nähtävyyksiä kätevästi kävellen. 
 
Sant Paun sairaala Barcelonassa
 
Suosittelemme vierailemaan Gaudín Parc Güellin puistossa, jonka taiteilija itse suunnitteli ja johon hän rakennutti kreivi Eusebi Güellille hulppean asuintalon. Upeiden yksityiskohtien lisäksi puistosta avautuu upea näköala yli Barcelonan aina merelle asti. Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva maisema-arkkitehtuurin mestariteos kuuluu Barcelonan suosituimpiin nähtävyyksiin ja siellä sijaitsevaa Gaudín liskoveistosta puiston sisäänkäynnin edessä pidetään koko kaupungin symbolina. Güellin puiston läheiset alueet ovat myös parhaita paikkoja yöpymiseen Barcelonassa, sillä metro kulkee alueelta kätevästi kaupungin muille keskeisille alueille. 
 
Jalkapallojoukkue Barçan kotistadion Camp Nou kuuluu jokaisen urheilun ystävän suosikkinähtävyyksiin kaupungissa. Stadion sijaitsee kaupungin laitamalla, mutta sinnekin pääsee helposti metrolla. Jos suuntaa Barcelonaan urheilumatkalle, majoittuminen Camp Noun stadionin lähelle on hyvä vaihtoehto. Stadionin lisäksi alueella on lukuisia urheilukapakoita, joihin voi istahtaa seuraamaan ajankohtaisia urheiluohjelmia lasillisen äärelle.  
 
Barcelonan sairaala

Rantaloma Barcelonassa - parhaat yöpymispaikat

Vain harvassa Euroopan kaupungissa pääsee nauttimaan niin hyvin vilkkaan metropolin tunnelmasta ja silmänkantamattomiin jatkuvista rannoista kuin Barcelonassa. Barcelonan yli 4 kilometriä pitkä rantakaistale alkaa aivan keskustan edestä, muutaman minuutin kävelymatkan päässä Las Ramblasilta. Kaupungin päärantojen kuten Barcelonetan lähellä majoittuvat pääsevät rantojen lisäksi helposti kävellen Las Ramblasille ja muualle keskustaan. 
 
Poble Nou on toinen loistava alue lähellä Barcelonan rantoja. Alue on auringonpalvojien lisäksi kulinaristien suosiossa, sillä Poble Nousta löytyy tämän hetken trendikkäimmät ravintolat kaupungissa. 
 
 Pyöräilyä Barcelonetan rannalla

Parhaat paikat Barcelonassa perheille

Vaikka Barcelona on vilkas ja suuri, sopii se silti loistavasti myös lapsiperheiden lomakohteeksi. Kaupunki on täynnä kävelykatuja, rauhallisia aukioita, museoita ja suuria puistoja. 
 
Viehättävässä Gracian korttelissa voi vieläkin tuntea pienen kylän kodikkaan tunnelman. Paikalliset tervehtivät tuttavallisesti toisiaan ja aukioilla parveilee espanjalaisperheitä lapsineen. Perheiden kannattaa vuokrata loma-asunto Gracian läheisyydestä ja lähteä tutkimaan alueen nähtävyyksiä kävellen. Graciasta löytyy upeita pikkuliikkeitä, kansainvälisiä ravintoloita ja aukioita, joille autoilla ei ole asiaa. 
 
Parc Guellin puisto, Barcelona
 
Gracian lisäksi Eixamplen alue soveltuu lapsiperheille. Valtavan kokoisen Eixamplen rajojen sisältä löytyy lukuisia kaupungin parhaimpiin kuuluvia nähtävyyksiä. Täältä löytyy myös suuria aukioita ja puistoja, joissa lasten voi antaa temmeltää ja tutkia turvallisin mielin. Eixamplessa vanhempien silmää taas ilahduttaa Barcelonalle perinteinen moderni ja tyylikäs arkkitehtuuri.
 
