Jouluvalojen loistoa Barcelonassa

Barcelonaa ei ihan heti luonnehtisi joulukaupungiksi - kunnes näkee sen upeat jouluvalot. Sen kadut, ostoskeskukset ja pikkuliikkeet suorastaan hukkuvat värikkääseen valoloistoon. Vaikka lunta ei olekaan, voi Barcelonassa päästä erinomaisesti joulumielelle. 

Barcelonan joulukadun avajaiset

Barcelona on todellakin "in". Tälläkin hetkellä tämä koko Euroopan suosikkikaupunki pitää paikkaansa yhtenä vierailluimmista matkakohteista. Barcelona valmistautuu siten myös jouluun hyvin näyttävin tavoin. Kaupungin jouluvalot, eli les llums de Nadal katalonian kielellä, valtaavat kaupungin jo hyvissä ajoin ennen joulukiireiden alkamista. Kaupungin pormestari sytytti juhlallisin menoin jouluvalot Sagrada Familian upealla kirkolla viime kuussa ja joulun aika julistettiin virallisesti alkaneeksi. 

Barcelonan jouluvalot

Taianomainen kukkula Montjuic

Barlona on todella taianomainen kaupunki, ja erityisesti kaupungin taustalla nouseva Montjuic-kukkula on todellakin vierailun arvoinen kohde. Montjuicilta avautuu lyömätön näkymä yli Barcelonan ja sieltä kaupungin jouluvalaistus pääsee oikeuksiinsa. Montjuicilla järjestetään myös joulun aikaan iltaisin ilmainen musiikkinäytelmä lapsille, joka on varmasti myös aikuisten mieleen. 

Vesi-musiikkinäytös Montjuicin kukkulalla Barcelonassa

Muuta nähtävää jouluisessa Barcelonassa

Sinun kannattaa ehdottomasti suunnata Barcelonan joulumarkkinoille, mikäli vierailet kaupungissa joulukuussa. Jouluisilta markkinoilta tarttuu matkaasi perinteisiä katalonialaisia käsitöitä pukin konttiin. Markkinoilta löydät myös katalaanien perinteisiä jouluhahmoja, eli tío nadaleja (joulusetiä). Tämä puuhalosta tehty joulutonttu hankitaan jokaiseen kotiin ja joulun aikaan sitä silitellään ja ruokitaan toivoen, että se jouluaattona "kakkaisi" paljon lahjoja kilteille lapsille.  

Joulu Barcelonassa,  Tio de Nadal, eli joulusetä

Barcelonan joulukuusi ja seimi

Barcelonan virallinen joulukuusi istutetaan Plaza Catalunyalle, josta löydät myös virallisen Jeesuksen syntymää esittävän teoksen Pessebren. Täällä viihdyt varmasti hetken aikaa ihaillen jouluista tunnelmaa ja kuunnellen kauniita joululauluja. 

Pessebre Plaza Catalunyalla

Lähde luistelemaan!

Mikäli muistit laittaa tarpeeksi vaatteita päälle, voit käydä viuhauttamassa muutamat piruetit Plaza Catalunyan jääpuistossa. Puolen tunnin luistelu maksaa 7 euroa ja lämmittää mukavasti. Luistelun jälkeen olet ansainnut kupposen kuumaa kaakaota ja annoksen lämpimiä churroja. Näitä tarjoavia kahviloita Barcelonassa riittää yllin kyllin. 

Sijainti isolla S:llä

Barcelonassa on yli 400 jouluvalaistettua kohdetta tänä vuonna, joten kannattaa varata aikaa tutustua kaupungin valoloistoon. Barcelonan keskustan tuntumassa löytyy paljon upeita vuokra-asuntoja, joista pääset helposti liikkumaan kaupungin keskustassa. 

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! Ja sama vielä hauskalla katalaanin kielellä: Bon Nadal i Feliç Any Nou!