Alicante kaupunki matkustustietoa ja video

Tietoa, faktoja, kuvia ja video kohteesta Alicante kaupunki

Arviointeja kohteesta Alicante kaupunki

Arviointien yhteinen keskiarvo - Pohjautuu 161 arviointiin.

Kaupunki

Rannikko

Mrs Philomena Dalmedo

We stayed in the old city and were surprised and delighted.

Ainutlaatuisia loma-asuntoja Alicantessa

Yksiö Alicantessa (El Barrio)

(47)
 • 1 makuuhuone
 • yöpyy 2
 • 1 kylpyhuone
 • 30 m² sisätila
 • 15 m² terassialue
 • Wi-fi
 • Kattoikkuna
 • Terassikalusteet
 • Ilmastointi

Asunto Alicantessa (La Rambla esikaupunkialue)

(32)
 • 2 makuuhuonetta
 • yöpyy 4
 • 2 kylpyhuonetta
 • 60 m² sisätila
 • 4 m² terassialue
 • Wi-fi
 • Parveke
 • Sateliitti
 • Ilmastointi

Yksiö Alicantessa (El Barrio)

(23)
 • 1 makuuhuone
 • yöpyy 2
 • 1 kylpyhuone
 • Wi-fi
 • Terassi
 • Terassikalusteet
 • Ilmastointi
 • Lämmitys
 • Cd-soitin
Alicante

Alicante sijaitsee keskeisellä paikalla Espanjan Välimeren rannikolla. Alicantessa merellä onkin ollut aina hyvin tärkeä merkitys. Kaupunki on ollut tärkeä merisatama jo vuosisatojen ajan.

Kaupungin pitkää palmujen reunustamaa rantapromenadia on mukava kävellä ihaillen sen edessä avautuvaa merinäkymää. Monet kuuluisat Alicantelaiset ovat ylistäneet kaupunkia kautta aikojen. Juan Gil-Albert, kuuluisa espanjalainen runoilija ja kirjailija kuvasi kotikaupunkiaan näin: "Alicante näyttää aivan samalta kuin Välimeri" ja Gabriel Miró kirjoitti taas näin: "Kaupunkini yhdistyy Välimereen joka puolelta". Paikallinen kirjailija Joan Fuster taas kirjoitti että Alicante on "epäilyksettä Valencian maakunnan ystävällisin kaupunki, jonka moni valitsisi asuinkaupungikseen, mikäli jostain syystä haluaisi vaihtaa elinpaikkaansa kylästä kaupunkiin".

Alicante katsoo suoraan merelle, ja niin tekee myös sen kuuluisa Paseo de la Explanada, Espanjan kauneimmaksi luokiteltu merenrantapromenadi.

Alicante on myös yliopistokaupunki, jossa on monta eri tiedekuntaa ja eri teknillisiä opistoja. Kesäisin Alicantesta löytää paljon erilaisia ulkomaalaisille suunnattuja kursseja.

Kulttuuri
Kaupunki tarjoaa erilaisia kulttuuriaktiviteetteja ympäri kaupunkia. Casa de la Culturassa (Kulttuuritalolla) on erinomainen kirjasto, historiallinen arkisto ja siellä järjestetään erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten näyttelyitä, konferensseja ja elokuvafestivaaleja.

Teatro Principal (Pääteatteri) on neoklassinen rakennus 1900-luvulta ja siellä järjestetään paljon erilaisia näytelmiä ja esityksiä ympäri vuoden.

Lonja del Pescadon näyttelykeskus sijaitsee vanhan kalamarkkinapaikan kohdalla. Siellä järjestetään myös erilaisia taidenäyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia ympäri vuoden. Syyskuussa näyttelykeskuksessa järjestetään kansallinen teatteritapahtuma "Alicante a Escena" yhdessä kansainvälisen nykyajan musiikkifestivaalin kanssa. Joulukuisin taas keskuksessa järjestetään kansainvälinen nukkefestivaali.

Abstraktin ja modernin taiteen ystävien kannattaa suunnata Eusebio Sempere näyttelyyn Casa de la Aseguradalle. Paikallinen kuvanveistäjä ja taidemaalari Eusebio Sempere on lahjoittanut töitään Alicanten kaupungille ja matkailijoiden ihasteltavaksi.

