Missä yöpyä Alicantessa - parhaat alueet majoittumiseen

Alicanten maakunta on yksi Espanjan suosituimmista loma-alueista. Valovoimaisen kaupungin edessä on lukuisia upeita rantoja ja aurinko paistaa lähes aina. Costa Blancan rannikolle on syntynyt paljon viehättäviä lomakohteita matkailijavirran kasvaessa ja alueella on paljon nähtävää ja tehtävää kaiken ikäisille. 

Alicanten maakunnasta löytyy lukuisia luonnonpuistoja, merkittäviä historianähtävyyksiä ja valtavasti vaikoimaa aktiivisemmille lomalaisille ja urheilijoille. Alicante on loistava matkakohde niille, jotka haluavat yhdistää lomaansa erilaisia aktiviteetteja, kulttuurinähtävyyksiä sekä rentoja rantapäiviä. Olemme listanneet parhaimmat majoitusalueet Alicanten lomalaisille riippuen siitä, millainen loma on suunnitteilla. 

Mihin majoittua Alicanten rantalomalla

Calpe


Alicante sijaitsee suomalaistenkin suosimalla Costa Blancan rannikolla, josta löytyy liuta Espanjan parhaimpiin kuuluvia rantalomakohteita. Maakunnan parhaimpien rantojen ympärille rakennetut lomakohteet tarjoavat mukavasti palveluita ja pienemmillä merenrantapoukamilla voi paistatella auringon alla piilossa suuremmilta ihmismassoilta. 

Erityisesti Calpessa, Benidormissa, Morairassa, Deniassa ja Javeassa on valtava määrä upeita rantoja niin lapsiperheille kuin yksityisempää ympäristöä kaipaaville auringonpalvojille. Alueen pitkät, silmänkantamattomiin jatkuvat hiekkarannat ja niiden läheisyydestä löytyvät palvelut ovat lapsiperheiden ja mutkatonta lomaa arvostavien suosiossa. 

Morairan ranta


Majoittuminen Deniaan on loistava vaihtoehto niille, jotka tahtovat tutustua erilaisiin rantoihin Costa Blancan lomalla. Kaupungin keskustan edessä avautuu upea, kilometrejä pitkä hiekkaviiva jota kutsutaan Las Marinasiksi. Jos kävelee hiukan matkaa Las Marinasista etelään, löytää matkalta upeita, mäntypuiden ja kallioiden suojassa lepääviä pikkupoukamia. Nämä pienet poukamat muodostavat Las Rotasin rannikkoalueen lyhyen matkan päässä Deniasta. 

Myös Denian naapurikaupunki Javea tarjoaa upean valikoiman rantoja. Mukava El Arenalin hiekkaranta tarjoaa parhaimmat palvelut ja Cabo San Antonion niemenkärjen alueella taas löytyy upean turkooseja pikkupoukamia. Erityisesti Cabo San Antoniossa sijaitsevat Cala Ambolo ja Cala Granadella kuuluvat koko Costa Blancan kauneimpiin rantoihin

Mihin majoittua Alicanten perhelomalla

Perheloma Benidormissa


Koko Alicanten rannikkoa pidetään lapsiperheille soveltuvana ja monet lomakohteet panostavat suuresti juuri perheille sopiviin palveluihin. On kuitenkin muutama kohde, jotka pysyttelevät kärkisijoilla Alicantessa lomailevien lapsiperheiden suosikkilistalla. 

Calpe on yksi rannikon ehdottomista lapsiperheiden lomaklassikoista; hurmaava ja rento pikkukaupunki viehättää lapsiperheitä erityisesti sen upeiden rantojen valikoimallaan. Lähes kaikilta rannoilta löytyy mukavasti palveluja ja liikkeitä niiden edessä kulkevan merenrantabulevardin varrelta. Matalat rannat ja leppoisat aallot soveltuvat myös perheen pienemmille vesipedoille. 

