Málagan nudistiranta Almayate

Pieni Vélez-Málagan kaupunki sijaitsee noin 30 kilometriä Málagasta itään. Tämä Axarquian alueen pääkaupunki on asettautunut korkean vuoren huipulle ja sieltä avautuvat kauniit näkymät ympäröivälle maaseudulle.

Vélez on todellakin yksi Costa del Solin autenttisimmista kaupungeista, koska se on onnistunut säilyttämään perusespanjalaisen elämäntyylinsä vuosisatojen ajan. Täällä ei juurikaan kuule puhuttavan muuta kuin espanjaa.

Almayate kuuluu alueen parhaimpiin rantoihin. Rannikkoalue täällä on hyvin rakentamatonta eikä hotelleja näy lähimaillakaan. Vélezin pääteollisuus on vieläkin maataloustuotanto.

Almayatelle ei ole helppo saapua. Sinun täytyy ajaa bambu- ja sokeriviljelmien läpi saavuttaaksesi tämän rauhallisen ja kauniin rannan. 

Almayate kuuluu Andalusian parhaimpiin nudistirantoihin. Selvitetään miksi.

Almayaten ranta

Almayaten ranta

Almayate on 2800 metriä pitkä ja sen hiekka on tummaa ja karkeaa. Almayatella ei ole koskaan ruuhkaa - edes kesäisin. Ranta on pitkä ja sieltä löytää aina jonkin rauhallisen kohdan itselleen.

Nudisteille omistettu alue sijaitsee aivan Almanant-leirintäalueen edessä, joka on myöskin omistettu nudisteille. Leirintäalue sijaitsee rannan itäisellä puolella, lähellä kaunista kukkien reunustamaa jokea.

Nudistiosuudella on pieni kioski ja ravintola, jotka kuuluvat leirintäalueelle. Vaikka ne ovat myös vaatteellisten käytössä, saattaa joku rypistää otsaa bikiniasuisillekin.

Aktiviteetit ja palvelut

Almayate ei ole kuuluisa palveluistaan ja aktiviteettimahdollisuuksistaan - vaan siitä että ne puuttuvat kokonaan.

Almayatella on kuitenkin pysäköintialue ja se siivotaan säännöllisesti. Rannalla on myös kaksi baari-ravintolaa, jossa voi nauttia pienen välipalan tai lounaan.

Rantaravintola Almayatella, Malagassa - Costa del Solissa

Pienen kävelymatkan päästä löytyy pieni chiringuito-ravintola El Hornillero, joka on istuttanut rannalle oman puutarhansa asiakkaiden iloksi. El Hornillero tarjoaa erinomaista ja edullista ruokaa kala-annoksista salaatteihin.

Tämä on myös yksi harvoista alueen paikoista, jossa löytyy aurinkotuoleja ja surffausvälineiden vuokrausta. Ravintolan edessä on myös lentopallokenttä.

 Chiringuito el Hornillero, Almayate, Malaga - Costa del Sol
Ravintolan edessä järjestetään usein konsertteja ja kesäisin rantajuhlia.

Vaikka telttailu ei ole virallisesti sallittua rannalla, voit nähdä joskus suuria nuorisojoukkoja jotka viettävät yönsä rannalla kokkotulen ääressä.

Almayate-ranta, Malaga - Costa del Sol

Niille jotka haluavat irtautua hieman kaupungin hälinästä ja ruuhkasta, Almayate on oiva vaihtoehto. Täällä voit nauttia luonnonläheisestä rauhallisuudesta ja nähdä miltä Costa del Sol näytti noin 50 vuotta sitten. Almayate on säilynyt lähes muuttumattomana. 

Miten päästä rannalle?

Paras tapa löytää rannalle on ajaa N-340 rannikkotieetä Málagasta Almeriaan päin. Jos tulet Málagasta moottoritietä pitkin, käänny Benajarafen kohdalla ja aja N-340:tä alas rannalle jatkaen itään päin. 

Benajarafen lähellä tien vasemmalla puolellä löytyy ikivanha maurilainen näkötorni. Jatka siitä eteenpäin noin kilometrin verran ja tarkkaile oikealla puolella sijaitsevaa pientä polkua, joka tulee vastaan heti vanhan venetehtaan ja puutarhojen jälkeen. Jatka polkua pitkin kasviston läpi suoraan rannalle. Polun päässä on pysäköinialue joka on harvoin täynnä.

Jos et löydä polkua, ei hätää. Voit kääntyä myös seuraavasta oikealle, jossa on myös kyltit Almanantin leirintäalueelle ja siksi se on helpommin havaittavissa. Leirintäalueen jälkeen tulee heti vastaan ranta.

Aluella sijaitsee myös toinenkin nudistiranta Playa de Guadalmar ja paljon muita tavallisia rantoja, jotka ovat toinen toistaan kauniimpia.