Upea 360° panoraamakuvien kokoelma Andalusiasta

Andalusia on täynnä mitä monipuolisimpia maisemia ja luonnon aarteita. Kuvien kautta voi saada pienen käsityksen siitä, kuinka upea maa Espanja on. Esittelemme tupean 360° panoraamakuvakokoelman lempikohteistamme Andalusiassa. 

Kaikki nämä live-kuvat löytyvät Googlen kartastossa ja niiden tarkat sijainnit on merkitty karttaan. Jos tahdot katsella kuvia koko näytöltä, napsauta kuvan oikeassa alakulmassa olevia nuolia tai kuvan vasemman alakulman alla olevaa linkkiä. Kuvia saa myös liikuteltua suoraan hiirellä. 

El Acebuchal 

 
Pikkuruinen Acebuchal sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Frigilianan kylästä Aurinkorannikolla. Kylä sijaitsee aivan Tejadan vuoriston sydämessä, Almijaran ja Alhaman luonnonpuistossa. Acebuchalia sanotaan joskus aavekaupungiksi sen syrjäisen sijainnin vuoksi. Kuitenkin matkailijat ovat jo löytäneet kylän ja se on saanut pysyvän sijan Andalusian matkailijoiden kohdelistalla.  
 
Vaikka Acebuchalin suosio on jo herännyt ja matkailijoiden virta kylään kasvaa tasaisesti, voit silti saapua kylään nauttimaan perusandalusialaisesta kylätunnelmasta ja sen erinomaisista ravintoloista. 
 

Välimeren korkkitammet

 
Portugalin metsissä vuonna 2003 raivonneen tulipalon seurauksena Andalusiasta kehittyi koko maailman suurin luonnonkorkkien tuottaja. Erityisesti Alcornocalesin luonnonpuisto on täynnä näitä majesteetillisia korkkitammia.  
 
Korkin kuoriminen on yksityiskohtaista puuhaa. Korkinkuorijat opiskelevat alaa ainakin kaksi vuotta ja korkkitammia leikataan vain joka yhdeksäs vuosi. Korkkikorjuu tapahtuu kesällä kesä-elokuun aikana viiden hengen ryhmissä ja aasit kuljettavat arvokkaan lastin korkkitehtaalle. 
 
Yllä oleva kuva on otettu Serranía de Rondan metsässä. Näissä metsissä tuntuu olevan tietynlaista taikaa ja on upea kävellä näiden majesteetillisten puiden lomassa. Nämä metsät ovat selvinneet monista vuosisadoista vahingoittumattomana ja seisovat ylpeinä antaen suojaa metsän eläimille. 
 

 Ardalesin järvet

 
Etsitkö idyllistä piknik-kohdetta? Löysit sen. Tämä on yksi lempikohteitamme Andalusiassa ja vain 45 minuutin ajomatkan päässä Málagasta. 
 
Kun viettää päivän näillä upeilla järvillä, pääsee hienosti irtaantumaan Aurinkorannikon hälinästä ja pääsee tutustumaan Andalusian upeaan maaseutuun. Kaiken lisäksi saat olla veden äärellä! Lämpötilat saattavat ailahdella näillä alueilla, joten ota selvää niistä ennen lähtöä
 
Tämä alue kuuluu Paraje Natural del Desfiladero de los Gaitanesin luonnonpuistoon. Tämä on todellinen ulkoilijan paratiisi. 
 

El Torcalin luonnonsuojelualue

 
Tervetuloa dinosaurusten maailmaan. El Torcalin luonnonsuojelualue on yksi Andalusian upeimmista luontoalueista. Alueella on yli 100 miljoonan vuoden historia takanaan ja sieltä löytyy koko Euroopan tärkeimpiä karstimaa-muodostelmia. 
 
Puistosta löytyy kolme eri polkureittiä. Keltaiset ja vihreät alueet ovat parhaimpia kävelyreittejä ja tarjoavat myös upeat maisemat patikoijille. Punainen alue on virallisesti suljettu ja sinne uskaltautuvat vain kokeneet patikoijat joilla on erillinen lupa kulkea alueella. Punaisesta alueesta löytyy kuvia täällä
 

Río Genalin joki

 
Sanotaan että Río Genalin joessa virtaa Euroopan puhtain jokivesi. Myös tämä on yksi lempipaikoistamme rauhallisen vapaapäivän viettoon luonnon helmassa. Alueella on paljon uimapaikkoja ja tänne voi tulla myös telttailemaan. 
 
Näissä maisemissa tapaa hyvin harvoin turisteja, vain paikalliset tuntevat alueen paremmin. Lähin jokea oleva maamerkki on ehkä Venta de San Juanin ravintola, aivan Jubriquen kylän vieressä. 
 

