Altean rannat

Altea on verrattain pieni rannikkokaupunki keskellä kauneinta Costa Blancan rannikkoa, Benidormin ja Calpen suosittujen lomakohteiden välissä. Altean viehätys piilee sen upeissa rannoissa sekä kalkkikivitalojen ja kapeiden mukulakivikatujen vanhassakaupungissa. Monen taiteilijan ja valokuvaajan suosikkikohde sopii myös päiväretkikohteeksi, jos on onnistunut varaamaan loma-asunnon Costa Blancan rannikolta. 

Hurmaavan vanhankaupungin lisäksi Alteassa on upeita rantoja moneen makuun. Alueelta löytyy viehättäviä, turkooseja pikkukivirantoja upeissa luontomaisemissa ja täyden palvelun pitkiä hiekkarantoja lapsiperheiden tarpeisiin. Kokosimme suosikkilistan Altean rannoista, jolle ylsi tältä erää kahdeksan parhainta.  

 

Playa de l'Espigon ranta

Playa de l'Espigon ranta, Altea

Espigon ranta on yksi kaupungin uusimmista rannoista, joka vihittiin käyttöön rantabulevardeineen vuonna 2016. Noin 700 metriä pitkä ja 30 metriä leveä Espigon pikkukiviranta täyttyy auringonpalvojista jo varhain aamulla varsinkin loma-aikoina, mutta pitkällä rannalla on kuitenkin verrattain paljon tilaa. Alteasta loma-asunnon vuokranneet lapsiperheet suosivat Espigoa sen matalan rannan, kirkkaan veden ja päivystävien hengenpelastajien ansiosta. 

Espigo sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa ja sinne pääsee helpoiten seuraamalla rantabulevardia. Jos nälkä yllättää, rantabulevardilta löytyy lukuisia ravintoloita, joiden lounasmenuun kuuluu herkullisia paikallisia tapaksia ja tuoreita kala- ja äyriäisruokia. 

Playa de la Rodan ranta

Playa de la Rodan ranta, Altea

Hieman eteläisempänä sijaitsee urbaani sinilippu-ranta La Roda, joka loistaa listallamme hyvien palvelujensa ansiosta. Altean pisimmällä rannalla (1400 metriä) löytyy muun muassa yleiset wc- ja suihkutilat, ravintoloita, kauppoja ja aurinkotuolien ja -varjojen vuokrauspisteitä. Rannalle pääsee helposti kävellen keskustasta, mutta rannan vieressä on myös pysäköintialue autolla saapuville. 

La Rodan ranta on pääasiassa pikkukiviranta, mutta sen varrella on myös hiekkaisempia osuuksia. Ranta syvenee paikoittain hyvinkin nopeasti, joten se ei sovi kokemattomammille uimareille. La Rodalla on kuitenkin harvoin aallokkoa, joten siellä näkee usein myös lapsiperheitä ja rannan vieressä on myös mukava leikkipuisto. Rannalla voi harrastaa lukuisia eri vesiurheilulajeja, kuten purjelautailua, melontaa, sukellusta ja myös kuivempaa urheilua rannan lentopallokentällä. 

 

Playa de Cap Blanchin ranta

Playa de Cap Blanchin ranta, Altea

Altean eteläisin ranta Cap Blanch kuuluu sekin kaupungin urbaaneihin rantoihin, joka sijaitsee lähellä Altean naapurikylää L'Albiria. Sinilippu-ympäristömerkin omaava Cap Blanch on sekin loistavien palvelujen ranta, jolla voi vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja, harrastaa erilaisia urheilulajeja ja viettää aikaa rannan viihtyisällä leikkikentällä. Urheilulajeista suosituimmat ovat melonta, rullaluistelu sekä lentopallo. Lähistöltä löytyy lukuisia loistavia ravintoloita, joissa pääsee nauttimaan alueen parhaimmista nimikkoherkuista. 

Cap Blanchin näköala on upea ja senkin vuoksi se kuuluu kaupungin suosituimpiin rantoihin. Vasemmalla näkyy Altean viehättävä huvisatama ja oikealla taas nousevat jylhät Sierra Heladan vuoret. 

Playa del Albirin ranta

Playa del Albirin ranta, Altea

Albirin ranta kuuluu nimensä mukaisesti Altean naapurikylälle L'Albirille, mutta se sijaitsee niin lähellä että se siksi sai paikan listaltamme. 

Albirin ranta sijaitsee aivan Cap Blanchin rannan vieressä ja se on listamme rennompia rantoja. Albirin ranta jakaa Cap Blanchin kanssa loistavien palvelujen valikoiman ja Punta Bombardan ja Sierra Heledan vuoret suojaavat sitä loistavasti kovemmilta tuulilta. Rannalla onkin mukava lähteä vaikka SUP-lautailemaan rauhallisiin vesiin. 

Albirin rannalle on helppo saapua ja siellä on myös tilava pysäköintialue autoilijoille. Rannan läheisyydessä on lukuisia ravintoloita, joten nälkäkään ei pääse yllättämään.   