Eixamplesta löytyy mukavasti ravintoloita ja baareja joista koko perhe löytää mieleistä purtavaa. Eixamplen alue on myös rauhallisempi kuin esimerkiksi goottilaiskortteli ja Bornin alue, joten täällä pääsee nauttimaan hiljaisemmasta kaupunkilaiselämästä keskellä kauneinta Barcelonaa. Suosittelemme Eixamplessa majoittuville perheille vierailua Barcelonan yliopiston vanhassa rakennuksessa, jonka sisäpiha puutarhoineen hurmaa hiljaisuudellaan ja kauneudellaan. 
 
El Ravalin kaupunginosa Barcelonassa

Edulliset majoitusvaihtoehdot Barcelonassa

Kuten arvata saattaa, Barcelonan kalleimmat alueet ovat myös kaupungin suosituimpia matkailijakeskittymiä. Siitä huolimatta myös näiltä alueilta voi löytää kohtuuhintaisia ruokailupaikkoja jos tekee hyvän tutkimustyön ennen matkaa. Jos kukkaron nyörit ovat tiukalla, kannattaa välttää vilkkaimpia alueita kuten Las Ramblasia sekä keskeisempien alueiden kuten goottilaiskorttelin ja Bornin aukioiden ravintoloita. 
 
Barcelonan edullisemmat majoitusvaihtoehdot löytyvät kaupungin keskustan rajojen ulkopuolelta. Edullisempia alueita ovat esimerkiksi Nou Barris, joka sijaitsee vehreän Collserolan puiston vieressä ja loistavien kulkuyhteyksien äärellä. Nou Barrisin loma-asunnot ovat kohtuuhintaisia ja alueen ravintolat edullisia. 
 
Edullisempaa majoituspaikkaa etsivät voivat myös yöpyä Barcelonan ulkopuolella. Esimerkiksi majoittuminen Hospitalet de Llobregatissa on huomattavasti edullisempaa kuin Barcelonassa ja sieltä pääsee nopeasti julkisilla kulkuvälineillä kaupunkiin. 
 
El Nacional Barcelona

Luksusmajoitusta Barcelonassa

Luksusmatkailija löytää valtavan määrän tasokkaita majoitusvaihtoehtoja Barcelonassa. Kaupunki onkin äveriäämpien matkailijoiden suosikkikohteita, sillä kaupungissa on valtavasti ostosmahdollisuuksia sekä esimerkiksi yli 30 Michelin-ravintolaa. Niistä maineikkaimmat ovat kansainvälisten kokkien Martín Berasateguin (Restaurante Lasarte) ja Albert Adriànin (Restaurante Pakta) johtamia gourmet-taivaita. 
 
Passeig de Gracia on Barcelonan kansainvälisen muodin kehto. Vilkkaan ostoskadun varrelta löytyy muun muassa Chanelin, Burberryn, Valentinon ja Manolo Blahnikin liikkeet. Luottokorttia voi höylätä myös kadulla sijaitsevassa, tasokkaassa El Nacionalin ravintolasssa, jossa pääsee nauttimaan loistavia paikallisia herkkuja upeassa miljöössä. Päivän voi päättää (tai illan aloittaa) Passeig de Gracian trendikkäillä terasseilla cocktailin äärellä ihaillen upeaa näköalaa yli kaupungin. Parhaimpia kattoterasseja ovat La Dolce Vista, La Blue View ja Alaire Terrace Bar.
 
Terassi josta näköala Passeig de Gràcialle Barcelonassa
 
Suosittelemme myös VIP-loungen varaamista kaupungin suosituimmista yökerhoista. Esimerkiksi pintaliitäjän unelmapaikka Shoko sijaitsee rannalla ja kivenheiton päässä Villa Olímpica de Barcelonan loma-asuntoalueesta. Myös Carpe Diem Loungen arabityylinen terassi balilaisine aurinkotuoleineen vetoaa kaupungin äveriäämpään juhlakansaan. 

Juhlia kellon ympäri Barcelonassa

Barcelonan parhain bilealue löytyy kaupungin satamasta, Villa Olímpicasta. Täältä löytyy jo mainittu Shoko, joka soittaa viimeisimpiä housen, funkin ja hip hopin hittejä sekä R&B-:tä ja housea tykittävät kolmen tason Opium- ja Catwalk-yökerhot. 
 
