Andalusian 10 parasta rantaa

Andalusiaa on todella siunattu uskomattoman kauniilla 960 kilometrin pituisella kultaisella rannikolla. Andalusian rannikkoalueen monimuotoisuus tekee siitä ainutlaatuisimman Euroopassa ja löydät rannikolta mitä henkeäsalpaavimpia maisemia.

Jaamme tämän artikkelin välityksellä hyvin henkilökohtaisen suosikkilistamme Andalusian parhaista rannoista. Aloitamme katsauksemme parhaista rannoista Almerian rannikolta ja jatkamme länteen kohti Cádizia. Lista on henkilökohtainen siksi, että monikaan ei ole tietoinen näiden rantojen olemassaolosta niiden syrjäisen sijaintinsa vuoksi. Suuri osa niistä sijaitsee luonnonpuistojen suojassa ja joka ikinen on toistaan hurmaavampi.  

Oli mahdoton tehtävä rajata lista vain kymmeneen rantaan. Luonnonkauniita rantoja on Andalusiassa niin paljon enemmän, mutta kerromme niistä lisää toisessa artikkelissa.

Playa el Playazo - Playazo-ranta

Playa el Playazo, Cabo de Gata, Almeria

Aloitamme kauniista Cabo de Gata-Nijarin luonnonpuistosta. Cabo de Gata-Nijarin luonnonpuisto on Andalusian suurin merensuojelualue ja se pitää sisällään todella lumoavien rantojen kokoelman. Playa de los Muertos, Las Negras ja Genoveses ovat todella upeita rantoja, mutta silti niiden ohi menevät mennen tullen kaksi rantaa: Playa el Playazo ja Playa de Monsul.

Playa el Playazo sijaitsee suurin piirtein Cabo de Gatan rannikon puolessa välissä, lähellä Las Negras-kylää. Ranta on ihanteellinen myös lapsiperheille, koska rannalle pääsee myös omalla autolla ja ranta on matala ja suojaisa. Kuten myös muut alueen rannat, myös Playa el Playazo tarjoaa mahtavat merenalaiset näkymät snorklaajille.

Playa de Monsul - Monsulin ranta

Monsul ranta, Cabo de Gata

Monsul on ranta, jota on mahdoton kuvailla sanoin. Tämä valokuvauksellinen ja täydellinen ranta on tähdittänyt monta Hollywood-elokuvaa ja siellä on myös kuvattu monta espanjalaisia elokuvia, kuten Hable con ella (Puhu hänelle).

Monsul on Cabo de Gatan helmi ja sen perikuva: luonnonkaunis ja turmelematon paratiisiranta, kaukana turistimassojen vilinästä.

Playa de Rijana - Rijanan ranta

Playa de la Rijana, Costa Tropical

Kun siirrymme eteenpäin Almerian hiljaisilta rannikoilta länteen Granadinon rannikkoa pitkin kohti Costa Tropicalia, karu luonto muuttuu mangopuiden ja avokadoplantaasien peittämiksi viheriäiksi laaksoiksi. Mitä enemmän ajaa länteen päin, sitä vihreämmäksi ja tropiikkimaiseksi maisema muuttuu. Tätä miltei 100 kilometriä pitkää rannikkokaistaletta ei siis kutsuta turhaan Espanjan trooppiseksi rannikoksi.

Voimme kiittää suurta Sierra Nevadan vuoristoa ja lämmintä Välimerta tämän alueen leudoista trooppisista ilmoista. Monissa paikoissa vuoret laskevat suoraan mereen luoden täydellisiä, hyvin piilotettuja rantapoukamia. Kun ajaa pitkin ikivanhaa N-340-tietä pitkin, kannattaa ajaa hitaasti ja ihastella rauhassa mahtavia meri- ja vuoristomaisemia. Suositeltavaa on myös pysähtyä ja kävellä alas näille rannoille, voi olla että löydät oman rannan yksityiseen käyttöösi koko päiväksi.

Tämän alueen parhaimmistoon kuuluu kaunis Playa de Rijana lähellä Castell de Ferro-kylää.

La Herradura

La Herraduran ranta, Costa Tropical

Hevosenkengän muotoinen La Herraduran ranta on ansainnut paikkansa parhaimpien rantojen listallamme. La Herradura on suosittu vesiurheiluranta ja se on erityisesti purjelautailijoiden lempikohteita. Ranta sopii myös lapsiperheille; ravintolat, kahvilat ja muut palvelut löytyvät aivan rannan edestä.

Kun saavut rannalle, käänny oikealle ja aja aivan tien päähän leirintäalueen eteen. Tämä on paras kohta lapsiperheille, koska kalliot ja kivet tarjoavat suojaa ja mahtavia snorklauspaikkoja. Ranta on matala ja kohteessa on myös kelluva ponttoni jossa on liukumäki ja hyppyri.  

