Alicanten upea luontonähtävyys - Algarin putoukset

Fuentes del Algarin upeat putoukset Alicanten lähelllä kuuluvat Costa Blancan kauneimpiin luontonähtävyyksiin. Valokuvaukselliset putoukset ja luonnon muodostamat altaat ovat aivan omaa luokkaansa rannikon luontonähtävyyksien listoilla. Algarin putouksille voi lähteä leppoisalle päiväretkelle luonnon helmaan vaikka Alicantesta.

Algarin putoukset ovat olleet usean TV-mainoksen ja sarjan kuvauspaikkana ja saattavatkin olla tuttu näky monelle. Algarin putous on yli 15 metriä korkea ja alas lähteeseen putoava vesi täysin kirkasta. On lähes mahdotonta löytää yhtä luonnon kaunista paikkaa uimiseen ja luonnosta nauttimiseen Alicanten maakunnasta. 

Algarin vesiputoukset Alicantessa

Virkistävässä ja joskus hyytävässäkin vedessä voi uida huoletta. Reippaimmat voivat seurata joen vierellä kulkevaa polkua eteenpäin, jolloin vastaan tulee lisää putouksia ja upeita maisemia. Paikalta löytyy myös vanha pato vesikanavineen, joka on käytössä vielä tänäkin päivänä. 

Vesiputouksille voi päiväretkelle vuoden ympäri. Kuumina kesäpäivinä virkistäytyminen putouksen hyisessä vedessä on erityisen mukavaa. Kesä- ja pääsiäisaikaan paikalla päivystää myös hengenpelastaja.

Algarin alue on todellinen luontoystävän paratiisi. Täällä voi puikkelehtia pienistä kallion väleistä lähteeltä toiselle ja kävellä puiset portaat aivan huipulle asti. Paikka on täydellinen myös lapsiperheille, mutta kannattaa pitää perheen pienimpiä silmällä liukkaiden kivien varalta. 

Algarin putoukset Alicantessa

Alueella kasvaa kasoittain aromaattisia kasveja ja yrttejä kuten laventelia, timjamia ja rosmariinia sekä alueelle tyypillistä japaninmispeliä (nisperoa). Lähellä vesiputouksen sisäänkäyntiä löytyy erilaisia kojuja, jotka myyvät tomaatteja, appelsiinejä, sitruunoja ja japaninmispeliä. 

Vesiputouksista 3 kilometrin päässä sijaitseva Callosa d’en Sarrian kylä on paras paikka ostaa meheviä japaninmispeleitä. Kylää ympäröivä vuoristoinen alue on täydellinen japaninmispelin kasvattamiseen sen lämpimän ilmaston ja puhtaan veden ansiosta. Costa Blancan suurin kaupunki Alicante on yksi japaninmispelin päätuottajia Espanjassa. 

Callosa d´en Sarriassa on viisi ravintolaa jotka tarjoilevat Alicanten alueelle perinteisiä herkkuja, kuten erilaisia kala- ja äyriäisruokia sekä lihapatoja. Callosa sijaitsee meren ja vuoriston välissä, joten sillä on etuoikeutettu asema saada molempien alueiden parhaimmat raaka-aineet käyttöönsä. Voit myös maistaa Minxoksia, jotka ovat paahdettuja kalan- ja vihanneksien paloja. Putxero amb Pilotes on myös maukas paikallinen herkku (lihapulla- kasvispata).

Algarin vesiputoukset Costa Blancalla

Lähellä vesiputousten sisääntuloa löytyy piknik-paikkoja, jossa voit nauttia omia eväitä. Noin 500 metriä mäkeä ylöspäin löytyy telttailu- ja grillausalueet, jos haluaa jäädä nauttimaan tästä kauniista luonnosta hieman pidempään. Koirat voivat olla hihnassa mukana, mutta ne eivät saa uida altaissa kesä-syyskuussa. 

Algarin vesiputoukset sijaitsevat noin 15 minuutin ajomatkan päässä Benidormista ja perille pääsee helpoiten tietä CV-715 pitkin. Sisäänpääsy on 4 euroa aikuisilta, 3 euroa senioreilta ja opiskelijoilta, 2 euroa lapsilta (4-10 vuotta) ja alle 10-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. 

Algarin vesiputoukset Alicantessa

Energisemmät voivat reippailla Algarin vesiputouksilta läheiselle Bernian linnakkeelle. Matkalla löytyy lukuisia informaatiopisteitä, joissa kerrotaan tarkemmin alueen nähtävyyksistä. Patikoijat saavat nauttia matkalla kauniista näköalasta alas Alicanteen, Calpeen sekä ympäröiville vuorille. 

Bernian linnake rakennettiin vuonna 1562 Felipe II:n toimesta ja se on mahtava esimerkki renessanssiaikaisesta arkkitehtuurista. Bernian linnake rakennettiin suojelemaan aluetta jatkuvilta hyökkäysyrityksiltä. Linnake kuitenkin tuhottiin vuonna 1612, koska sen kaukainen sijainti mereen nähden osoitti sen verrattain hyödyttömäksi.

Yhteensä 5,5 kilometrin pituinen kävelylenkki linnakkeelle vie noin 2,5 tuntia aikaa ja maasto on helppokulkuista. Mukaan kannattaa varata vettä, hyvät kengät ja kevyet eväät. 

Algarin vesiputoukset Alicantessa

Callosa d’en Sarrian kylä on mukava pysähdyspaikka matkalla putouksille. Kylä oli alun perin arabilainen maatila, joka päätyi amiraali Bernat de Sarrian käsiin kristittyjen takaisinvaltauksen jälkeen. Kylän muslimiaikainen historia on vieläkin havattavissa sen katukuvassa. Callosa d’en Sarrian historiallinen kaupunginosa ja siellä sijaitseva St John Babtistan kirkko ja arkeologinen museo kuuluvat kylän hienoimpiin nähtävyyksiin.

Cactus d’Algarin kasvitieteellinen puutarha on myös tutustumisen arvoinen nähtävyys lähellä putouksia. Puutarhan maisemat ovat todella kauniit ja siellä kasvaa yli 500 erilaista kaktuslajia ja muuta Välimeren kasvistoa. 

Kartta Algarin putouksille