Playa La Fossan ranta


Suosikklomakohde Calpe tarjoaa lukuisia aktiviteettejä koko perheelle, kuten arkeologisia nähtävyyksiä (joista jotkut sijaitsevat aivan rannan edessä), erilaisia vesi- ja teemapuistoja sekä laajan skaalan hauskoja vesiurheiluaktiviteettejä. Eräs suosituimmista aktiviteeteistä on reippailu Calpen rannan edessä kohoavalle, jylhälle Peñon de Ifachin vuorelle. Näköala huipulta on vaikuttava ja samalla pääsee ihailemaan kaupungin suolajärveä flamingoineen lintuperspektiivistä. 

Myös Denia kuuluu alueen hurmaavimpiin merenrantakaupunkeihin ja lapsiperheiden suosikkikohteisiin. Denian rannat vaihtelevat hiekkarannoista pieniin poukamiin ja kaupungissa on myös paljon muuta tehtävää ja nähtävää. Auton vuokraaminenkaan ei ole välttämättömyys - kävellen pääsee mukavasti liikkumaan kaikkialle. Lapsiperheet osallistuvat usein kaupungin satamasta lähteville päiväretkille (tarjolla myös retkiä 100 kilometrin päässä sijaitsevalle Ibizalle) ja erityisesti vierailu kaupungin linnaan on pienempien matkailijoiden mieleen. 

Torreviejassa asustaa Fuengirolan jälkeen eniten suomalaisia Espanjassa. Kaupungilla on yli 20 kilometriä rantaviivaa, jonka varrella on lukuisia upeita rantoja. Rantoja löytyy niin kaupungin edestä kuin laitamiltakin, joilta löytyy myös kauniita luonnonpuistoja. 

Torreviejan lomalla voi viettää aikaa vaikkapa rentoutuen Playa de la Matalla (Torreviejan sinilippu-ympäristömerkin saanut ranta) tai suunnata lasten kanssa Playa de los Naufragosin rannan vesileikkipuistoon. Suosittelemme myös vierailemaan kaupungin luonnon kallioaltailla sekä La Matan ja Torreviejan suolajärvillä. Suolajärvet kuuluvat suojeltuun luontoalueeseen ja ne sijaitsevat lyhyen matkan päässä kaupungin keskustasta. Järvillä tapaa upeita flamingoja ja perheet voivat vierailla myös siellä sijaitsevassa suolamuseossa, Museo de la Mar y de la Salissa. 

Kulttuuriloma Alicantessa - mihin majoittua?

Alicanten provinssilla on takanaan pitkä historia, jonka mukana sitä on siunattu arvokkaalla kulttuuriperinnöllä. Strategisesti tärkeän sijaintinsa vuoksi alue on toiminut monien kulttuurien taistelukenttänä. Alicanten herruudesta taistelleet kulttuurit rakensivat alueelle valtavasti erilaisia linnakkeita ja sotilastukikohtia, jotka ovat säilyneet tähän päivään asti. 

Alicanten kauppahalli


Esimerkiksi Alicante on onnistunut säilyttämään loistavasti sen arvokkaan kulttuuriperinnön, josta kaupungille rakkain on jylhä Santa Barbaran linnake. Valtavan kokoinen linnake sijaitsee kaupungin rannan tuntumassa kohoavalla kukkulalla 200 metrin korkeudessa. 

Linnake on kestänyt loistavasti ajan hampaan ja sen edestä avautuva näkymä Alicanteen ja merelle on vertaansa vailla. Alicantesta löytyy myös toinen pienempi linnake kaupungin toiselta laidalta, Castillo de San Fernando

Alicante - Santa Barbaran linna


Kun majoittuu Alicanteen, kannattaa linnakkeiden tutustumisen ohella vierailla myös Lucentumin arkeologisella nähtävyydellä. Upeasti säilynyt roomalaisraunio juontaa juurensa 300-luvulle eaa. ja se sijaitsee vain 3 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Myös Mercado Centralin kauppahalli, upea Basilica of Santa Maria ja Santa Fazin luostari kuuluvat kaupungin arkeologisesti arvokkaisiin nähtävyyksiin. 