Goottilaiskorttelista löytyy loistavia baareja kuten Sidecar ja Jamboree, joihin voi saada etukuponkeja Las Ramblasilla päivystäviltä sisäänheittäjiltä, joilta voi myös saada hyviä matkavinkkejä Barcelonan yöelämään.
 
Bornin yöelämä eroaa hieman kaupungin muusta yöelämästä. Alueelle saavutaan yleensä nauttimaan sen loistavasta tapas-ravintoloiden tarjonnasta muutaman lasillisen äärelle. Suosituimpiin baareihin kuuluvat El Bar Rubí, Champañería sekä Princesa 23. Yökerhoista suosituimpia ovat Magic Club ja Bar Cactus Born. Ravalin alueelta löytyy samantyylistä rentoa, boheemia tunnelmaa esimerkiksi Marsellan, Big Bang Barin (pääasiassa jazz- ja soul-musiikkia) ja Manchesterin baareista. Yöpyminen Ravalin alueella takaa kätevän saapumisen oman peiton alle pitkän yön jälkeen. 
 
Sala Apolo

Barcelonan paras tunnelma löytyy Gaixamplesta

Barcelonan lukuisien LHBT-juhlien, teemabileiden ja yökerhojen valtavan valikoiman ansiosta kaupungista on tullut yksi gay-ystävällisimmistä kaupungeista maailmassa. Samalle tasolle yltävät kaupungit kuten Amsterdam ja San Francisco. 
 
Barcelonan sallivin ja mukavin tunnelma löytyy Antigua Esquerra del Eixamplen eli Gaixamplen alueelta. 
Balmesin, Comte d’Urgellin, Gran Via de Les Cortsin ja el Carrer d’Aragón katujen ympäröimä Gaixample on täynnä LHBT-väelle suunnattuja vilkkaita baareja, pubeja ja yökerhoja. Tunnelma on villi ja vapaa - myös heterot viihtyvät alueella loistavasti sen ystävällisen ilmapiirin ansiosta. 
 
Gaixample (tai tuttavallisemmin Gayxample) ei ole kuitenkaan ainoa alue, jolta löytyy gay-ystävällisiä juhlapaikkoja. Myös suositulta Ravalin alueelta löytyy jatkuvasti enemmän LHBT-juhlia ja sateenkaaribaareja. Esimerkiksi Sala Apolossa juhlitaan kerran kuussa ilmaisia Churros con Chocolate-bileitä ja myös Euroopan yksi tärkein gay-festivaali Circuit Festival järjestetään juuri Ravalissa.
 
Konsertteja El Bornissa, Barcelonassa

Barcelonan turvallisimmat alueet

Yleisesti ottaen Barcelona on turvallinen kaupunki, jossa voi huoletta liikkua kävellen tai julkisia kulkuvälineitä käyttäen mihin aikaan tahansa. Suositeltavaa on silti pitää erityisen hyvää huolta lompakosta ja käsilaukusta, sillä taskuvarkaita kaupungissa on valtavan paljon. 
 
Keskustan alue kuuluu kaupungin turvallisimpiin, tosin iltaisin varsinkin sataman alueella juhlatunnelma saattaa joltain lähteä lapasesta. Jos haluaa yöpyä lähellä keskustaa meluttomalla alueella, kannattaa majoittua Eixampleen tai Graciaan, jotka ovat Barcelonan turvallisimpia alueita. 
 
Myös Sarrià-Sant Gervasin alue kuuluu Barcelonan turvallisimpiin. Alue sijaitsee lähellä Collserolan luonnonpuistoa, Tibidabon teemapuistoa ja kauaksi erottautuvaa pyhän sydämen temppeliä. Tämä alue aikoinaan ei edes kuulunut Barcelonaan vaan se oli siitä erillinen kylä. Tänä päivänä kukkulalle voi kavuta rauhoittumaan, patikoimaan ja ihailemaan ympäröivää maisemaa. Sarriá-Sant Gervasin loma-asunnot sijaitsevat rauhallisella alueella, hyvien kulkuyhteyksien äärellä. 
 
