Altean nähtävyydet

Pieni ja rauhallinen Altean kaupunki sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Costa Blancan vilkkaasta ja vauhdikkaasta Benidormin lomakohteesta. Valkoisiksi kalkittujen talojen, kapeiden mukulakivikatujen ja upeiden rantojen Altea houkutelee matkailijoiden lisäksi myös taiteilijoita ja valokuvaajia kaupunkiin. Viehättävä Altea sopii loistavasti myös päiväretkikohteeksi, sillä se tarjoaa mukavasti nähtävää Costa Blancalla lomaileville matkailijoille. 

Altean vanhakaupunki

Altean vanhakaupunki

Vanhakaupunki eli Casco Antiguo on epäilyksettä Altean mielenkiintoisimpia ja viehättävimpiä nähtävyyksiä. Tiiviisti rakennetut kalkkikivitalot, kapeat ja sokkeloiset mukulakivikadut, koristeelliset yksityiskohdat ja tunnelmalliset ravintolat ja kahvilat luovat todellista pienen espanjalaiskylän tunnelmaa. Siellä täällä erottaa maurilaisarkkitehtuurin piirteitä ja maisemaa hallitsee altean Plaza Iglesian aukiolla nousevat, sinivalkoiset kirkonkupolit. Ajan niin salliessa kannattaa vierailla kirkon sisällä, jolloin pääsee ihailemaan sen barokkityylistä sisustusta ja yksityiskohtaisia ikkunamaalauksia.  

Vanhakaupunki käy tutuksi rennosti kävellen ja suosittelemme vierailemaan kaupungin lukuisilla näköalapaikoilla (esp. mirador), joilta avautuu upeita näköaloja merelle ja kaupunkiin. Vanhassakaupungissa voi myös tehdä tulijaisostoksia sen viehättävissä pikkubutiikeissa ja artesaaniliikkeissä. Lomalaisilla on myös mahdollisuus vuokrata asunto Altean vanhankaupungin läheltä, jolloin myös parhaimmat rannat ovat vain kävelymatkan päässä. 

Altean markkinoilla

Altean markkinat

Tiistaisin Alteassa järjestetään yhdet koko Costa Blancan vilkkaimmista markkinoista. Tapahtuma kerää paikalle niin rannikolla asuvia espanjalaisia, matkailijoita kuin paikallisiakin altealaisia, joiden mukaan tarttuu markkinoilta muun muassa tuoreita hedelmiä, vihanneksia, kukkia sekä muita lähialueella tuotettuja ostoksia. Markkinat järjestetään Calle Filarmónican kadulla ja ne ovat auki klo 8 - 14.00.

Kaupungin sisäänkäynnin vieressä, Camino del Algarin tiellä järjestetään Altean toiset tiistaimarkkinat. Täällä kojuissa riippuu erilaisia vaatteita, koruja, nahkatuotteita ja käsitöitä. Myös Camino del Algarin markkinat ovat auki klo 8 - 14.00, joten aikaa molemmille tapahtumille on riittämiin. 

Altean markkinat keräävät myyjiä niin läheltä kuin kauempaakin ja ne tarjoavat loistavan tehdä uniikkeja tulijaisostoksia matkalaukkuun. 

Altean upeat rannat

Altean rannat

Altean rantojen valikoimasta löytyy niin pitkiä, silmienkantamattomiin jatkuvia hiekkakaistaleita kuin pienempiä poukamiakin. Costa Blancalla aallot ovat tunnetusti lempeitä ja vesi kristallinkirkas ja turkoosi.

Altean urbaanimmat rannat sijaitsevat vain kivenheiton päässä kaupungin keskustasta. Merenrantabulevardi kulkee suosituimpien rantojen ohi ja sen varrelta löytyy loistava valikoima erilaisia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Keskustaa lähempänä olevilta rannoilta löytyy kaikki tarpeelliset palvelut myös vaativammalle lapsiperheelle. 

Joillekin pienemmille poukamille (esp. calas) on vaikeampi saapua, mutta usein ponnistelut ovat vaivan arvoisia. Yksityisemmillä poukamilla saa joskus paistatella lämpimän auringon alla ylhäisessä yksinäisyydessä. 

Perheaktiviteetit Alteassa

Altean vesiurheiluaktiviteetteja

Alteassa sijaitseva La Bocanan vesiurheilu- ja seikkailukeskus tarjoaa vauhtia ja vipinää lapsiperheille. Yrityksellä on tarjolla vesiurheilumahdollisuuksia jopa 6-vuotiaille vesipedoille. Erityisen suosittuja aktiviteetteja ovat sukellus, melonta ja yhdistetty pilates-SUP-lautailu. La Bocana sijaitsee Altean lahden keskivaiheilla, La Ollan saaren ja Morro de Toix - Mascaratin välissä. 

Joillakin Altean rannoilla on erityisen paljon lapsiperheille suunnattuja aktiviteetteja, kuten Playa Cap de Blancilla ja Playa del Albirilla. Aktiviteetteihin kuuluu rantapallo- ja jalkapallokenttiä, kiipeilyseiniä ja muuta mukavaa. Myös Altean Terra Naturan eläinpuisto houkuttelee kaupungin matkailijoita. Puistossa on yli 200 eri eläinlajia ja lapset pääsevät usein lähikontaktiin niiden kanssa, esimerkiksi ruokailun yhteydessä. 

Lähellä Alteaa sijaitseva huippusuosittu Aqualandian vesipuisto houkuttelee sekin rannikon lapsiperheitä vauhdikkaiden vesiliukujen maailmaan.  

Venäläinen ortodoksikirkko

Altean kukkulalla sijaitsee hieman erikoisempi nähtävyys Espanjan maankamaralla: venäläinen ortodoksikirkko Iglesia Ortodoxa Rusa San Miguel Arcangel. Kirkko oli aikoinaan ensimmäinen lajiaan Espanjassa ja sen rakentaminen alkoi vasta vuonna 2002. Siitä huolimatta kirkon rakentamisessa on kunnioitettu perinteisten 1600-luvun venäläiskirkkojen tyylisuuntauksia. 

Kirkossa voi vierailla aamuisin ja viikonloppuisin alkuillasta. Mikäli kirkko ei ole auki, tarjoaa se silti paljon silmänruokaa kirkkoarkkitehtuuria arvostaville.  

Patikkaretki Sierra Heladan vuorille

Altean lähellä sijaitseva Sierra Helada on hieman alle 10 kilometriä pitkä vuoristo ja luonnonpuisto, joka tarjoaa upeita maisemia Välimerelle ja Costa Blancan rannikolle. Korkeimmillaan vuoristossa pääsee kapuamaan jopa 439 metrin korkeuteen, mutta vuoriston reitit eivät kaikki sovi vasta-alkajille. Vuoristo kätkee jyrkänteiden väliin upeita, pieniä merenrantapoukamia ja täällä tapaa myös harvinaisempia kasvi- ja eläinlajeja. 

Kun parhaimmat nähtävyydet ovat tulleet tutuiksi, voi suunnata Altean pieneltä juna-asemalta päiväretkelle viehättäviin naapurikaupunkeihin Deniaan, Benidormiin tai Alicanteen.