Alicantesta löytyy myös lukuisia museoita ja näyttelygallerioita, joiden kiertelyyn kannattaa varata aikaa. Kaupungin tapahtumakalenteri pursuaa myös lukuisia perinnejuhlia, joista kannattaa ottaa selvää ennen matkaa. 

Noin 25 kilometrin päässä Alicantesta sijaitseva Elchen pikkukaupunki on todellinen kulttuuriaarteiden kehto. Kaupungilla on jopa kolme Unescon maailmanperintöluetteloon merkittyä kohdetta. Upea Palmeral Historico de Elche on niistä arvokkain Euroopan suurimmalla palmumetsällään. Aivan kaupungin keskustasssa sijaitseva metsä juontaa juurensa alueen ensimmäisen muslimivalloituksen aikaan ja siellä kasvaa yli 200 000 palmupuuta. 

El Misteri tai toiselta nimeltään Festa d'Elx on dramaattinen näytelmä, joka pidetään joka vuoden 13.-14. elokuuta Basilica de Santa Marian kirkossa. Näytelmä on keskittynyt Neitsyt Marian elämään ja se listattiin aineettomaksi kulttuuriperintökohteeksi vuonna 2001. 

Kolmatta kaupungin sijaa Unescon listoilla pitää Escolar de Pusolin museo. Museo on saanut lukuisia kunniamainintoja alueen perinteiden säilyttämisen ansiosta. 

Elche kuuluu myös vaikuttavaan Ruta de Los Castillosin reittiin. Tämä historiallisesti mielenkiintoinen reitti kulkee Vinalopón laakson läpi, joka on kuuluisa upeista viinitiloistaan. Keskiajalla alue toimi Kastilian ja Aragonin kuningaskuntien rajana. 

Vuosisatojen aikana laaksossa on käyty lukuisia valtataisteluja ja poliittisia taistoja, jotka ovat jättäneet alueelle arvokkaita historiaperintökohteita. Alueelta löytyy jopa 14 vaikuttavaa linnaketta, jotka dominoivat maisemaa monesta kohtaa. Suurin osa näistä linnakkeista rakennettiin kaikista epävakaisimpaan aikaan 1100- ja 1200-luvuilla. Jotkut taas juontavat juurensa vieläkin kauemmas arabivallan aikaan. Jos majoittuu Villenan pieneen kaupunkiin, löytyvät alueen historianähtävyydet lyhyen ajomatkan päässä. Villena sijaitsee reitin keskivälillä ja sieltä pääsee myös nopeasti seikkailemaan Maigmón luonnonpuiston upeisiin metsiin. 

Myös Segura-joen lähellä sijaitseva Orihuela on loistava paikka alueen historian ja kulttuurin tutkiskeluun. Orihuelaa on asutettu neoliittiselta kivikaudelta asti ja sen kautta ovat kulkeneet niin foinikialaiset, kreikkalaiset, karthagolaiset, roomalaiset, visigootit kuin muslimitkin. 

Aragonin hallitsijoiden 1200-luvulla valloittama Orihuela oli viime vuosituhannen puolivälissä todellisessa loistosssaan ja se oli tärkeä kauppakaupunki alueella. Orihuelan upea katedraali rakennettiin tuolloin paikalla sijainneen moskeijan tilalle. 

Orihuelasta löytyy lukuisia keskiaikaisia monumentteja ja arkeologisia löytöjä. Goottilaiskatedraalin lisäksi kannattaa vierailla 1300-luvulla rakennetussa Santo Domingon luostarikoulussa, jonka upeat pylväskäytävät ja ruokala koristeluineen ovat upeita nähtävyyksiä. Myös goottilais-barokkityylinen Iglesia de las Santas Justa y Rufinan kirkko ja sen vuonna 1439 rakennettu kellotorni ovat mielenkiintoisia nähtävyyksiä Orihuelassa. Orihuela Costalle majoittuvat lomalaiset usein käyvät päiväretkellä Orihuelassa, joka sijaitsee 20 kilometriä rannikolta. 

