Häikäisevät Alcudian rannat Mallorcalla

Lomaklassikko Mallorca on ennen kaikkea tunnettu upeista, turkoosina hohtavista merenrantapoukamistaan ja paratiisirannoistaan. Saarella lomailevien suosikkikohteisiin kuuluvat Alcudia ja sen vieressä sijaitseva Port d'Alcudia tarjoavat matkailijoille paljon mukavaa tehtävää ja nähtävää. Siitä huolimatta häikäisevän kauniit rannat näyttelevät pääosaa monen lomalla Alcudiassa. 

Alcudian rannat Mallorcalla

Alcudiasta löytyy tyrmääviä, kallioiden ja mäntymetsien suojaan piiloutuneita poukamia sekä pitkiä hiekkarantoja kattavine palveluineen. Alcudia onkin saaren lapsiystävällisimpiä lomakohteita, sillä lahden leppoisat aallot ja matalat rannat sopivat hienosti myös pienemmille uimareille. 

Playa Alcudia

Platja Port d'Alcudian ranta, Mallorca

Playa Alcudia on alueen pääranta ja se tunnetaan myös nimellä Playa del Puerto de Alcudia. Vaikka kyseessä onkin suosittu lomakohde, muistuttaa Alcudia enemmän pikkukylää korkeiden hotellirakennusten puuttuessa katukuvasta kokonaan.

Playa Alcudian ranta on jopa kolme kilometriä pitkä, joten tilaa on mukavasti myös rauhallisempaa tunnelmaa kaipaaville auringonpalvojille. Ranta hurmaa matkailijat puuterimaisella hiekallaan, leppoisasti liplattavilla aalloillaan ja turkoosina kimmeltävällä vedellään. 

Playa de Alcudian ranta, Mallorca

Playa Alcudia on jakautunut kahteen osaan. Rannan ensimmäinen osa alkaa Port d'Alcudian satamasta ja kulkee merenrantabulevardia pitkin kaarimaisesti etelään. Tämä osa rantaa on aina hieman ruuhkaisempi, sillä lähellä sijaitsee kaupungin hotellien keskittymä.

Rannalta löytyy mukavasti matkailijoiden kaipaamia palveluja, kuten chiringuito-rantabaareja ja vesiurheilulaitteiden vuokrauspisteitä. Alcudian rannalla voi vuokrata vesijettejä, lähteä varjoliitämään tai hypätä vaikka banaaniveneen kyytiin. 

Playa de Alcudian ranta, Mallorca

Playa Alcudian jakaa kahteen osaan sen keskivälissä sijaitseva Ciudad Blancan alue. Sen jälkeen ranta jatkuu aina Playas de Muron rannalle asti. Tämä osa rantaa on sataman viereistä aluetta rauhallisempi ja luonto vehreämpää.

S'Illot

S'Illotin ranta, Mallorca

Noin viisi kilometriä Alcudian kaupungista sijaitseva La Victorian niemellä sijaitseva S'Illotin ranta kaartuu kauniisti lahden simpukan muotoisen rantaviivan mukana. Vaikka S'Illot onkin pääasiassa sorainen ja kivikkoinen ranta, on se silti alueen auringonpalvojien suosikkipaikkoja saarella. 

S'Illot on myös snorklaajien suosiossa, jotka usein bongaavat mustekaloja ja värikkäitä kalaparvia rannan kivikkoisissa vesissä. Rannan edessä lepää pieni saari, jonne uskaliaimmat uivat hyppimään kallioilta alas turkoosiin veteen. 

S'Illotin ranta, Mallorca

Rannan kalliot tarjoavat mukavasti varjoa kesän kuumimpina päivinä. S'Illotin aallot ovat yleensä mukavan lempeitä ja vesi kristallin kirkas. Alueella näkee usein melojia, SUP-lautailijoita sekä rannikon luoliin suuntaavia retkeilijjöitä

Sant Joan

Playa Sant Joan Alcudian ranta, Mallorca

Playa Sant Joan Alcudia sijaitsee kolme kilometriä Alcudian kaupungista ja se on erityisesti paikallisten suosikkirantoja saarella. Alcudiasta loma-asunnon varanneet pääsevät Sant Joan Alcudialle parhaiten suuntaamalla kohti Mal Pasin asuinaluetta, josta on viitoitus rannalle. Rannalla on pieni pysäköintialue, joka täyttyy nopeasti kesän ruuhkaisimpina lomakuukausina.

Sant Joanin ranta on paikoin kivikkoinen, mutta pääasiassa siellä saa loikoilla pehmeän hiekan ympäröimänä.  Rannalta avautuu kaunis näköala Pollensan lahdelle, joka komeilee usein Mallorcan postikorteissa. 

