Asturian kauneimmat kylät

Asturias ei ole ehkä tyypillisin matkakohde Espanjassa, mutta alue kuuluu varmasti maan kauneimpiin. Asturian upea rantojen kokoelma, jylhät vuoristot, viehättävät pikkukylät, viheriäät luonnonpuistot ja mielenkiintoiset luolat tekevät siitä hienon kohteen niin rantalomaa kuin luontomatkaa kaipaavalle. 
 
Ribasedellan kylä
 
Kesä on ohi ja syksy on muuttanut Asturian metsät ja puistot satumaiseksi väriloistoksi. Viemme sinut seuraavaksi Asturian viehättävimpiin pikkukyliin ja tutustumaan niiden upeisiin maisemiin, perinteisiin ja taivaalliseen gastronomiaan. 

Gijón

Aloitamme yhdestä Asturian tärkeimmistä kaupungeista, joka on onnistunut säilyttämään hurmaavan kalastajakylän tunnelman vuosien vaihtuessa. Gijónin merenrantabulevardi kuuluu varmasti Espanjan kauneimpiin. Promenadi kulkee aina San Franciscon rannalta kaupungin pienelle niemekkeelle asti, jossa sijaitsee Gijónin vanhakaupunki. 
 
San Pedron kirkko
 
Gijónista löytyy paljon viheriäitä puistoja, aukioita ja museoita, joissa voi vierailla myös perheen kanssa. Voit vuokrata Gijónista asunnon ja vuokrata auton, jolla pääsee tutkimaan myös alueen muita nähtävyyksiä. Gijónin paras yöelämän keskus löytyy Cimadevillan alueelta, jossa kannattaa käydä nauttimassa lasillisen alueen viihtyisissä kuppiloissa. On myös suositeltavaa vierailla Laboral Ciudad de la Cuturan kulttuurikeskuksessa, jossa järjestetään erilaisia näyttelyitä valtavassa, 25 hehtaarin kasvitieteellisessä puutarhassa.
 
Gijónin kylä, Espanja

Ribadesella

Ribadesella on Asturiasin kaunein helmi ja se on monen suosikkikylä alueella. Ribasedella sijaitsee sanoinkuvaamattoman upealla kohdalla Sella-joen muodostamalla lahdella, jossa takana nousevat jylhät kalliovuoret. 
 
Ribadesellan pikkukaupunki, Espanja
 
Ribadesellassa sijaitsee kaksi kuuluisaa luolaa: Tito Bustillo ja Cuevona de Argüelles. Luolat ovat hyvin suosittuja nähtävyyksiä Asturiassa ja niistä on löydetty jopa 14 000 vuotta vanhoja esihistoriallisia maalauksia, jotka kuuluvat maailman vanhimpiin. Ribadesellan lähettyviltä löytyy vielä kolmaskin luola Cuevona Cuevas del Agua, jonka kautta pääsee kulkemaan saman nimiseen kylään. Luolan läpi voi ajaa autolla, mutta sen läpi käveleminen on myös upea elämys.
 
Ribadesellan luolat Asturiassa
 
Ribadesellan viehätys avautuu vierailijoille nopeasti, kun he kävelevät sen upeaa rantabulevardia pitkin. Bulevardi kulkee merenrantaa pitkin ja ohittaa kylän intialaiset talot ja sataman, päättyen Monte Corbeun vuorelle, joka suojelee kylää suuremmilta myrskyiltä ja jonka huipulta avautuu upea näköala kylään. Jos päätät vierailla kylässä, katsasta upeat huoneistomme Ribadesellassa, jotka auttavat sinua pääsemään todelliseen lomatunnelmaan tässä viehättävässä pikkukylässä. 
 
Ribadesellan merenrantabulevardi
 
Ribadesellan keskustasta löytyy paljon erilaisia hurmaavia ravintoloita, kahviloita, makeiskauppoja ja muita pikkuliikkeitä, jotka myyvät alueen perinteisiä herkkuja. Suosittelemme maistamaan leticioita, Ribadesellan suosittua pastaruokaa. 

Llanes

Asturian läntisimmässä nurkassa sijaitsee toinen suosittu kylä alueella, Llanes. Kylän suosittuus johtunee sen upeasta sijainnista alueen parhaimpien rantojen läheisyydessä. Täältä löytyvät muun muassa upea Playa de Cuevas del Mar ja eriskummallinen mutta häikäisevä Playa de Gulpiyurin ranta, joka sijaitsee 100 metriä merenrannasta sisämaahan päin. 
 