Musiikin ystäville järjestetään päivittäin elävän musiikin konsertti Paseo de la Explanadalla. Kesäaikaan niitä järjeestetään sunnuntai-aamuisin.

Rannat
Alicanten leuto ilmasto tekee hiekkarannoista nauttimisen mahdolliseksi ympäri vuoden. Alicantessa on paljon kauniita hiekkarantoja, kuten Playa de San Juan, joka on seitsemän kilometriä pitkä paratiisinomainen hiekkaranta. La Albufereta on intiimimpi ja pienempi paikallisten suosima ranta kaupungin pohjoisrannikolla ja aivan kaupungin keskustassa, Benacantil-vuoren ja meren välissä sijaitseva El Postiguet. Sataman ja Los Saladaresin vieressä kaupungin eteläosassa sijaitsee myös Agua Amargan ranta-alue.

Hiekka ei koskaan lopu Alicanten rannoilta, mutta mikäli kaipaat kivisemmille ja kallioisille rannoille kristallinkirkkaitten vetten ääreen, Cabo de las Huertasissa löytyy kivisempiä rantoja kuten Los Cantaroles, Los Judios ja Palmera. El Saladar ja Los Judios-rannoilla aurinkoa palvovat myös nudistit.  

Urheilu ja vapaa-aika
Benacantil-vuoren huipulla sijaitsevasta Santa Barbaran linnasta avautuvat valokuvaukselliset näkymät yli kaupungin merelle. Vuoren huipulle pääsee Postiguet-rannalta hissillä tai sitten vuoren toiselta puolelta tietä pitkin.

Alicanten edustalla sijaitsevalta Isla de Tabarca-saarelta voi löytää mielenkiintoisia sukelluskohteita kristallinkirkkaista vesistä.

Alicante tarjoaa myös erilaisia urheilumahdollisuuksia: jalka-, lento- ja koripallokenttiä, tennistä, ampumaratoja, ratsastuskeskuksia, uima-altaita ja kuntosaleja.Purjehduksesta kiinnostuneet voivat suunnata Real Club Náutico de Regatakselle Alicanten satamaan Alicante-Costa Blancan Nautical Clubille.

Mikäli nautit kiipeilystä ja patikoinnista, Maigmó-vuori (1296 metriä) on sinulle varmasti sopiva haaste. Ota suunta Castallaan ja voit ajaa tietä melkein vuoren huipulle asti. Energisimmät voivat tulla vuorta alas jalan ja levähtää Balcón de Alicantessa, josta on mahtavat näkymät Castalla-vuorille ja Alicanten yli Välimerelle asti.

Noin tunnin ajomatkan päässä löytyy paljon erilaisia golfkenttiä ja uusia rakennetaan lähemmäksi kaupunkia tälläkin hetkellä. Lähellä Muchamielin kaupungissa sijaitsee paikallinen lentoasema lentoharrastajille.

Opastetut retket
Tabarcan saarelle järjestetään veneretkiä ja 26 kilometrin päässä Alicantesta sijaitsee Jijona, joka on kuuluisan mantelinougatin Turrónin synnyinkaupunki. Turrónia syödään Espanjassa erityisesti jouluisin.

Lähellä Alicantea sijaitsee Caves of Canelobre, Euroopan suurin palmumetsäalue. Voit myös vierailla lähellä sijaitsevassa Elchen kylässä, jossa vallitsee subtrooppinen ilmasto. Alicantesta 54 kilometrin päässä sijaitsee Orihuela, jossa voi ihastella ikivanhoja goottisia, renessanssin- ja barokin aikaisia rakennuksua.

Ibin vuoristokylä sijaitsee 40 kilometriä Alicantesta pohjoiseen. Espanjan leluteollisuuden keskuksen Ibin lelumuseo kiinnostaa varmasti perheen pienempiä. Kylää kutsutaan myös itämaisten tietäjien päämajaksi. Tietäjät tuovat espanjalaisen jouluperinteen mukaisesti lahjoja perheen lapsille.

Keramiikastaan tunnettu Agostin kylä on myös aivan lähistöllä. Tämä kylä valmistaa eniten keraamisia saviruukkuja Espanjassa. Täältä voi ostaa tulijaisena perinteisen Botijo de Novia-ruukun.