Loma Alicanten maaseudulla 

Vaikka Alicanten maakunta onkin tunnettu pääasiassa rantalomakohteistaan, löytyy alueelta myös upeita luontokohteita aktiivilomailijoiden mieleen. 

Vierailu Guadalestin kylään on yksi Alicanten suosituimmista päiväretkistä. Hurmaavan luonnon ympäröimä pikkukylä sijaitsee 50 kilometrin päässä Alicantesta ja 20 kilometriä Benidormista. Guadalestistä löytyy kaksi päänähtävyyttä: Maurien 1300 vuotta sitten rakentama Guadalestin linna ja Peñon de la Alcalan valkoinen kellotorni, joka sijaitsee suippomaisen kallionjärkäleen huipulla. Guadalestin kylästä avautuu henkeäsalpaava näkymä Guadalestin laaksoon ja sen järvelle, jonne on mukava lähteä patikoimaan kylässä vierailun jälkeen.

Luonnosta ja patikoimisesta nauttivien kannattaa varata päivä Fuentes de Algarin putousten retkelle. Valokuvaukselliset putoukset ja luonnon muodostamat altaat tarjoavat upean mahdollisuuden virkistäytymiseen reippaan kävelyn jälkeen. Algarin suurin putous on yli 15 metriä korkea ja alas lähteeseen putoava vesi kauniin kirkasta. On lähes mahdotonta löytää yhtä luonnon kaunista paikkaa uimiseen ja luonnosta nauttimiseen Alicantessa. Jos vaikka majoittuu Alteaan, ajomatka putouksille vie vain kymmenisen minuuttia. 

Upea Alcoyn pikkukaupunki lähellä Guadaestin laaksoa tarjoaa viehättävää maaseututunnelmaa, herkullisia paikallismakuja ja pitkiä perinteitä. Alcoyta ympäröivä luonto on poikkeuksellisen kaunis ja kaupungista lähteekin lukuisia patikkapolkuja luonnon helmaan. Erityisen kaunista on Carrascal de la Font Rojan luonnonpuistossa ja lähellä kulkee myös Via Verden suosittu pyöräilyreitti. Alcoyn lähellä sijaitsevat La Sargan luolat on listattu Unescon maailmanperintökohteiden listalle ja ne kuuluvat maakunnan suosituimpiin nähtävyyksiin. 

Alicanten maakunnan yksi upeimmista perinnejuhlista järjestetään huhtikuisin Alcoyssa. Moros y Cristianosin festivaalissa juhlitaan Reconquistan aikaan tapahtunutta vallanvaihtoa, jossa katolilaiset kukistivat islaminuskoiset maurit. Juhla järjestetään lähes kaikissa maakunnan kaupungeissa, mutta Alcoyn juhlamenot ovat kaikista suosituimmat. 

Aktiiviloma Alicantessa

Lämpien ja aurinkoisten ilmojensa sekä upean luontonsa puolesta Alicanten maakunta sopii loistavasti urheilusta ja luonnosta nauttiville aktiivilomalaisille. 

Purje- ja leijalautailijoiden kannattaa etsiä majoitusta Santa Polasta. Kaupunki tarjoaa upeiden rantojen lisäksi mukavasti erilaisiin urheiluharrastuksiin erikoistuneita liikkeitä ja vuokraamoita. Purjehtijoiden kannattaa taas suunnata Deniaan tai Alteaan, joista löytyvät alueen maineikkaimmat purjehdusseurat. 

Myös sukellusharrastajat löytävät mukavasti tarjontaa Alicanten alueelta. Javean ja Denian väliin jäävä, upea Cabo San Antonion niemenkärki, Marina Altan rannikko sekä Las Rotas ovat suosittuja sukeltajien unelmakohteita maakunnassa. 

