Gluteenittomat ravintolat Barcelonassa

Gluteenittomat ravintolat


Gluteeni. Sana joka tuntuu olevan nyt kaikkien huulilla. Nykyajan nousevin ruokavaliotrendi kerää mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta keliaakikot joutuvat noudattamaan sitä mukisematta. Viljatonta ruokavaliota noudattaville oman keittiön tutusta lämmöstä lähteminen tuntuu usein ylitsepääsemättömältä, koska aina täytyy huolellisesti valita mitä suuhunsa sen ulkopuolella uskaltaa laittaa - saatikka sitten kotimaasta poistuessaan. 

Espanjan matkailijat ovat viime aikoina iloisesti yllättyneet siitä, miten loistavasti maan ravintolat ovat ryhdistäytyneet gluteenittomien asiakkaiden huomioimisessa. Erityisesti suuremmat kaupungit kuten valovoimainen Barcelona ovat todellisia keliaakikon herkkuaittoja, josta löytyy valtava määrä kekseliäitä ja herkullisia viljattomia herkkuja moneen makuun. 

Olemme koonneet yhteen Barcelonan kaupunki parhaimman valikoiman gluteenittomia annoksia tarjoilevia ravintoloita. Aluksi listallamme oli yli 170 ravintolaa, joista osa pääsi mukaan omaan kokemukseemme perustuen ja toiset taas lukeutuivat mukaan lyömättömien ruoka-arviointien perusteella. Kaikissa ravintoloissa on loistava valikoima gluteenittomia annoksia, jotka kuuluvat kaupungin viljatonta ruokavaliota noudattavien suosikkiherkkuihin. 

Valitsimme listallemme ravintolat, joiden gluteenittomat annokset tarjoavat keliaakikoille ainutlaatuisen ikimuistoisia ruokaelämyksiä Katalonian valovoimaisessa pääkaupungissa. Vaikka artikkelissamme mainitut annokset ovatkin määritelty gluteenittomiksi, on aina hyvä silti tarkistaa tarjoilijalta että asia todella pitää paikkansa

Kartta Barcelonan gluteenittomista ravintoloista

Alla olevasta kartasta havaitsee helposti että missä osassa Barcelonaa sitten majoittuukin, jotain gluteenittomia ravintoloita on aina kävelymatkan päässä. 


Kartan ravintolat on luokiteltu seuraavalla tavalla: 

 • Vaaleansininen merkintä - gluteeniton menu joka on tarkoitettu keliaakikoille
 • Oranssi - menu jossa gluteenittomat annokset on merkitty listaan
 • Vaaleanvihreä - menun annoksia voi pyytää myös gluteenittomana
 • Keltainen - pikaruokala

Jokaisen ravintolan kohdalla on lyhyt kuvaus siitä mitä se tarjoilee. Alla esittelemme omaan kokemukseemme perustuvat suosikkiravintolamme. 

Suosittuja gluteenittomia ravintoloita Barcelonassa

NOMO – romanttinen ravintola pariskunnille

Nomo-ravintola

Nomo on yksi Barcelonan suosituimpia japanilaistyylisiä ravintoloita sen maukkaiden gluteenittomien annosten ansiosta. Viljattomat annokset on merkitty selkeästi ravintolan listaan ja ravintolan henkilökunta on koulutettu tarkoin neuvomaan keliaakikkoja annosten valinnassa. Kannattaa heti alussa ilmoittaa gluteenittomasta ruokavaliosta tarjoilijalle, joka välittömästi hoksaa ottaa asian huomioon kaikessa. 

Ammattitaitoisen henkilökunnan lisäksi ravintolan moderni ja trendikäs sisustus viehättää vierailijoita. Lämpimästi valaistu tila ja rauhallinen ilmapiiri tekevät Nomosta loistavan ravintolan pariskunnille. Listalta löytyy herkullisia sushiannoksia sekä muutamia muita herkkuja gluteenittomille ruokailijoille. Hinnat ovat myös kohtuulliset ottaen huomioon ravintolan tason - henkilöltä illallinen maksaa noin 20-30 euroa. 