Cerro Corosin vuori, Sierra de Grazaleman luonnonpuisto

 
Suurin osa Grazaleman luonnonpuiston vierailijoista vierailee Puerto de Las Palomasin näköalapaikalla. Näköalapaikka sijaitsee 1350 metrin korkeudella ja on siten Andalusian toiseksi korkein kohta. Sanotaankin että tästä paikasta avautuu alueen parhaimmat näköalat.
 
Kun seisoo näköalapaikalla huomaa heti tien toisella puolella kohoavan Cerro Corosin vuoren. Vuoren huipulle voi toki patikoida jos on valmis sen vaatimaan ponnisteluun. Näköala sen huipulta on mahtava. 
 
Huipulle voi kävellä jopa lasten kanssa, mutta kannattaa tarkistaa sääolot ennen kiipeämistä. Näissä korkeuksissa sää saattaa muuttua arvaamattomasti. 
 

Zahara de la Sierra, Cádiz

 
Andaluciassa sijaitsee siellä täällä satoja täydellisen valkoisia kyliä. Moni meidän lempikylistämme sijaitsee Cádizin alueella. Ehkä syy tähän löytyy valosta, arabilaisesta arkkitehtuurista tai terävistä maantieteellisistä kontrasteista, mutta täältä löytyy mitä upeampia ja ainutlaatuisempia pieniä kyliä. Yksi niistä on idyllinen Zahara de la Sierran kylä.
 
Tämä kuva otettiin aivan Zahara de la Sierran yläpuolella, kylän linnan edestä. Tämä ikivanha maurilainen linna oli yksi päälinnoituksista jotka suojelivat Rondaa ja Malagaa kristittyjen hyökkäyksiltä. Tänä päivänä se on yksi seesteisimmistä paikoista, jossa voi seurata upeaa auringonlaskua. 
 

Río Majaceiten joki, Benahamona

 
Eteläisessä Espanjassa on paljon erilaisia joen vartta pitkin kulkevia reittejä. Nerjan Rio Chillarin joki on yksi suosituimmista reiteistä, mutta myös muita upeita paikkoja löytyy ympäri Andalusiaa. 
 
Grazaleman luonnonpuistossa kulkee myös suosittu Río Majaceiten polku. Reitti alkaa pienestä Benahamonan kylästä ja jatkuu valkokuvaukselliseen El Bosquen kylään asti. 
 
Polku kulkee kasvitunnelien, riippusiltojen ja upeiden maaseutumaisemien läpi. Tuo mukanasi eväät, uimapuku ja nauti hienosta päivästä luonnon helmassa. 
 

Playa del Cañuelon ranta, Costa del Sol

 
Playa del Cañuelo on yksi Costa del Solin upeimmista rannoista. Se sijaitsee aivan Los Acantillados de Maron luonnonpuistossa, noin 15 minuutin ajomatkan päässä Nerjasta. Tämä Andalusian kaunein rannikkoalue kannattaa ehdottomasti nähdä ja tutkia tarkkaan!
 
Jokaisella pienellä merenrantapoukamalla on jotain erikoista tarjottavaa vierailijoille. Suurimmalla osalla näistä rannoista voi riisua uimapuvunkin, jos siltä tuntuu. Koska alue kuuluu luonnonpuistoon, ei autoja näy ja saapuminen vaatii myös hieman ponnisteluja. Playa de Cañuelolle voi kuitenkin saapua mukavasti rannalle kulkevalla yhteiskuljetuksella ja rannalla on jopa kaksi ravintolaa
 
Koko Maron luonnonpuiston alueella on erityisen kirkas vesi ja myös Playa de Cañuelolla on todella hienot mahdollisuudet snorklaukseen. Lue lisää Nerjan alueen rannoista täältä
 

Pinsapo eli espanjanpihta - Sierra de las Nievesin luonnonpuisto

 
Abies Pinsapo eli espanjanpihta on yksi maailman suojelluimmista puista ja jonka historia yltää jääkaudelle asti. Vain näissä kolmessa maailman paikoissa pihtaa kasvaa enää joukoittain: Sierra de las Nievesin luonnonpuistossa, Grazaleman luonnonpuistossa ja Marokon Rif-vuoristossa. Jopa 30 metriä korkeaksi kasvava espanjanpihta on luokiteltu erittäin uhanalaiseksi ja sen kävyt saattavat kasvaa jopa 20 senttimetrin pituisiksi. 
 
Monen mielestä espanjanpihta on Andalusian kansallispuu. Andalusialaiset ovat hyvin ylpeitä puun perinnöstä ja puuta suojellaan hyvin huolellisesti. Grazaleman pihtametsään voi päästä tutustumaan, mutta luonnonpuistoon tarvitsee erityisen sisäänpääsyluvan. 
 
Yllä oleva panoraamakuva on otettu Sierra de las Nievesin luonnonpuistosta, joka kuuluu Unescon biosfäärialueisiin. Puistossa pääsee ihailemaan läheltä näitä majesteetillisia puita ja nauttimaan kirpsakkaasta vuoristosäästä.