Cala de la Barra Granden poukama

Cala de la Barra Granden ranta, Altea

Cala de la Barra Grande kuuluu listamme valokuvauksellisimpiin rantoihin. Altean pohjoisin rantapoukama sopii täydellisesti rennompaan oleiluun kaukana kaupungin ruuhkaisemmista rannoista. Cala de la Barra on vain 50 metriä pitkä ja noin 7 metriä leveä ja rannalla viihtyy myös paljon nudisteja. Suosittelemme ottamaan mukaan snorklausvälineet, sillä Cala de la Barra Granden vedenalainen maailman on Altean alueen parhaimmasta päästä. 

 

Cala del Metgen poukama

Cala del Metgen ranta, Altea

Pieni ja valokuvauksellinen Cala del Metgen poukama sopii täydellisesti niille, jotka haluavat viettää rauhallista ja rentoa rantapäivää hiljaisemmassa ilmapiirissä. Rannalle pääsy on hieman vaivalloista, jonka vuoksi suuremmat vierailijamassat jättävät sen usein rauhaan. Kun suuntaa rannalle, kannattaa seurata Camino del Faron tietä suoraan rannikolle päin ja kääntyä ensimmäisestä vasemmalle. Hiekkatie vie melkein rannalle asti. 

Nudistien suosikkiranta Cala del Metge on pikkukivinen, kallioinen ranta jonka kirkkaat vedet houkuttelevat tännekin snorklaajia. Rannalta avautuu kaunis näköala niin L'Albiriin, Alteaan kuin Calpeenkin. Cala del Metgen lähellä ei ole palveluita, joten suosittelemme tuomaan omat eväät ja vettä mukana. 

Cala del Soion poukama

Cala del Soion ranta, Altea

Cala del Soion upea poukama tulisi olla korkealla jokaisen Altean matkailijan nähtävyyslistalla. Luonnonkauniin poukaman lähellä on rento chiringuito-rantabaari sekä pikkuinen satama. Rantabaarista voi vuokrata SUP-lautoja ja kajakkeja ympäri vuoden. 

Jos omistaa snorklausvälineet, kannattaa ne tuoda mukanaan Cala del Soiolle, joka kuuluu sekin Altean parhaisiin snorklauskohteisiin. Cala del Soiolle voi saapua kävellen tai pyörällä, mutta läheiseltä Jardin de Argentinan luota löytyy pysäköintialue jolta voi helposti kävellä alas poukamalle. 

Playa de Cap Negretin ranta

Playa de Cap Negretin ranta, Altea

Semi-urbaani Cap Negretin ranta kuuluu Altean hiljaisempiin rantoihin, joka koostuu lähinnä pikkukivestä ja sorasta. 

Aktiivisempaa rantapäivää kaipaavat voivat lähteä vesihiihtämään Cap Negretin rannalle. Jos kuitenkin haluaa nauttia rannan mukavasta tunnelmasta ilman suurempia adrenaliinipiikkejä, voi aikaa viettää vaikka rennosti aurinkotuolissa maisemia ihaillen. 

Tässä vain pieni katsaus Altean lukuisiin rantoihin. Costa Blanca on täynnä upeita rantoja ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joiden äärelle matkaa vuosittain valtava määrä niin uusia kuin palaavia matkaajia. Oletko sinä yksi heistä?

Kartta

Asunto Alteassa (Altea La Vella)

 • 3 makuuhuonetta
 • yöpyy 6
 • 2 kylpyhuonetta
 • 5000 m²:n pinta-ala
 • Yleinen uima-allas
 • Ulkotila-jacuzzi
 • Wi-fi
 • Lasten allas
 • Parveke
Nro: 69658 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 910 - 1 750/viikko € 130 - 250/yö Näytä tiedot

Huvila Alteassa

(1)
 • 4 makuuhuonetta
 • yöpyy 8
 • 3 kylpyhuonetta
 • 3 WC:tä
 • 220 m²:n pinta-ala
 • 120 m² terassialue
 • 1200 neliömetrin puutarha
 • Yksityinen uima-allas
 • Wi-fi
Nro: 15183 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 1 800 - 2 600/viikko € 257 - 371/yö Näytä tiedot

Ullakkohuoneisto Alteassa (Pueblo Mascarat)

 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 6
 • 2 kylpyhuonetta
 • 80 m²:n pinta-ala
 • 8 m² terassialue
 • Wi-fi
 • Yleinen uima-allas
 • Parveke
 • Pysäköintimahdollisuus
Nro: 49288 Lisää suosikkilistalle Poista Poista
€ 600 - 1 100/viikko € 90 - 165/yö Näytä tiedot
X


Olen lukenut ja hyväksyn yksityissuojaa koskevat käytännöt.
 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!  
Spain-Holiday käyttää omia ja kolmannen osapuolen evästeitä parantaaksemme palveluitamme ja tarjoamalla mainoksia, jotka valitaan seuraamalla selaamiasi sivustoja. Muuta asetuksia ja katso lisätietoja.