 • Osoite: Gran de Gràcia 13, 08012, Barcelona
 • Saapumisohjeet: Diagonalin (L3) metroaseman uloskäynniltä suunta kohti pohjoista Passeig de Gràcialle tai Fontanan metroasemalta (L3) kävellen Gran de Gràcialle. 
 • Kotisivu: http://www.gruponomo.com/en/restaurants/nomo/
 • Puhelinnumero: 934 15 96 22

Macrobiotic Zen – tasokasta ruokaa pienellä budjetilla

Macrobiotic Zen

Macrobiotic Zenistä lähtee harvoin nälkäisenä. Makrobioottisella filosofialla valmistettuja herkkuja tarjoileva kasvisravintola on suosittu myös siksi, että sen annoksissa ei käytetä ollenkaan luonnottomasti prosessoituja aineita. Zenin ruoka on terveellistä ja se saa usein aikaan todellisen energialatauksen asiakkaissa. Ainoa huono puoli on, että ravintola on auki ainoastaan lounasaikaan klo 13 - 16.00. Tästä huolimatta ravintolan edullinen lounas (10 euroa / kolme ruokalajia) kerää paikan täyteen päivittäin. Asiakkaat patistetaan suoraan keittiöön hakemaan annoksensa, jolloin he saavat itse mahdollisuuden sanoa kokille olevansa keliaakikko: “soy celiaco”.

Vaikka annokset ovat gluteenittomia, on ravintolan tiskillä tarjolla myös viljaa sisältäviä leivonnaisia. Keliaakikot voivat kuitenkin helposti seurata ruuan valmistusta avoimessa keittiössä, joka on varmasti parempi vaihtoehto kuin ruuan valmistus silmiltä suljetussa tilassa. 

 • Osoite: Carrer de Muntaner 12, 08011, Barcelona
 • Lähin metroasema: Universitatin metroasema (L1 and L2)
 • Puhelinnumero: 934 54 32 14 (varaus ei pakollinen)

En Ville – tasokkaita gastronomisia elämyksiä pienellä hinnalla

En Ville ravintola Barcelona

En Villen ilmapiiri on yksi ravintolan vahvimmista vetonauloista. Pehmeän jazzahtava tunnelma on yhdistetty kekseliäästi klassiseen ja samalla moderniin sisustukseen. Ruokaa voisi kuvailla parhaiten sanoilla chic ja elegantti. 

En Villen listan gluteenittomat annokset on merkitty selkeästi ja niitä löytyy kattava valikoima. Ranskalaistyylinen ruuanvalmistustapa ja kohtuuhintaiset annokset kerää paikalle paljon nuorta, trendikästä asiakaskuntaa, varsinkin lounasaikaan. Ravintola ei sijaitse tyypillisellä turistialueella, mutta senkin takia tämä Ravalin korttelialueen suosittu paikallisravintola on ehdottomasti vierailun arvoinen. 

 • Osoite: Carrer Doctor Dou 14, 08001, Barcelona
 • Lähin metroasema: Catalunya (linjat L1 ja L3)
 • Kotisivut: http://www.envillebarcelona.es/
 • Puhelinnumero: 933 02 84 67

Flax & Kale – ravitsevia herkkuja ruokahipstereille

Flax&Kale ravintola

Flax & Kalea on luonnehdittu usein Barcelonan parhaimmaksi ravintolaksi. Listan ekologisella filosofialla valmistetuista, superterveellisistä annoksista 80 prosenttia ovat kasvisruokia ja 20 prosenttia kalaherkkuja. Listan gluteenittomat annokset ovat merkitty asiallisesti ja menu löytyy englannin, espanjan ja katalaanin kielellä. 

Tarkoin valittu miinuksemme menee ravintolan henkilökunnalle. Hieman pöyhkeän ja itsetietoisen tuntuinen tarjoilija palveli meitä vahvalla ammattitaidolla - unohtaen asiakkaiden miellyttämisen jalon taidon. Myös ravintolan juomissa voisi olla parantamisen varaa. Tuorepuristetun, vajaan puolen litran lasin hinta on lähes viisi euroa ja sen ainoa vaihtoehto on tavallinen lähdevesi. 

Jos ei valitse kyseiseistä mehua annoksen kyytipojaksi, ruokailu lounasaikaan kustantaa kohtuulliset 13-15 euroa per henkilö. Annokset ovat kuitenkin täydellisyyttä hipovia ja terveellisiä ja ravintolan sisustus ja valoisa terassi tekevät paikasta todellisen elämyksen. 

Käytännön ohjeita keliaakikkojen ruokailuun Espanjassa

Keliaakikon kielikortti (Espanja)

Espanjassa keliaakikkojen erityisruokavalio on jo lähes kaikkien ravintoloiden arkipäivää. Keliaakikon kannattaa kertoa kielitaidottomalle tarjoilijalle olevansa keliaakikko: soy celiaco (kun kyseessä on mieshenkilö) ja soy celiaca (naishenkilö). "Soy" lausutaan [ˈsoi] ja celiaco [ˈse-li-a-ko]. On myös hyvä printata oheinen kortti mukaan matkalle, joka ei jätä tarjoilijalle epäilyksen häivää tilaajan gluteenittomasta erityisruokavaliosta. 

Jos löydät oman gluteenittoman suosikkiravintolasi Barcelonasta joka ei löydy tältä listalta, jätä kommentti alla olevaan viestikenttään.