Puistot
Alicante on täynnä erilaisia puistoalueita, parhaimpia niistä ovat Canalejas ja El Palmeral sekä Lo Morant, jossa on myös valtava ulkoilma-auditorio jossa järjestetään konsertteja. Santa Barbara-linnan vieressä sijaitsevassa El Benacantilin puistossa kasvaa valtavia kuusipuita. 

Yöelämä
Alicantella on tarjottavanaan laaja valikoima baareja ja yökerhoja jotka ovat auki ympäri vuoden aamun pikkutunneille asti. Kaupunki on yleensäkin täynnä erilaisia mukavia istahduspaikkoja. Vanhassa kaupunginosassa El Barriossa on paljon hienostoravintoloita ja tapaspaikkoja, jotka tarjoavat niin kansainvälisiä kuin Valencialaisiakin herkkuja. Kaupungista löytyy paljon erilaisia baareja, kahviloita, olutterasseja ja snack-baareja. Kahviloissa ja baareissa soi musiikki salsasta jazziin. Kaupungin moderni kaupunginosa sijaitsee Alfonso el Sabion ja Explanadan välissä. Tältä alueelta löytyy paljon trendikkäitä pubeja ja hienostoravintoloita.

Alicanten discot ja yökerhot ovat hyvin elegantisti sisustettuja ja he tarjoavat mitä ihmeellisempiä coctaileja. Kesäisin Playa de San Juan täyttyy juhlijoista jotka tanssivat ja laulavat nuotioiden äärellä auringon nousuun asti.

Juhlat
Kesän tärkein juhla Alicantessa on Les Fogueres de Sant Joan. Kesäkuun 24. päivän yönä juhlakokkojen loiste valaisee Alicanten taivaan. Tätä juhlaa ei kannata jättää väliin.

Habanerasin ja Polyphonyn juhlia ja kuorokilpailuja vietetään lähisessä Torreviejan kaupungissa joka vuosi elokuussa. Tässä juhlassa on kuubalaisen kulttuurin ja kansanperinteen piirteitä ja sitä juhlivat niin paikalliset kuin ulkomaalaisetkin. Juhla on yksi Espanjan suurimmista ja sitä juhlitaan niiden Allicantelaisten kunniaksi, jotka aikanaan matkustivat kauas meren taakse tekemään kauppaa Kuuban kanssa.

Keittiö
Alicanten alueella kannattaa ehdottomasti kokeilla sen kuuluisia riisiruokia, joissa käytetään äyriäisiä, kalaa tai lihaa. Alicantella on myös erinomaisia paikallisia viinitarhoja ja jälkiruuaksi voi valita vaikka Alicanten kuuluisaa artesaanijäätelöä tai Turrón-mantelinougatia.

Ilmasto
Alicante nauttii erinomaisen sijaintinsa vuoksi lämpimästä ja aurinkoisesta säästä. Vuoden keskimääräinen lämpötila on 18-20 astetta ja sateisia päiviä kertyy vuodessa vain vähän.

Tekemistä paikan päällä

Arviointeja kohteesta Alicante kaupunki

Arviointien yhteinen keskiarvo - Pohjautuu 161 arviointiin.
Kaupunki
Rannikko

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
22. touko 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti

Alicante kaupunki arviointi

We stayed in the old city and were surprised and delighted.


Costa Blanca arvioinnit

Beautiful beach in old city and not too comercialised.
Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
18. touko 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Tanska Tämä arviointi on annettu kielellä Tanska

Alicante kaupunki arviointiCosta Blanca arvioinnit

Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
17. touko 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Ruotsi Tämä arviointi on annettu kielellä Ruotsi

Alicante kaupunki arviointi

Som ett mindre Barcelona med hamnen, hamnpromenaden o stranden mitt i stan, men inte med samma charm i övrigt o betydligt färre sevärdheter. Billigt att äta o shoppa om man hittar bort från turiststråken o sedan underbart att avsluta med sol o bad på den härliga stranden. Perfekt för en långhelg!


Costa Blanca arvioinnit

Stranden inne i stan var fint i ordning o fräscht vatten.
Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
17. touko 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti

Alicante kaupunki arviointiCosta Blanca arvioinnit

Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
17. touko 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti

Alicante kaupunki arviointiCosta Blanca arvioinnit

Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
9. touko 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti

Alicante kaupunki arviointi

never knew there was lift to santa barbara castle ,found out from other person at play area.


