Alicanten 10 parasta rantaa

Kimaltavat hiekkarannat, pienet lahdenpoukamat ja turkoosi vesi houkuttelevat vuosittain miljoonia vierailijoita Alicanten maakuntaan. Sen 244 kilometriä pitkä rantaviiva on täynnä paratiisimaisia rantoja, jotka ovat auringonpalvojien, sukeltajien, purjehtijoiden ja muiden vesiurheiluharrastajien suosiossa. 

Olemme keränneet tähän artikkeliin Alicanten kymmenen parasta rantaa. Mukana on niin matkailijoiden suosimia rantoja palveluineen kuin eristäytyneempiä ja rauhallisempia rantapoukamia. 

La Granadella, Javea

La Granadella-ranta, Javeassa, Alicantessa

La Granadellan ranta Costa Blancan pohjoisosassa on yksi alueen kauneimpia rantoja. La Granadella on jo kaksi kertaa voittanut Espanjan parhaimman rannan tittelin. Tätä hevosenkengän muotoista rantaa reunustavat jyrkät kallionseinämät ja mäntypuut. La Granadellan kristallinkirkkaat vedet ovat erityisesti snorklaajien, sukeltajien ja auringonpalvojien suosiossa. 

La Granadella on täydellinen paikka snorklaukseen ja sukeltamiseen. Meressä voi nähdä kauniita meriheinäkasvistoja ja värikkäitä kaloja. Ranta on vain 220 metriä pitkä ja se on hyvin suosittu, joten kannattaa yrittää saapua rannalle ajoissa.  

Benidormin Levante ja Poniente

Benidorm beach, Alicante

Vilkkaassa Benidormin kaupungissa sijaitsee kaksi Espanjan parhainta rantaa: Levante ja Poniente. Korkeat vuoret suojaavat molempia rantoja viileiltä tuulilta. 

Benidormin hienohiekkainen rantaviiva on neljä kilometriä pitkä. Levantella voi ihailla kaunista auringonnousua ja moni käykin siellä virkistävällä aamu-uinnilla kukonlaulun aikaan. 

Molemmille rannoille on myönnetty Sinilippu-ympäristömerkki sen puhtaiden vesien ansiosta. Benidormissa voi muun muassa purjehtia, vuokrata vesiskootterin tai harrastaa varjoliitoa. Benidormin rannan edessä on viehättävä rantabulevardi baareineen, kahviloineen ja ravintoloineen, jotka tarjoavat niin kansainvälisiä herkkuja kuin paikallisia erikoisuuksiakin. 

San Juan de Alicante

San Juan de Alicanten ranta

San Juan de Alicanten pitkä ja leveä ranta on Alicanten kaupunkiin suuntaavien matkailijoiden kasvavassa suosiossa. San Juan de Alicante on 2900 metriä pitkä ja alkaa El Campellon kalastajakylästä jatkuen aina Cabo de las Huertasiin asti. San Juan de Alicante on 25 kilometrin päässä Alicanten kansainvälisestä lentokentästä ja espanjalaiset suuntaavat tähän kylään joukoittain viikonloppulomalle. 

El Portet, Moraira

El Portetin ranta, Moraira

Tämä pienempi ranta on Costa Blancan toinen helmi. El Portet on kivikkoinen lahti, jota suojaavat korkeahkot kalliot. Rannan kirkkaat vedet houkuttelevat niin auringonpalvojia kuin snorklaajia sekä ajoittain myös surffareita. 

Jotkut matkailijat vertaavat El Portetia Karibian rantoihin. Ranta on vain 350 metriä pitkä ja siellä on hyvin paljon ruuhkaa kesäisin. Ranta on erityisesti perheiden suosiossa sen rauhallisten vesien ansiosta. 

Santa Pola

Santa Pola, Alicante

Santa Pola sijaitsee samannimisen kaupungin lahdessa jossa on paljon pieniä erillisiä rantapoukamia. Santa Pola on kuuluisa kalastajakulttuuristaan ja sen pyytämistä kaloista valmistetaan alueen erikoisuutta Calderoa (herkullinen kala-riisipata). 

Lähellä kylän satamaa sijaitsevat Santa Polan kauniit päärannat: Lisa ja Tamarit. Nämä rannat ovat niin leija- kuin purjelautailijoidenkin suosiossa, etenkin Lisa-ranta. Rantojen vedet ovat myös melko matalia, joten myöskin lapsiperheet viihtyvät rannalla . 