Parque de la Tamaritan puisto

Näitä alueita suosittelemme välttämään

Barcelonassa on muutamia katuja (ei niinkään alueita) joita suosittelemme välttämään Barcelonan lomalla ikävien sattumien varalta. Turvattomammat Barcelonan alueet sijaitsevat kaupungin laitamilla, joissa poliisin ja valvovien turvamiesten läsnäoloon ei voi luottaa. Näiden alueiden levottomuuteen on kuitenkin jo herätty kaupungissa ja poliisiasemia on perustettu enemmän kattamaan myös kaupungin laitama-alueita. 
 
Levottomuus ja köyhyys kulkevat käsi kädessä eikä Barcelonakaan ole siinä poikkeus. Kaupungin köyhimmät alueet kuten Ciutat Meridiana, Vallbona, la Zona Franca ja Torre Baró ovat juuri turvattomampia alueita Barcelonassa. Suosittelemme ottamaan nämä alueet huomioon erityisesti kun miettii missä Barcelonassa kannattaa yöpyä edullisesti. Näillä alueilla majoituskin on epäilyttävänkin edullista. Suosittelemme myös välttämäään kaupungin keskustan puistoalueita yöaikaan.
 
Hospitalet de Llobregatissa tulee pyrkiä välttämään Sant Cosmen aluetta, joka on tunnettu yöaikaan tapahtuvista väkivaltarikoksista. Kuten todettu, jatkuvasti Barcelonassa panostetaan enemmän ja enemmän poliisivoimien ja resurssien lisäämiseen kaupungin katujen turvaamiseksi.

Romanttinen kaupunkiloma Barcelonassa

Barcelona tarjoaa täydelliset puitteet viettää aikaa kahden kesken. Moni pariskunta suuntaa kaupunkiin romanttiselle irtiotolle pitkäksi viikonlopuksi nauttien kaupungin loistavista ravintoloista ja pitkistä rannoista. Parhaimman näköalan auringonlaskulle tarjoaa Tibidabo sekä Katalonian kansallistaiteen museon terassi, jolla voi nauttia lasillisen viiniä upeissa maisemissa. 

Iltahämärän aikaan voi lähteä romanttiselle kävelylle kaupungin satamaan tai istahtaa tunnelmallisen Gracian kauniille aukioille lasilliselle. Pariskunnille suosittelemme majoitusta Bornissa, jonka tunnelmalliset ravintolat soittavat live-musiikkia ja iltaa voi jatkaa alueen sympaattisissa baareissa tai lähteä kävelylle läheiselle rannalle. 

Katalonian kansallistaiteen museon terassi

Näillä Barcelonan matkavinkeillä löytää varmasti mieluisan alueen majoittumiselle kaupungissa. Barcelona on upea kaupunkilomakohde, mutta kaupungin pitkät rannat ja valtava aktiviteettien määrä tekevät siitä myös loistavan perhe- ja rantalomakohteen. Eri kaupunginosilla on Barcelonassa oma, erityinen tunnelmansa ja viehätyksensä ja niistä erityisesti vanhankaupungin Raval, Born ja goottilaiskortteli kuuluvat kaupungin suosituimpiin alueisiin lukuisine nähtävyyksineen. Näiden lisäksi Barcelona on yksi maailman suosituimmista kulttuuri- ja huvikaupungeista, joissa myös gay-matkailijat viihtyvät. Tehtävää ja nähtävää siis riittää loputtomiin!

Lähde tutustumaan sykkivään, vastakohtien Barcelonaan ja ymmärrät pian miksi niin moni löytää sinne aina tiensä takaisin. 

Heräsikö mielenkiintosi? Mitäpä jos varaisit näppärän lautan itsellesi kohteesta Barcelona? Varaa lippusi kohteesta Barcelona upeisiin paikkoihin kuten Ibiza ja Mallorca. Klikkaamalla Directferries.fi-linkkiä pääset selaamaan sopivia aikatauluja ja hintoja matkallesi.