Costa Blanca arvioinnit

Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
8. touko 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Tanska Tämä arviointi on annettu kielellä Tanska

Alicante kaupunki arviointi

Fint


Costa Blanca arvioinnit

Smuk
Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
5. touko 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Hollanti Tämä arviointi on annettu kielellä Hollanti

Alicante kaupunki arviointi

Verrassende stad


Costa Blanca arvioinnit

Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
4. touko 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Ruotsi Tämä arviointi on annettu kielellä Ruotsi

Alicante kaupunki arviointi

Vi jobbade så vi såg inte så mycket av Alicante.


Costa Blanca arvioinnit

Vet ej!
Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
3. touko 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Hollanti Tämä arviointi on annettu kielellä Hollanti

Alicante kaupunki arviointiCosta Blanca arvioinnit

Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
1. touko 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Tanska Tämä arviointi on annettu kielellä Tanska

Alicante kaupunki arviointiCosta Blanca arvioinnit

Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
25. huhti 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Ruotsi Tämä arviointi on annettu kielellä Ruotsi

Alicante kaupunki arviointiCosta Blanca arvioinnit

Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
11. huhti 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti

Alicante kaupunki arviointi

San Juan v quite - would prob prefer to stay closer to town


Costa Blanca arvioinnit

Fine
Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
7. huhti 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Hollanti Tämä arviointi on annettu kielellä Hollanti

Alicante kaupunki arviointi

De stad heeft een heel sympathiek oud gedeelte, prachtig kasteel op de berg en heel wat musea. Bovendien is heel veel gratis te bezichtigen. De Mercado Central is een bezoekje waard.


Costa Blanca arvioinnit

De bergen in het achterland zijn prachtig en de oude delen in de stadjes ook. Zo jammer dat er ook heel veel lelijke flatgebouwen staan in en rondom de mooie plekjes
Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
2. huhti 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Hollanti Tämä arviointi on annettu kielellä Hollanti

Alicante kaupunki arviointiCosta Blanca arvioinnit

Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
24. maalis 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti

Alicante kaupunki arviointi

Alicante is lovely for a short city break. It has an attractive beach with plenty of facilities.


Costa Blanca arvioinnit

Though atractive it is very over developed and would be very busy in high season.
Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
5. maalis 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Ruotsi Tämä arviointi on annettu kielellä Ruotsi

Alicante kaupunki arviointi

We have been in Alicante before and love it!


Costa Blanca arvioinnit

Lots to se, nice beaches, good communications.
Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
1. maalis 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Hollanti Tämä arviointi on annettu kielellä Hollanti

Alicante kaupunki arviointi

Hele mooie stad met velen bezienswaardigheden en voldoende gelegenheid voor uitstapjes in iedere vorm.


Costa Blanca arvioinnit

Mooie uitgestrekte stranden met alle nodige voorzieningen.
Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
22. helmi 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Saksa Tämä arviointi on annettu kielellä Saksa

Alicante kaupunki arviointi

Alicante ist gleichzeitig eine pulsierende Grossstadt mit vielfältigen Quartieren und all den gewohnten Angeboten wie Gastronomie, Kultur und Einkaufen sowie auch ein Ort mit tollen Stränden und guten Verbindungen an weitere Orte entlang der Costa Blanca.


Costa Blanca arvioinnit

Die Costa Blanca ist mit ihren schönen Stränden, dem traumhaft gefärbten Meer, der Bergkulisse im Hintergrund und unendlich viel Sonne ein absolut lohnenswertes Reiseziel - nicht zuletzt sei auch die gute lokale Küche erwähnt.
Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi

Kaupunki:
Rannikko:
Laatija:
19. helmi 2016
Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti Tämä arviointi on annettu kielellä Englanti

Alicante kaupunki arviointiCosta Blanca arvioinnit

Oliko tästä sinulle apua? Kyllä Ei Peruuta
Ilmoita väärinkäytöstä Koitko tämän loukkaavaksi
X
Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!
Tilaa uutiskirjeemme ja voit voittaa 750 euroa seuraavaa Espanjan lomaasi varten. Valitse 7500 loma-asunnon joukosta.

 Voita 750 euron arvoinen lahjakortti!