Guardamar del Segura

Guardamarin ranta, Alicante

Yksi Etelä-Alicanten parhaimmista rannoista on nimeltään Guardamar. Tätä kymmenen kilometriä pitkää rannikkoviivaa reunustavat touksuvat mäntypuut, jotka istutettiin rannalle yli sata vuotta sitten suojelemaan sitä tuulelta. 

Rannan edessä oleva metsä tuo oman, viehättävän lisäyksensä tähän pieneen kaupunkiin. Pitkällä rannalla on lasten leikkialueita ja myös tämä ranta houkuttelee surffaajia sen otollisten aaltojen vuoksi. Rantaviivaa pitkin kävellessä löytää pienempiä ja yksityisempiä poukamia, joissa kannattaa pulahtaa snorkaamaan ja ihastelemaan vedenalaista maailmaa. 

Arenal, Calpe

Calpe Ifach

Calpe on yksi Alicanten maakunnan mieleenpainuvimmista kaupungeista, kiitos vaikuttavan, 332 metriä korkean Ifachin kallionjyrkänteen, joka nousee kuin seinä kaupungin edessä. Tässä pienessä kaupungissa on yhteensä 14 rantaa ja poukamaa, jotka houkuttelevat auringonpalvojia ja vesiurheilijoita. 

Kaupungin vilkkain ranta on Arenal-Bol kaupungin keskustan tuntumassa. Tässä kaupunkilaisrannassa voi ihailla Ifachin kallion vallitsemaa maisemaa ja käydä katsastamassa kaupungin satamaan pysäköityjä purjeveneitä. Muutaman minuutin kävelymatkan päässä sijaitsee Calpen suolajärvi, jossa voi ihailla kauniita flamingoja. 

Albir

Albirin ranta, Alicante

Valokuvauksellisen Altean ja vilkkaan Benidormin kaupunkien välissä sijaitsee pieni ja idyllinen rannikkokylä, josta löytyy kaunis, kultainen ja vähemmän tunnettu ranta: Albir. Albirille on myös myönnetty Sinilippu-ympäristömerkki ja erityisesti lapsiperheet tulevat tänne viettämään rauhallista rantapäivää. Tämän rannan edestä löytyy myös paljon erilaisia palveluita, kuten ravintoloita ja kauppoja. 

Tämä ranta on varmasti myös elokuvien harrastajien mieleen. Sen edessä on nimittäin oma tähtien katu, Paseo de las Estrellas, joka on saanut inspiraation Hollywoodin Walk of Famelta.  

Las Marinas, Denia 

Las Marinas, Denia

Deniassa on yhteensä 15 kilometriä lähes täydellistä rantaviivaa, josta löytyy niin pitkiä kultahiekkaisia rantoja kuin kivisempiä poukamiakin. Yksi suosituimmista rannoista on Las Marinas, joka on joskus hyvinkin ruuhkaisa kesäkuukausien aikaan. Las Marinas on turvallinen ranta, jossa on baari, rantatuoleja ja matalat vedet. 

Kun tuuli yltyy, voit ihailla leija- ja purjelautailijoiden huikeita akrobaattiesityksiä aalloilla. 

El Cura, Torrevieja

Torreviejan Cura-ranta,  Alicante

El Curan ranta Torreviejassa on kasvattanut suosiotaan vuosien aikana sen erinomaisen rannan ja hyvien palveluiden ansiosta. Tämä ranta on kuin Hawaijilta: palmuduiden reunustama rantabulevardi kuhisee auringonpalvojia ja kauniit purjelaivat lipuvat kohti läheistä satamaa. 

Muusikot, kaupustelijat ja taiteilijat tarjoilevat lomalaisille viihdykkeitä ja yöelämä jatkuu rannan tuntumassa aamun pikkutunneille asti. Heinäkuisin Torreviejassa järjestetään Habaneras-ilta El Cura-rannalla, jolloin tuhannet ihmiset saapuvat illastamaan rannalle ja nauttimaan ilmaisesta musiikista.

Lähellä El Cura-rantaa sijaitsee vuodesta 1953 toiminut El Tintero-ravintola, joka on rakennettu lähes kokonaan veden päälle. Tämä riisiruokiin erikoistunut Torreviejan gastronomisia herkkuja tarjoileva ravintola on erityisesti paikallisten suosiossa. Torreviejassa voi myös nauttia espanjalaisesta tapaskulttuurista; kaupungista löytyy valtava määrä loistavia tapas-paikkoja.