La Herraduran jälkeen alkaa toinen merensuojelualue: Parque Natural de los Acantilados de Maro-Cerro Gordo. Alueella on kalastuskielto ja siksi sen vedet ovat tarjoavat paljon nähtävää snorklaajille. Costa del Solin turistien ja meluisien ravintoloiden täyttämät rannat tuntuvat olevan tuhansien kilometrien päässä täältä. Jokaisella lahdella ja poukamalla on oma "encanto", viehätyksensä. 

Kesäkautena alueelle pääsy on rajoitettu sen luonnonpuiston aseman vuoksi. Joillekin suuremmille rannoille tarjotaan ilmainen kuljetus, mutta pienemmille pääsee ainoastaan kävellen.  

Playa de Cantarriján - Cantarriján-ranta

Playa de Cantarrijan, Costa Tropical

Playa de Cantarrijánin kaiken paljastavaa rantaa on usein kehuttu rannikon parhaimmaksi nudistirannaksi ja voidaan varmuudella sanoa, että se on ainakin niistä valokuvauksellisin.

Tämä nuorten, kauniiden ja vähemmän kauniiden lempikohteen sisäänkäynti on kesällä suljettu ja sinne pääsee vain linja-autolla. Rannalla on hauska rantabaari-ravintola, jossa järjestetään erilaisia aamuyöhön kestäviä konsertteja ja teemailtoja.

Playa el Cañuelo - Cañuelon ranta

Playa el Canuelo, Costa del Sol

Varman paikan parhaiden rantojen listallamme on ansainnut Playa el Cañuelo. Cañuelon ranta sijaitsee muutaman poukaman päässä Cantarrijánin nudistirannasta.

Tämä ranta sopii hyvin perheille. Kristallin kirkkaat vedet, pienet poukamat ja monimuotoinen vedenalainen maailma tarjoavat paljon tutkittavaa snorklaajille. Patikoijat voivat suunnata täältä luonnonpolkuja pitkin vaikkapa Cantarrijánille, joka ei ole kovinkaan kaukana.

Lue täältä lisää tietoa rannasta Playa el Cañuelo

Playa las Calas del Pino - Las Calas del Pino-ranta

Las Calas del Pino, Maro Nerja

Las Calas del Pino tarkoittaa suomen kielellä mäntyjen nurkkausta. Tämä on yksi niistä rannoista joita ei löydä etsimättä ja 99,9 prosenttia varmasti huristaa tämän alueen ohi tietämättä mitään tästä huikeasta luonnonihmeestä.  

Jos etsit syrjäistä ja rauhallista rantaa, Las Calas del Pino on sinun rantasi. Tänne eivät turistibussit aja eikä rannalle pääse ilman pientä fyysistä ponnistelua. Joka tapauksessa pieni kiipeäminen on todellakin sen arvoista: tämä ranta on upea! Täällä voit myös saada kauniin kokovartalorusketuksen.

Lisää tietoa rannasta Las Calas del Pino

Playa la Caleta de Maro - La Caleta de Maro-ranta

La Caleta de Maron ranta

La Cala de Maro valittiin hiljattain espanjalaisen Antena 3-kanavan katsojien keskuudessa Espanjan toiseksi parhaimmaksi rannaksi. Vuoden kestävä äänestys keräsi tuhansia ääniä ja nosti Maron rannan Espanjan kartalle.

Joka tapauksessa listallemme pääsevä ranta on La Caleta de Maro, La Cala de Maron tuntemattomampi ja kauniimpi sisar. La Caleta de Maron viehättävältä pikkurannalta voi vaikka uida suuremmalle ja tunnetummalle Cala de Marolle.

Lisää tietoa rannasta Playa la Caleta de Maro

Playa Cabopino - Cabopino-ranta

Cabopinon ranta Marbellassa

Kun jatkaa länteen päin kohti suosittuja Mijaksen, Fuengirolan ja Marbellan matkakohteita, löydät Cabopinon rannan. Cabopino on varmasti alueen parhaimpia rantoja.

Cabopino tarjoaa jotain kaikille. Alueelta löytyy baareja, ravintoloita ja erilaisia vesiurheilupisteitä. Ranta on jaettu kahteen osaan: perheiden suosimaan Cabopinon rantaan ja naapurissa sijaitsevaan Artola dunes-rantaan, joka on homo-ystävällinen nudistiranta. Valitse siis tarkkaan kummalle niistä asettelet aurinkopeitteesi.

Lisää tietoa rannasta Cabopino beach

Playa de Bolonia - Bolonia-ranta

Bolonian ranta Cádizissa

Lopulta saavumme Costa de la Luziin, eli valon rannikolle. Tämän Andalusian tuulisen rannikon rannat ovat epäilemättä Espanjan parhaimmistoa. Niistä parhaimman valitseminen lähentelee mahdottomuutta. Yksi on kuitenkin ylitse muiden. Ranta, jolle palaan aina takaisin: Playa de Bolonia.

Bolonian pitkät kultahiekkarannat, kristallin kirkas vesi ja erinomaiset ravintolat takaavat täydellisen rantapäivän. Jos haluat todella karistaa kaupungin pölyt harteiltasi, suuntaa Playa de Bolonialle. Tällä rannalla sielu lepää ja huolet häviävät Atlantin lämpimien tuulten mukana.