Sympaattisen Morairan lomalaiset pääsevät hekin nauttimaan upeasta vedenalaisesta maailmasta. Kaupungin modernissa satamassa toimii tasokas sukelluskeskus, joka järjestää myös retkiä Cap Blancin ja Cap d'Orin upeille sukelluskohteille. 

Lukuisat lomakohteet Alicantessa tarjoavat päiväretkiä mielenkiintoiselle Tabarcan saarelle, joka kuuluu sekin sukeltajien suosikkikohteisiin. Jos haluaa yhdistää sukellusretken Tabarcan vierailuun, kannattaa ottaa suunta kohti Torreviejan satamaa. 

Alicante on suosittu pyöräilijän lomakohde. Loistava ilmasto aurinkoisine päivineen ja monipuolinen luonto houkuttelevat niin ammatti- kuin vapaa-ajan pyöräilijöitä ympäri maailmaa. Tiettyinä vuodenaikoina Alicanten teillä tapaa valtavia ammattipyöräilijöiden seurueita, jotka ovat tulleet nauttimaan maakunnan loistavista teistä. Deniaan tai Calpeen majoittuvilla on käytössään loistava pyöräliikkeiden ja -vuokraamoiden valikoima ja kaupungeissa järjestetään erilaisia pyöräilyyn liittyviä tapahtumia ympäri vuoden.

Budjettiloma Alicantessa

Morairan rantahuvila

Alicanten lomakohteet ovat ylipäätään edullisia ja laaja majoitusvaihtoehtoiden valikoima antaa enemmän mahdollisuuksia kohtuuhintaisten asuntojen löytämiseen. 

Tarkan markan matkustajan kannattaa miettiä majoittautumista El Campelloon, Torreviejaan tai Santa Polaan. Nämä kaikki sijaitsevat lähellä Alicanten lentoasemaa ja ne tarjoavat edullisten loma-asuntojen valikoiman lisäksi mukavasti myös kohtuuhintaisia palveluita. Alicanten, Elchen, Serra del Maigmón luonnonpuiston ja Vinalopón laakson nähtävyydet ovat vain lyhyen ajomatkan päässä näistä viehättävistä lomakohteista. 

Alicanten luksusloma - minne majoittua?

Hulppeaa luksuslomaa suunnitteleville löytyy myös mukavasti ylellisiä majoitusvaihtoehtoja Alicanten alueelta. Luksuslomaa kaipaavat voivat vaikka vuokrata huvilan omalla uima-altaalla Altea Hillsin idylliseltä loma-alueelta. Hiljainen asuinalue sijaitsee upealla paikalla 2 kilometrin päässä Altean keskustasta ja lyhyen matkan päässä rannasta. Altea Hills on mainio valinta niille, jotka arvostavat rentoa ilmapiiriä, yksityisyyttä ja häikäisevän upeaa merinäköalaa. 

Morairan lomakohde sopii myös mainiosti itseään hemmotteleville matkailijoille. Morairasta löytyy upeita luksusmajoituskohteita varsinkin sataman pohjoispuolelta, jossa sijaitsee myös kaupungin kaunis Portetin ranta. 

Alicanten yöelämä

Alicante ei petä edes yöelämän tarjonnallaan, varsinkaan kesäaikaan. Lapsiperheen lomakohteita lukuunottamatta rannikolta löytyy valtava määrä todellisia yöelämän mekkoja, joiden tarjonnasta löytyy jotain jokaiselle. 

Rannikon parhaat bileskenet löytyvät Benidormista ja Alicanten kaupungista. Alicanten yöelämää kannattaa lähteä tutkimaan vanhankaupungin Santa Cruzin ja El Carmenin barrioihin. Alicanten satamasta löytyy taas mukava valikoima trendikkäitä baareja, kuten myös läheisestä San Juanin naapurikaupungista. 

Villistä yöelämästään tunnetussa Benidormissa viihtyy niin nuorempi juhlaväki kuin iäkkäämmät bilekonkarit. Erityisesti historiallisen Casco Antiguon alueelta löytyy mukava valikoima erilaisia klubeja, pubeja ja yökerhoja.