48 tuntia Barcelonassa

Upea Barcelona houkuttelee matkailijoita ympäri maailman ja kohde on erityisen helppo eurooppalaisille, joille tarjotaan edullisia lentoja kaikista suurimmista kaupungeista. Tämän valovoimaisen lomakohteen ainoa ongelma on mahduttaa kaikki kaupungin tärkeimmät nähtävyydet lyhyeen 48 tunnin ajanjaksoon. 

Olemme koonneet tähän artikkeliin kaikki Barcelonan tärkeimmät nähtävyydet, jotta saisit suunniteltua parhaiten ikimuistoisen kaupunkilomasi eikä mitään oleellista jäisi väliin. Vamos a Barcelona!

Goottilaiskorttelin lumossa – Barrio Gótico

Barcelonan goottilaiskortteli 

Barcelonan kuuluisa goottilaiskortteli Barrio Gótico pitää sisällään historiaa, taidetta, upeita erikoisliikkeitä ja ennen kaikkea ainutlaatuisen tunnelman, jota saa muualta hakea. Kortteli on Barcelonan vanhin kaupunginosa ja myös sen historiallinen keskusta, jonka parhaimpiin nähtävyyksiin kuuluu mm. juutalainen kortteli ja roomalaisen muurin rauniot. Goottilaiskorttelin labyrinttimaiset, kapeat kujat jatkuvat kaupungin keskipisteeltä La Ramblan pääkadulta aina Via Laietanalle asti. 

Barcelonan aliarvostettu ylpeys – Casa Milá 

La pedrera, Barcelona

 

Barcelonan kaikki kalleimmat aarteet ovat yhden miehen käsialaa. Antoni Gaudí on yksi maailman tunnetuimmista arkkitehdeista ja hän omisti vuosia elämästään luoden mitä mahtavampia mestariteoksia lempikaupungilleen. Passeig de Grácialla sijaitseva Casa Milá, jota kutsutaan myös La Pedreraksi, on yksi Gaudín tunnetuimmista teoksista. Casa Milá rakennettiin vuosien 1905-1907 välillä, jonka jälkeen Gaudi omistautui täysin seuraavan mestariteoksensa Sagrada Familian suunnitteluun. Barcelonalaiset pilkkasivat aikoinaan Casa Miláa sen erikoisen ulkonäön vuoksi. Eivätpä silloin arvanneet, että 1984 rakennus julistettaisiin Unescon maailmanperintöaarteeksi. 

Kenties maailman vetovoimaisin kauppahalli – La Boqueria

Mercado de la Boqueria - Barcelona 

Barcelonan La Boqueriaa on usein ylistetty maailman vetovoimaisimmaksi kauppahalliksi, eikä ihme. Kauppahalli on houkutellut turisteja vuodesta 1217 lähtien, eikä sen vetovoima ole laantunut, päinvastoin. La Boquerian tunnelma tuoksuineen ja väriloistoineen on vailla vertaa. Täältä löydät aitoja katalonialaisia makuja ja koet aidon espanjalaisen markkinailmapiirin. La Boquerian sisäänkäynti sijaitsee La Ramballa, aivan Liceun oopperatalon lähellä. 

Nähtävyyksien puisto – Parc Güell

Barcelona - Parc Guell puisto 

Ehkä maailman tunnetuin maisema-arkkitehtuurin tuotos Parc Güell on myöskin Gaudin luomus. Parc Güell on rakennettu Grácian kaupunginosassa sijaitsevalle kukkulalle ja sieltä avautuu upea näköala yli Barcelonan. Työn toimeksiantaja Eusebi Güell halusi rakentaa 1900-luvun aluessa paikalle pienen kaupunkilähiön yksityisine tontteineen, mutta Barcelonan kaupunki myöhemmin lunasti maan itselleen. Nykyisin puisto on yksi Barcelonan kuuluisimmista nähtävyyksistä, josta suurimpaan osaan pääsee tutustumaan aivan ilmaiseksi. 

Vetovoimainen Puerto Olímpico-satama

Barcelona - Port Olimpic satama 

Barcelonan olympiasatama Puerto Olímpico rakennettiin varta vasten kaupungin isännöimiä olympiakisoja varten vuonna 1992. Frank Gehryn suunnittelema kultainen El Peix-kalamonumentti dominoi sataman maisemaa. Barcelonan olympiasatama on niin huvijahtien kuin Barcelonan jet set-yölämän keskus, josta löytyy kaikki kaupungin loisteliaimmat yökerhot. Lisäksi satama sijaitsee aivan Barcelonan kuuluisimman rannan, La Barcelonetan vieressä. 

Barcelonan elämän keskus – La Rambla

La Rambla - Barcelona 

Barcelonan 1,2 kilometriä pitkä pääkatu La Rambla ulottuu aina Plaza de Catalunyalta rannalla sijaitsevalle Kristoffer Kolumbuksen patsaalle asti. La Ramblan keskellä kulkee kävelykatu ja se on täynnä ravintoloita, kioskeja, matkamuistomyymälöitä ja katutaiteilijoita. Ramblalla sijaitsee mm. La Boqueria-kauppahalli, Liceu-oopperatalo ja Güellin palatsi, joka oli toinen Eusebi Güellin Gaudilta tilaamista töistä. 

Keskeneräinen mestariteos – La Sagrada Familía

Sagrada Familia - Barcelone 

Sagrada Familian kirkko on Gaudin töistä epäilemättä kuuluisin mestariteos, jonka parissa kuuluisa arkkitehti vietti myös viimeiset päivänsä. Gaudi muutti kirkon rakentamisen alussa sen sisään ja vietti siellä 16 viimeisintä elinvuottaan. Taideteos jäi Gaudin kuoleman jälkeen keskeneräiseksi ja Barcelonan kaupungin kunnianhimoinen päämäärä saada kirkko valmiiksi 100 vuotta arkkitehdin kuoleman jälkeen vuonna 2026 saattaa olla sekin liian toiveikas. Liput Sagrada Familian kirkkoon maksavat 15 euroa ilman opastusta ja opastuksella 19,50 euroa.