Sant Joan Alcudian ranta, Mallorca

Myös Sant Joanin rannalle kannattaa ottaa mukaan snorklausvälineet. Rannalla on pieni chiringuito-baari, päivystäviä hengenpelastajia sekä vuokrattavia aurinkotuoleja ja -varjoja. 

Sant Pere

Playa Sant Peren ranta, Mallorca

Jos päätyy vuokraamaan loma-asunnon Mal Pasista, kannattaa silloin suunnata läheiselle Sant Peren rannalle. Hieman yli 100-metriä pitkä ranta sijaitseee lähellä Marina de Donairen urheilusatamaa (tunnetaan myös nimellä Cocodrilo). Myös Sant Pereltä löytyy rento rantabaari sekä vuokrattavia aurinkovarjoja ja -tuoleja. 

Playa Sant Pere Alcudian ranta, Mallorca

Sant Pere on kohtuullisen pieni ja se sijaitsee kallioiden suojaamassa lahdessa. Ranta on matala ja rauhallinen, tehden siitä sopivan kohteen myös lapsiperheille. Alueella vierailevien kannattaa käydä tutustumassa 5 Oceanos Chillout-baariin, jossa saa nauttia upeiden maisemien lisäksi herkullisista cocktaileista. 

Aucanada

Aucanadan ranta Mallorcalla

Aucanada (tunnetaan myös nimellä Alcanada) sijaitsee golf-kentän vieressä, kolmen kilometrin päässä Puerto de Alcudiasta. Aucanadan pieni ranta on pääasiassa kivikkoinen, mutta vesi pysyy lähes liikkumattomana suojaisassa lahdessa. Taka-alalla kasvavat mäntypuut tarjoavat varjoa kesän kuumimpina päivinä ja niiden suojassa näkee usein paikallisia perheitä piknikillä. 

Aucanadan edessä sijaitsee pieni saari, jolla seisoo viehättävä pieni majakka. Rannan matalan veden ansiosta saarelle voi uida huoletta tutkimaan sen kivikkoista rantaa. 

Alcanadan majakka Mallorcalla

Platja de l'Alcanadan kivikkoisella rantaviivalla näkyy erikoista levää, joka on kuivahtanut maalle kiemurtelevaksi matoksi. Posidonia-levä on verrattain harvinainen alueella, eikä sitä tapaa muilla Baleaarien saarilla

Es Faralló 

Posidonia-levää Aucanadan rannalla

Kun ohittaa Alcanadan edessä sijaitsevan saaren ja läheisen golf-kentän, saapuu toiselle upealle rannalle. Es Faralló sijaitsee rauhallisella lahdella, jolla tapaa usein yksityisempää miljöötä etsiviä nudisteja. Kivikkoinen pikkuranta sijaitsee pienen mäen juurella ja sinne saapuminen vaatii hieman enemmän ponnisteluja. Reippailu on kuitenkin vaivan arvoinen. 

Es Farallón ranta Mallorcalla

Es Faralló kuuluu niihin Mallorcan rantoihin, joilla harvoin tapaa turisteja. Lähellä ei sijaitse hotelleja eikä asuinalueita - tunnelma on kaukana saaren ruuhkaisten lomakohteiden vilinästä ja melusta. Es Faralló on sekin loistava snorklauskohde. Kivikkoiset rannat tarjoavat aina enemmän silmänruokaa. 

Coll Baix

Coll Baixin ranta Mallorcalla

Coll Baix on monen saarella kävijän mielestä yksi sen kauneimmista rannoista. Sen kauneus todella hurmaa, mutta matka perille ei niinkään. Rannalle pääsee helpoiten vesiteitse, mutta reippaimmat patikoivat sinne kivikkoista rannikkoa pitkin.

Pieni varoituksen sana kuitenkin: rannikko on paikoin jyrkkää ja maasto haastavaa, joten kannattaa pukea kunnon kengät mukaan matkalle. 

Coll Baixin ranta Mallorcalla

Coll Baixin pikkukiviranta on on vain 220 metriä pitkä ja 50 metriä leveä. Rantaa reunustaa korkeat kallionjyrkänteet, jotka myös suojelevat sitä kovilta tuulilta. Ajoittain kallioilla näkyy laiduntavia vuohia, jotka ovat yleisiä Mallorcalla. Vuohet eivät pelkää ihmisiä, mutta suositus on että niitä ei ruokittaisi.

Coll Baixin ranta

Coll Baixin rannalle suunnistavien kannattaa pakata mukaan hyvien kenkien lisäksi eväät, sillä lähellä ei ole mitään palveluita. Alcudiasta Coll Baixiin pääsee autolla, mutta se täytyy pysäköidä ylätasolle ja kävellä alas rannalle. 

Kartta