Llanes, Asturia, Espanja
 
Sijainnin lisäksi Llanesin viehätys piilee sen pienen kalastajakylän tunnelmassa. Kylässä on paljon näköalapaikkoja, tunnelmallinen vanhakaupunki keskiaikaisine muureineen, mielenkiintoinen torni 1200-luvulta ja kaunis Castañagan linna 1400-luvulta. Nähtävää siis riittää vaikka kyseessa on pikkukylä. 
 
Llanesin satama
 
Epäilemättä kylän mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin kuuluu Cubos de la Memoria (suom. muistipalikat). Tämä Augustín Ibarrolan taideteos löytyy kylän satamasta. Ibarrola väritti satamaa suojelevat kivenjärkäleneliöt eri värein ja kuvioin ja kertoi teoksen kuvaavan kaupunkilaisten elämäntyyliä, kulttuuria ja alueen upeita maisemia. 

Oviedo

Jopa Woody Allen kuvaili Oviedoa kuin se olisi ihmeellinen ja sanoinkuvaamaton satumaa. Oviedo on Asturian pääkaupunki ja se on erityisen kuuluisa sen historiallisen vanhankaupungin ansiosta. 
 
Oviedon katedraali
 
Oviedon vanhastakaupungista löytyy paljon museoita, häikäiseviä klassisia rakennuksia sekä upea, goottilaistyylinen katedraali 1400-luvulta. Kaupungin takana nousee jylhä Monte Narancon vuoristo, jonka huipulta avautuu upea näköala kaupunkiin, ympäröivälle maaseudulle ja kirkkaana päivänä myös Kantabrianmerelle asti. 
 
Santa María del Narancon kirkko
 
Epäilemättä Monte Narancon suosituin nähtävyys on kuitenkin sen esiromaaninen Santa Maria del Narancon kirkko, joka sijaitsee vuoriston juurella. Kirkko on tuhansia vuosia vanha ja se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kirkossa järjestetään opastettuja kierroksia kaikille kiinnostuneille. 
 
Siiderintuottajia Gasconassa
 
Iltaisin kylän Gascona-katu herää eloon ja ilmapiiriä nostaa ravintoloista ja kahviloista kantautuva iloinen puheensorina. Täällä voi maistaa Asturian gatronomian suurimpia herkkuja ja maistaa alueen maukkaita siiderijuomia. 

Cudillero

Monelle Costa Verden viehättävin kylä on eittämättä Cudillero. Vihreän kukkulan rinteelle rakennetut, värikkäät talot ja edessä avautuva sininen meri tekevät tästä paikasta todellisen unelmien "pueblon". Cudillerossa voi viettää päivän ihastellen kylän tunnelmallista elämää ja nauttien alueen parhaimmista kala- ja äyriäisruuista. 
 
Cudilleron kylä
 
Cudillerossa päivä kuluu kylän pieniä katuja käyskellen ja talojen välistä avautuvia maisemia ihastellen. Kylän korkeimmalta kohdalta avautuu kaunis näköala alas kylän satamaan ja merelle. Vaikka kylä on saavuttanut huikean suosion matkailijoiden keskuudessa, on se silti onnistunut säilyttämään kalastajakylän viehättävän ilmapiirin ja asturialaiset perinteet näkyvät täällä vielä vahvana. 
 
Cudilleron kylä
 
Lähellä Cudilleroa löytyy yksi Asturian kauneimmista rannoista, Playa del Silencio. Rantaa ympäröivät kalliot ja seesteinen luonto tekevät tästä paikasta hyvin erityisen. 

Cangas de Onís

Pieni ja viehättävä Cangas de Onís toimii Picos de Europan kansallispuiston sisäänkäyntinä ja kylän tarinasta löytyy paljon Espanjan historian tärkeimpiä tapahtumia. Cangas de Onís oli aikoinaan Asturian kuningaskunnan pääkaupunki aina vuoteen 774 asti ja juuri täällä kuningas Don Pelayo otti reconquistan ensiaskeleet, jotka muuttivat koko Espanjan historian. 
 
 
Cangas de Onísin roomalainen silta
 
Cangas de Onísin valokuvauksellisin monumentti on sen upea Puente Romanon silta. Tosiasiassa silta on keskiajalta ja se rakennettiin paikalla aikaisemmin sijainneen roomalaisen sillan päälle. Sillan korkeimmalla kohdalla roikkuu Cruz de la Victorian risti, joka symbolisoi Kuningas Pelayon voittoa. 
 
Cangas de Onís kuuluu Picos de Europan kansallispuiston alueeseen. Kansallispuistosta löytyy pysäyttävä Covadongan pyhättö, joka sijaitsee vuoren seinämässä sijaitsevassa luolassa. Pyhätön alapuolelta laskeutuu upea, kymmeniä metriä pitkä vesiputous. 
 
Covadongan pyhättö
 
Samaiselta alueelta löytyy kaunis Basílica de Santa María la Real de Covadongan kirkko. Tämä roosan värinen satulinnaa muistuttava basilika sopii upeaan maisemaan täydellisesti. 
 
Kun nousee Covadongasta vielä 12 kilometriä vuoren huipulle, tulee vastaan Picos de Europan kansallispuiston henkeäsalpaavan kauniit järvet. Täällä voi viettää päivän patikoiden satumaisen kauniissa vuoristossa ja nauttien Espanjan kauneimmista luontomaisemista. Arriondan kylässsä olevat matkailuyritykset järjestävät erilaisia kajakki-, patikka- ja hevosvaelluksia tällä upealla alueella. 
 
Asturian maisemia
 
Arriondasista voi kavuta suositulle Fitun näköalapaikalle, josta avautuu kertakaikkisen uskomaton näkymä Kantabrianmerelle ja Picos de Europan puistoon. Tämä alue on suosittu maatilamatkailukohde perheiden keskuudessa. Täällä pääsee läheiseen kosketukseen uskomattoman kauniiseen luontoon ikimuistoisella tavalla. 

Taramundi

Kierroksemme päättyy Asturian kauniiseen Taramundin kylään, joka sijaitsee Oscosin biosfäärialueella. Tämä pieni kylä elää rauhallista elämää kunnioittaen alueen perinteitä ja se sijaitsee upealla paikalla vuorien ja jokien ympäröimänä. 
 
Taramundi
 
Taramundi on kuuluisa erilaisista käsitöistään. Täällä valmistetaan muun muassa erilaisia käsityöpuukkoja ja todella laadukkaita kankaita. Näihin töihin ja niiden tärkeään asemaan alueen kehityksessä voi tutustua alueen työpajoissa ja museoissa. 
 
Tutustuakseen Taramundin kauneimpiin nähtävyyksiin kannattaa lähteä patikoimaan suositulle "Ruta del Agualle". Tämä reitti kulkee kauniiden vesiputousten, jokivirtojen ja maisemien läpi. Reitin varrella sijaitsee myös muutama museo, kuten myllyjen ja vanhojen kangaspuiden museot. 
 
Tuulimyllyjen museo Taramundissa
 
Taramundin upein nähtävyys on hiljattain kunnostettu Os Teixoisin pieni kylä. Kylässä pääsee näkemään mielenkiintoisella tavalla, miten paljon ihmiset ovat saaneet aikaan vesivoimaa käyttäen. Os Teixoisissa pääsee oppaan johdatuksella tutustumaan Asturian elämään 300 vuotta sitten. 
 
Taramundista ei löydy loistohotelleja, eikä niitä tällä osaakaan kaivata. Suurin osa matkailijoista yöpyy täällä pienissä vuokramökeissä tai majataloissa. Taramundi on hyvin lähellä Galiciaa, joka tarjoaa myös upeita nähtävyyksiä matkailijoille. Mikäli etsit majoitusta suuremmalle ryhmälle, katsasta myös Galician vuokrattavat huvilat, joiden joukosta löytyy niin luksus- kuin kohtuuhintaisia vaihtoehtojakin. 
 
Käsityöläisiä Os Teixoisissa
 
Asturiasin viehätysvoima piilee Picos de Europan jylhissä vuoristomaisemissa, Kantabrianmeren kalastajakylissä ja sen upeissa rannoissa. Asturias on loistava kohde luontoa ja rauhaa arvostaville matkailijoille ja täällä voi luoda ikimuistoisia matkamuistoja. 
 
Toivottavasti viihdyit kierroksellamme Asturiassa. Liitämme tähän vielä kartan, jotta et eksyisi Asturian mahtaviin maisemiin!

Asturian kartta